iPhone 7: valbestendigheid naar nieuwe hoogte met Gorilla Glass 5

Door: Raymon Mens - 15 reacties

Je hoort Apple er nooit over, maar het voorziet alle iPhones en iPads van Gorilla Glass. Nu een scherm van saffier nog voorbehouden is aan de Apple Watch, krijgt de iPhone 7 waarschijnlijk Gorilla Glass 5. Daarmee boekt fabrikant Corning veel vooruitgang.

De nieuwe generatie Gorilla Glass kan in vergelijking met het huidige Gorilla Glass 4 een val van grotere hoogtes overleven. Een val van 1,6 meter is volgens Corning in de meeste gevallen geen probleem.

Gorilla Glass 5 overleeft in 80% een val met een hoogte van 1,6 meter, terwijl Gorilla Glass 4 in 80% van de gevallen een val van één meter hoogte overleefde. Corning geeft niet aan hoe het glas sterker is gemaakt, maar wil wel kwijt dat dit niet ten koste is gegaan van de helderheid.

Momenteel wordt Corning Gorilla Glass in meer dan 1800 producten van 40 fabrikanten gebruikt. Wereldwijd gebruiken 4,5 miljard apparaten het extra harde glas van de Apple-leverancier. Het bedrijf sluit zijn persbericht af met de volgende zin, die kan worden gezien als bevestiging dat Apple een order voor Gorilla Glass 5 heeft geplaatst:

Corning Gorilla Glass 5 is commercially available and is expected to be on product models from leading global brands later this year.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  apple-man

  Dat kunnen ze wel beweren dat dit uit testen is gebleken. Maar ik zeg altijd eerst zien dan geloven. Ik kijk in iedergeval al uit naar de eerste youtube filmpjes waar ze een drop test gaan doen met de iPhone 7. YouTube staat tegenwoordig vol met allerlei drop test filmpjes. En als het echt zo is dat Gorilla Glass 5 een val van 1.6 meter in 80% van de gevallen overleeft en Gorilla Glass 4 in 80% van de gevallen een val van één meter hoogte overleeft. Is dat een verbetering van 60% wat niet verkeerd is als de bewering van Corning klopt.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het glas van de Apple Watch is mega sterk.. Niet stuk te krijgen bij normaal gebruik, daar hoort vallen ook bij.

 • Profielfoto
  MrHammond

  Precies, mijn ervaring ook! M’n iPhone 4S heeft op het display slechts één klein krasje na dik 4½ jaar, aan de vorm van de metalen omlijsting zie je wel dat het ding meerdere keren stevig gevallen is!
  Ik begrijp die mensen niet die beweren dat iPhones altijd kapot vallen, en – nog erger – daarbij dan ook beweren dat dat bij Samsung telefoons nooit gebeurd…

 • Profielfoto
  apple-man

  MrHammond

  Ik heb misschien wel een verklaring waarom het er op lijkt dat een iPhones altijd kapot lijkt te vallen. Wie zegt ons dat al die drop test videos waar youtube vol mee staat wel allemaal kloppen. sommige mensen die zo een filmpje zien gaan daardoor ten onrechte geloven dat een iPhone zeer fragiel is. Omdat iemand die toevallig bij een keer vallen zijn iPhone stuk heeft daar een filmpje van maakt van kijk mensen die iPhone is meteen stuk als die valt. Daarbij heeft een kennis die bij een apple store werkt zelfs gezegd dat bijvoorbeeld de bangate van de iPhone 6 Plus ook zwaar over dreven is. Volgens hem moet je niet al die filmpjes geloven die op youtube staan.

 • Profielfoto
  Shmoo

  En nu ben jij op YouTube al die video’s van een duimpje omlaag aan t voorzien?

  Een kennis die bij een Apple Store werkt, ja dat is wel een hele betrouwbare bron.

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  Wat is er nu Gorilla aan dan? Elke iphone die ik ken zit wel scheurtje in.
  Misschien moeten de bovenstaande die reactie hebben gegeven eerst wat kinderen krijgen, of wat anders dan een kantoorbaan doen, meer doe alleen de hond uitlaten.
  Of youtube kijken en vanaf het bureau in ideale omstandigheden op zachte laminaat de iphone laten vallen.

  Of ga dag tegels sjouwen met iphone in de broekzak.
  (wel die grote en niet die kleine vierkantjes… )

  Maar als u zo overtuigd ben, laat de iphone plat op betontegel vallen. of even vanaf bureau hoogte een willekeurig puntje naar beneden en even laten vallen.
  Dan wil ik jullie nog wel even horen ehm lezen.

 • Profielfoto
  hokkie

  Of ga dag tegels sjouwen met iphone in de broekzak.
  (wel die grote en niet die kleine vierkantjes… )

  Natuurlijk heb je gelijk, alles kan kapot! Maar wellicht een idee om iets voorzichtiger om te springen met dit soort apparatuur?

  Als ik een dag grindtegels ga sjouwen, dan leg ik mijn iPhone op een tafel of binnen. Kinderen (ja, ik heb 2 (drukke) jongens) kun je écht wel opvoeden en uitleggen dat pa’s telefoon niet kunt gebruiken als Angry Birds katapult.

  Op het moment dat je een iPhone of elk ander willekeurig smartphone gaat vergelijken met een oude Nokia, je bedrogen uitkomt. Ik ga ook niet met mijn personenauto offroad, daar is deze domweg niet voor bedoelt.

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  Nee sorry. Je hebt gelijk. Iedereen heeft alles in de hand ;).
  Laten we alle verzekeringen afschaffen :p.
  Er bestaand ook nog zoiets als ongelijk, werk en bereikbaarheid, stom toeval en werk waar je dingen moet doen maar niet op gerekend had.
  Maar laten we vooral niet spreken over “gorilla” glass.
  Dat is een illusie.

  Wel eens nieuwe auto gehad waar je iets te uber voorzichtig mee was en daardoor schade rij ?
  Denk dat ik al 5 lease auto’s heb gereden jaren lang schade vrij maar de eerste week heel licht schade heb gehad:p

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Is dat gorilla glas wel recycle-baar?

 • Profielfoto
  apple-man

  En nu ben jij op YouTube al die video’s van een duimpje omlaag aan t voorzien?

  Een kennis die bij een Apple Store werkt, ja dat is wel een hele betrouwbare bron.

  betrouwbare of niet maar. Maar dan moet je mij eens een ding uitleggen. Volgens die kennis hadden ze in de winkel waar hij werkte zo goed als nooit iPhones 6 plus terug binnen gekregen die dat Bendgate probleem hadden. Dat wil echter niet zeggen dat die Bendgate niet bestaat maar hij is wel zwaar overdreven Ik zeg overdrijven is ook een vak en daar zijn ze tegenwoordig goed in. Dus als dat probleem echt zo erg zou zijn als op internet word beweerd zoals forums of youtube dan was dat echt wel merkbaar geweest.

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik denk dat er weinig zal veranderen. Deze valtest werd uitgevoerd met de 0,6 mm. versie, maar Corning maakt ook een dunnere variant (0,4 mm.), en veel fabrikanten zullen in hun zoektocht naar steeds dunnere smartphones voor het laatste opteren.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Zolang er zwaartekracht in het spel is zullen telefoons vallen. Sterker maken van het glas is een zinloze actie, want het voorkomt niet dat ze kunnen vallen. Denk eens buiten de doos: maak een smartphone zo licht, dat ie niet valt maar naar beneden dwarrelt als een herfstblad van een (Apple)boom..of maak het scherm zo simpel of goedkoop verwisselbaar dat het helemaal niet uitmaakt wanneer je een ongelukje hebt. Maar ja…verdienmodel en zo….

 • Profielfoto
  maconly

  Naar nieuwe hoogte ?

  zo moeilijk is dat niet want het glas nu is erg fragiel.

  scheur in m’n 6splus en al m’n vorige iphones was altijd wel een scheur of een barst.

 • Profielfoto
  Shmoo

  @apple-man: er zijn zoveel factoren die hierin meespelen. Bijvoorbeeld, is die iPhone 6 je eerste iPhone of niet. Ik bedoel, mensen stoppen die dingen in hoesjes omdat er geen krasje meer op mag komen. De telefoon kost eigenlijk te veel geld voor de meeste mensen maar de de drang om er een te hebben is groter.
  Als jij al eens een iPhone 4 of 5 hebt gehad waar het scherm van stuk is gegaan en dat heeft je geld gekost dan ga je extra voorzichtig doen met je nieuwe 6 of 6s.

  En zo zullen er nog heel wat factoren zijn. Bij mijn zus op het werk merken ze wel dat van het oude design iPhone 4/5 er meer terugkwamen met een gebroken display dan van het nieuwe 6 design.

 • Profielfoto
  apple-man

  Shmoo

  Jou bewering van dat ze bij jou zus op het werk merken dat er van de iPhone 4/5 meer terug kommen met een gebroken display dan van de 6 is zo onlogisch nog niet. Iedere generatie van een smartphone verbeterd dus logisch gezien zouden er van de iPhone 7 dus minder exemplaren met een gebroken display moeten terug komen. althans dat is te hopen.

  En over nog iets Dydefox jij bent een fantast. Geloof jij nu werkelijk dat ze een smartphone zo licht als een veer kunnen maken nee droom jij maar lekker verder. Als ze dat echt kunnen in de toekomt zou dat wel mooi zijn maar ik zie dat de komende 15 jaar nog niet gebeuren. Daarbij is jou bewering dat het sterker maken van het glas een zinloze actie is onzin. Het sterker maken van het glas heeft wel degelijk zin aangezien mensen hun smartphones nog wel eens laten vallen. Dus hoe sterker het glas hoe minder de kans dat het breekt bij een val. Daarbij zijn ze in de vs zelfs al testen aan doen met nano technologie die ze willen gebruiken om glas of plastic sterker te maken. Ook zijn wetenschappers bezig met de ontwikkeling van Transparant aluminium bezig wat uiteindelijk sterker zou moeten zijn dan glas. Verder heeft apple een patent op liquid metal wat nu nog op kleine schaal word toegepast. Met liquide metal kunnen smartphone dunner en (lichte) worden gemaakt. Krijg jij toch nog je zin maar zo licht als een veer dat is nog verre van weg. In de toekomst wil apple in iedergeval meer gebruik gaan maken van liquide metal google er maar eens op. Kort gezegd is er dus genoeg technologie om smartphones dunner lichter en sterker te maken. Maar zo lang smartphones kunnen vallen is het sterker maken van het glas nog altijd de beste oplossing. Aangezien het scherm van een smartphones nog steeds de zwakste plek is. Alhoewel het spreekwoord zegt voorkomen is beter dan genezen.
  http://www.want.nl/transparant-aluminium-is-nu-werkelijkheid-zo-ziet-de-toekomst-met-dit-materiaal-eruit/