iPhone Photography Awards 2016: dit zijn de winnaars

Door: Raymon Mens - 6 reacties

De camera van de iPhone wordt ieder jaar beter, dus de inzendingen voor de jaarlijkse iPhone Photography Awards ook. Dit jaar heeft de jury uit meer dan 3000 inzendingen uit 139 landen de mooiste kiekjes gemaakt met de iPhone uitgekozen.

Naast hoofdprijswinnaars zijn er ook individuele categorie√ęn zoals architectuur, dieren, kinderen, natuur, eten, lifestyle, stil leven en meer. De grote winnaar is Siyuan Niu, een fotograaf uit Xinjiang, China.

Eerste plaats: Siyuan Niu – Man and the Eagle

Met een foto uit het berggebied ten zuiden van de Chinese stad¬†Xinjiang, won fotograaf¬†Siyuan Niu de eerste prijs. “Deze 70-jarige man is stijf en nors voor familie, maar als hij met zijn geliefde adelaar is, krullen zijn mondhoeken. Een stoere man met een teder hart, bedekt door een verweerd gezicht.”

001-Siyuan Niu-Grand Prize Winner
Klk/tap voor groter.

Tweede: Patryk Kuleta – Modern Cathedrals

De Poolse fotograaf staat tweede met een abstract beeld van twee kathedralen in Warsaw. “De meeste van mijn zijn in Warschau gemaakt. Het idee was om met een impressionistisch beeld architectuur op een hele andere manier te laten zien. Het combineert met mijn achtergrond in de grafische vormgeving en schilderkunst.”

002-Patryk Kuleta-1st Place Winner
Klik/tap voor groter.

Derde: Robin Robertis – She Bends with the Wind

De Amerikaanse fotograaf Robin Robertis pakt de derde plaats met een foto gemaakt op een¬†schiereiland aan de kust van Massachusetts. “Ik was op iPhone-workshop en we¬†gingen naar buiten om de perfecte zonsondergang te fotograferen. Ik heb de neiging om dingen te mee brengen als ik reis en nu had ik¬†deze prachtige rode paraplu bij me. Terwijl de¬†anderen de zonsondergang en het prachtig landschap fotografeerden, voegde ik wat¬†menselijke aspecten¬†toe.”

003-RobinRobertis-2nd Place Winner
Klik/tap voor groter.

Vierde:¬†Carolyn Mara Borlenghi –¬†Wonderland

Deze foto gemaakt bij Coral Gables, een Kustplaats in Florida, was goed voor een vierde plaats. De fotografe vertelt: “Deze foto maakte ik voor Instagram’s #WHPwonderland. Elk weekend, wanneer er hashtag project was, probeerde ik met een origineel idee te komen. Voor deze foto ging ik in december met mijn zoon naar het strand en we droegen rendiermaskers.”

004-Carolyn-Mara-Borlenghi-3rd Place Winner
Klik/tap voor groter.

Nog meer moois zien? Bekijk de winnaars in individuele categorie√ęn: Abstract,¬†Animals,¬†Architecture,¬†Children,¬†Flowers,¬†Food,¬†Landscape,¬†Lifestyle,¬†Nature,¬†News-Events,¬†Others,¬†Panorama,¬†People,¬†Portrait,¬†Seasons,¬†Still Life,¬†Sunset,¬†Travel,¬†Trees.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  GT1988

  De website in de link is password protected…

 • Profielfoto
  polansky

  Zo’n wedstrijd heeft niets, maar dan ook niets te maken met een iPhone die wel of geen goede foto’s maakt, maar met het oog van de fotograaf die de foto maakt.

  Mooie foto’s, maar die had de fotograaf ongetwijfeld ook met een andere telefoon of camera kunnen maken (en misschien zelfs nog beter).

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  Met @polanshy eens.
  De 2de foto met de lucht, kan je alleen maar maken met iphone en erna een filter eroverheen gooien.
  Tevens zijn 3000 foto’s ook wel kalig vergeleken met de hoeveelheid iphone gebruikers:)

 • Profielfoto
  Arthur345

  Wel opvallend dat het vaak foto’s zijn die nergens op slaan bij dit soort ‘awards’.

 • Profielfoto
  koen

  Wat bedoel je met “foto’s die nergens op slaan” ?

 • Profielfoto
  Elduderino

  polansky
  Zo’n wedstrijd heeft niets, maar dan ook niets te maken met een iPhone die wel of geen goede foto’s maakt, maar met het oog van de fotograaf die de foto maakt.

  Mooie foto’s, maar die had de fotograaf ongetwijfeld ook met een andere telefoon of camera kunnen maken (en misschien zelfs nog beter).

  Tuurlijk wel, ze zijn allemaal met de iPhone gemaakt. Eens, een goed foto heeft met het oog van de fotograaf te maken en met het juiste moment.
  Dat hij hem met een andere camera ook had kunnen maken is niet relevant, het gaat hier om een wedstrijd van foto’s die met een iPhone gemaakt zijn.

  De beste camera is degene die je op het juiste moment bij je hebt.