‘iPhone krijgt in 2018 irisscanner’

Door: Raymon Mens - 11 reacties

De geruchtenmolen kijkt verder dan de iPhone 7 die in september uitkomt. In 2018 zou de iPhone voorzien worden van een irisscanner die naast Touch ID werkt. Daarmee zou het mogelijk worden om je iPhone te ontgrendelen door er slechts naar te kijken.

Volgens het wisselend betrouwbare DigiTimes zijn grote smartphone­fabrikanten bezig met de integratie van de tweede biometrische sensor. Naast Apple zou ook Samsung aan een irisscanner werken.

Geruchten over een irisscanner in de iPhone zijn niet nieuw. In 2014 dook het eerste gerucht over herkenning van het ringvormige deel van het oog rond de pupil en de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo verwacht dat de iPhone al in 2017 van een irisscanner wordt voorzien. De wisselende voorspellingen tonen aan dat Apple nog aan de technologie werkt.
eyescan-16x9
Een irisscanner kan een handige aanvulling op vingerafdrukscanner Touch ID zijn. In theorie is naar de frontcamera van de iPhone kijken genoeg om deze te ontgrendelen. Een iris is minder gevoelig voor verandering tijdens levensloop van een mens dan de vingerafdruk. In omstandigheden met weinig licht of wanneer er alcohol in het spel is, werkt een irisscanner over het algemeen minder goed.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  De iPhone krijgt in 2021 een nieuwe OMT app. + Apple Car integratie.

 • Profielfoto
  SusanUSA

  Android heeft toch al jaren ontgrendeling op basis van gezichtsherkenning?

 • Profielfoto
  SonofWoz

  Nummer 34
  Ik vraag mij af hoe mijn FaceTime-camera mijn iris in detail kan waarnemen? Komt hiervoor een aparte sensor? Met mijn iSight-camera van m’n iPhone 6 kan ik vanop een 25cm afstand amper lijntjes in m’n ogen zien, hiernaast is de reflectie op ogen enorm…

  Kijk, da’s nu precies wat een technologiebedrijf doet: dat soort hordes nemen.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Even niet vergeten dat Microsoft dit al heeft uitgerold; Mijn Lumia 950 heeft een prachtige irisscanner. De vaker je het gebruikt, de sneller de functie werkt (hij herkent je iris steeds beter), maar merk dat ik het in de praktijk eigenlijk nog weinig gebruik. Het invullen van je code werkt vooralsnog sneller. Het is wél een hele gave functie, zeker als het sneller werkt in de toekomst.

  Ps: Het “probleem” met te weinig licht is niet aan de orde, de sensor zendt een infrarood signaal uit wat zelfs bij het volledig ontbreken van omgevingslicht gewoon werkt.

 • Profielfoto
  Sirll

  Totaal nutteloos!.. daarnaast pas de titel even aan… het is een gerucht niks is zeker

 • Profielfoto
  rammes

  allemaal mooie verhalen, tot nu toe is het allemaal nog niet indrukwekkend wat ze bij Apple laten zien mbt de nieuwe iphone

 • Profielfoto
  Dydefox

  In omstandigheden met weinig licht of wanneer er alcohol in het spel is, werkt een irisscanner over het algemeen minder goed. Aaaahhhh…..ik ben een inhetdonkerdrinker….jammer!

 • Profielfoto
  wensink

  Misschien een handige aanvulling als je vieze handen hebt? Maar anders denk ik niet dat het sneller zal zijn dan de Touch ID in de 6S..

  Het zou natuurlijk ook kunnen dat dit in plaats van de vingerprintscanner komt als ze de homebutton weghalen en nog geen scanner achter een lcd panel kunnen maken.

 • Profielfoto
  Nummer 34

  @SonofWoz, op een bepaald moment zijn er gewoon fysische grenzen, zo is er bv een maximale afstand vanwaar je je iris zou kunnen scannen, omtrent lichtbreking d.m.v. een lens die moet verschoven worden zijn er nu eenmaal waardes die door geen enkele technologie verbeterd kunnen worden. Een pixel moet voldoende licht opvangen en hoe goed je dat licht ook kan breken, zul je nooit met een sensor met een diagonaal van 1cm de kleine lettertjes op een busje shampoo kunnen lezen, er zijn nu eenmaal fysische grenzen. Zoals Maikelw al aantoont kan men ook met infraroodlasers werken, die ervaren dan ook geen hinder van reflectie. Als mijn camera mijn oog ziet, en er is reflectie van bv de zon op, dan kan je dat licht op geen enkel mogelijke manier verwijderen om toch een scan zonder reflectie te maken, dat is opnieuw zo’n grens van de fysica.

 • Profielfoto
  steveb

  dit komt om handschoen problemen te vermijden

  stel je woont in rusland, of je bent aan het skiën.
  doe u handschoenen niet meer uit.

  voor de geloofwaardigheid apple. breng dit niet naar iphone
  breng dit naar alles van apple dat een camera bezit in 1x

  stel ik zet me aan de imac van mijn broer. dan wordt ik onmiddelijk ingelogd op mijn gebruikers account. kan eventueel een dubbelcheck via touch id (in iphone of dan al een nieuw mac keyboard.)

 • Profielfoto
  Nummer 34

  @steveb, je reactie is wat vaag, maar als je denkt dat je iMac een gedetailleerde weergave van je iris kan maken heb je het goed mis, het lijkt mij vrijwel onmogelijk om dit via een normale camera te doen, eerder een specifieke sensor.