IT-managers vinden iPhone het veiligst

15 reacties

De iPhone is de veiligste smartphone op de markt. Vraag maar aan de FBI IT-managers van grote bedrijven. In een nieuwe enquête van Tech Pro Research omschrijft 51 procent van de IT-eindbazen de beveiliging van de iPhone als erg goed of uitstekend.

Samsung volgt op nummer twee met een behoorlijk lagere score. 30 procent van de ondervraagden omschrijft de beveiliging van het Koreaanse merk als als erg goed of uitstekend. Er deden 255 IT-managers mee.

Een opsteker voor Apple, maar wat bij de smartphones vooral opvalt is het grote verschil tussen Samsung en de andere Android-fabrikanten. Hoewel alle Android-fabrikanten dezelfde basis gebruiken, weet Samsung met de toevoeging van zijn enterpise-platform ‘Knox’ hoge ogen te gooien.

smartphone-security-rankings-tech-pro-research-july-1-2016
Klik/tap voor groter.

iPad en Mac

Ook de iPad en Mac worden als erg veilig gezien. 46 procent van de IT-managers omschreef de beveiliging van de iPad als erg goed of uitstekend. Bij de tablets staat de Microsoft Surface op de tweede plaats, 36 procent vindt de Windows 10-tablets erg veilig of uitstekend beveiligd.

Van de 255 ondervraagde IT-managers gebruikte 67 procent een Apple-product, terwijl 62 procent iets van Samsung bezit. Overigens wil de meerderheid gewoon een traditionele een desktop of laptop die helemaal dicht te timmeren is. 61 procent beschouwt smartphones en tablet als onveiliger dan een ouderwetse computer.

startlock
De ultieme beveiliging is volgens IT-managers nog altijd dit… (old habits die hard)

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  illuminati

  Vraag maar aan de FBI, hahaha

 • Profielfoto
  xaddict

  IT’ers… Dan hoop ik niet dat het van die types zijn die ik op school had, “ons netwerk werkt niet met een Apple. Koop maar een normale computer” Op een design opleiding… Zucht

  Er zitten érg veel vastgeroeste types tussen

 • Profielfoto
  hokkie

  Het is ook maar net hoe je het grafiekje leest…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het is helemaal niet ‘net hoe je het grafiekje leest’… De grafiek is overduidelijk en heel specifiek. Wat ik me wel afvraag, als meer dan 60% van de 255 ondervraagden ‘iets van Apple’ heeft en meer dan 60% ‘iets van Samsung’ hoeveel procent heeft dan iets van de 13 overige merken? En om hoeveel mensen gaat het dan. Het onderzoek lijkt mij wat te klein om representatief te zijn. Bij zo’n groot aantal merken kan je het resultaat ook niet ‘wegen’ volgens mij. Het eindresultaat is in elk geval wel overduidelijk naar Apple en Samsung toe.

 • Profielfoto
  defores

  IT-managers vinden iPhone

  Leuk ‘IT-managers’ en ‘Vinden’ , leuk maar zolang de gebruiker niet snapt wat die doet zal men toch feiten moeten tonen.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Het is helemaal niet ‘net hoe je het grafiekje leest’… De grafiek is overduidelijk en heel specifiek.

  Relevanter is de vraag hoeveel van de ondervraagde IT-managers ook “IT savvy” zijn. De keuze voor de iPhone is louter een imagokwestie. Het grafiekje is dus onzin.

 • Profielfoto
  Bman

  Haha gaat dit over de school- en bedrijfs-IT’ers?
  In dat geval is dit onderzoek niets waard.

  Bij ons op school hadden ze ook van die ‘IT’ers’, haha. Nou die mensen konden helemaal niets. Soms mocht je voor een bepaald vak op een niet-gecensureerd netwerk. Dan moest je naar de IT om een WiFi-code te vragen. Het enige wat ze dat zeiden is “nee werkt niet met Apple”. De helft van de school had een iPhone.

  Vervolgens zeiden ze dat je dan ook niet een ‘Apple’ moest kopen.
  Want die zijn ‘slecht’, ‘duur’ en ‘beperkt’. Android heeft namelijk betere specs voor minder geld.

  Wat een volk.

 • Profielfoto
  oblomov

  Relevanter is de vraag hoeveel van de ondervraagde IT-managers ook “IT savvy” zijn. De keuze voor de iPhone is louter een imagokwestie. Het grafiekje is dus onzin.

  Het grafiekje is discutabel. Jouw bewering dat de keuze voor de iPhone een imagokwestie is, is louter speculatief en daarom niet relevant.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  uhhhhhhhhh. zucht…

 • Profielfoto
  hokkie

  @MacAanZee; Zoals je kunt zien geeft 10,2 IT-managers bij Apple, Samsung en LG aan dat de beveiliging ondermaats is. Dat betekend dat 244,8 managers tevreden óf meer dan tevreden zijn over de veiligheid van alledrie de devices.

  Maar als je dan écht goed kijkt wint Blackberry, want zij hebben 15% excellent gekregen.

  Ik denk dat je overigens ook de conclusie kunt trekken dat 93,6% van alle IT-managers de beveiliging van alle toestellen voldoende vind. Lijkt mij een keurige score voor alle fabrikanten, niet alleen Apple:nerd:

 • Profielfoto
  pannekoek

  Ach, zolang parlementariërs e-mail laten forwarden naar gmail… Er usb sticks in geretourneerde leasbakken blijven signeren en men al 15 jaar overal hetzelfde password hanteert, maakt het niet veel uit of ze hun telefoon nu met 0000 ontgrendelen of niet.

 • Profielfoto
  Zakske

  Deze enquête heeft een behoorlijk hoog “Wij van Wc-eend”-gehalte.

  Op hun werk gebruiken ze een PC met Windows, dus die is veilig, en zelf gebruiken ze een iPhone, dus dat is ook veilig.

  En ondertussen moet Obama het nog steeds stellen met een extra dichtgetimmerde BlackBerry. Redelijk nietszeggend onderzoek… me dunkt.

 • Profielfoto
  Nummer 34

  Wat een debielen zijn me dat?

  Een Windows 10-ding is slechts 10% slechter dan een iPad?!?

  Volgens mij is het praktisch gezien onmogelijk een iPad te kraken en informatie of wat dan ook te ontfutselen. Een Windows 10 plaats je gelijk ene virusje op en klaar is kees?!??

  “Ze beschouwen een smartphone of tablet onveiliger dan een ouderwetse computer”??!?
  Oké, als je een Android neemt, geopereerd door een onbekwame gebruiker, kan het inderdaad wel onveiliger zijn dan Steve die op z’n versleutelde MacBook zit.

  Je pakt een desktop, breekt de opslag open en je kan een gelijk uitlezen, chapeau als je deze handeling bij een iPhone kan doen!

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ja, okee, Bedankt…IT managers? Die zijn toch overbodig wanneer je de gebruikers gewoon laat werken waarmee ze willen (en kunnen) werken? Of bedoel je degene die de pers te woord staat wanneer een IT-project weer eens 300% overschreden is op tijd en budget? Managen is meer dan iets vinden…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Wel, Apple is sowieso veiliger dan windows, of gelijk welk ander ding, dat is toch al langer geweten?