‘iPhone 7 standaard met 32GB opslag’

17 reacties

Wordt dit het jaar waarin we afscheid nemen van de 16GB iPhone? Eerder claimden enkele vage Aziatische blogjes dit al, maar nu meldt ook de doorgaans erg betrouwbare Wall Street Journal dat de iPhone 7 standaard met 32GB opslag uitgerust zal worden.

Reporter legt uit Joanna Stern waarom nu een slecht moment is om een iPhone te kopen, maar dat is geen nieuws. Interessanter is dat ‘een persoon bekend met Apple’s plannen’ de spong naar 32GB bevestigt.

Vooral aan binnenkant nieuw

Het lijkt er steeds meer op dat de iPhone 7 vooral vernieuwingen aan de binnenkant krijgt. Volgens eerdere geruchten is de home-knop niet langer mechanisch, krijgt de iPhone stereo speakers in plaats van een minijack-aansluiting en een camera met twee lenzen voor optische zoom. De buitenkant zou grotendeels identiek zijn aan de iPhone 6s, met een nieuwe zwarte kleur en minder aanwezige antennestrepen.

iphone7-zwart-15x9
Concept: iPhone 7 in het zwart.

Vorig jaar verdedigde Apple’s marketingchef Phil Schiller het 16GB instapmodel nog. Hij zei “We zien dat meer en meer documenten, foto’s en video’s en muziek in iCloud worden opgeslagen. Prijsbewuste klanten die geen enorme opslagcapaciteit nodig hebben, kunnen zo profiteren van een goedkoop instapmodel. Bovendien kunnen we hierdoor investeren om bijvoorbeeld de camera beter te maken.”

Wellicht laat Apple dit jaar die gedachte los. De iPhone 7 wordt in september verwacht.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Arthur345

  Als Apple dat aankondigt zullen ze dat vaat heel knap van zichzelf vinden. En het publiek in de zaal ook.

 • Profielfoto
  GT1988

  16GB in een nieuwe iPhone is als een HD van 320GB in een 27″ 5K iMac stoppen. Niet meer van deze tijd en Apple komt er niet langer mee weg.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ik hoor het oorverdovende applaus in de zaal nu al…

 • Profielfoto
  oblomov

  Ik begrijp niet waarom het interessant is dat Stern bekend is met Apple’s plannen voor een sprong naar 32GB. Ook heb ik de heisa rondom die 16GB uitvoering(en) nooit begrepen. Koop een iPhone met de hoeveelheid opslaggeheugen die je verwacht nodig te hebben in de komende 2 tot 4 jaar.

 • Profielfoto
  pannekoek

  Het zou zomaar kunnen zijn dat productielijnen voor de specifieke geheugen chips worden uitgefaseerd. Daarmee wordt het maken/refurbishen van het 16GB instapmodel op termijn lastig en duur. Dan is de stap naar 32GB nu een economische keuze.

  Bij mij zit 16GB nooit vol, maar als er geen sd-sleuf in zit, mag bij een high-end toestel 64GB toch wel de instapper zijn medio 2016.

 • Profielfoto
  marjolijntju

  32 GB is voor mij precies goed ,en dan ook nog eens die mooie donker blauwe
  kleur zou perfect zijn;-)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het zou ook ’s tijd worden. Iedereen die ik ken en die een iPhone 16GB heeft, worstelt voortdurend met de opslag, ook als ze nauwelijks muziek erop hebben staan en vooral muziek streamen. Je hebt hooguit 12GB over en met veel foto’s en video’s maken is de ruimte zo vol. 32GB is ook wel het absolute minimum. Ik snap nooit waarom Apple er zo zuinig mee doet, zeker sinds ik gehoord heb dat een groter geheugen maar 1 of 2 euro meer aan onderdelen kost. Apple kan er zo de aandacht mee trekken als ze nu ineens naar 64GB standaard zouden gaan. En dan 128GB voor een meerprijs. Met 256 als top. Geheugen kost bijna niks meer tegenwoordig. Ik ben vooral benieuwd naar de cameraverbeteringen. Ik geloof er niks van dat er maar weinig verschillen zouden zijn met de huidige iPhone 6S.

 • Profielfoto
  yasser

  Apple kan er zo de aandacht mee trekken als ze nu ineens naar 64GB standaard zouden gaan. En dan 128GB voor een meerprijs. Met 256 als top. Geheugen kost bijna niks meer tegenwoordig.

  Ne inderdaad, het kost hen niet veel om te produceren. Maar als je weet dat de meeste mensen een 64GB iPhone kopen zou apple heel wat minder winst maken. Want dit wil zeggen dat ze het 64GB model moeten verkopen aan de prijs van het 16GB model. Dit wilt zeggen dat het 64GB model dus 110 euro goedkoper wordt. En stel nu dat ze 1.000.000 64GB modellen verkopen dan betekend dat dat ze 110.000.000 euro minder winst zullen maken. Dus puur financieel gezien zou dit geen slimme zet zijn

 • Profielfoto
  wensink

  Grappig, dit artikel verschijnt nu al zo’n 3 jaar lang achter elkaar.. Maar zou leuk zijn als het nou eens echt gebeurt.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Alles kost geld, ook het mislopen van berekende winst. Soms zou het Apple sieren wanneer ze een end of lifecycle model zouden voorzien van extra geheugen…zomaar, omdat de koper zwaar gefrustreerd zal zijn bij het uitkomen van een totaal ander toestel, het jaar daarop.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  32GB instap is nog steeds te weinig, 64GB zou het moeten zijn vind ik persoonlijk. Met al de Apps die nu steeds groter worden in mb en ook het 4k filmen vind ik het eigenlijk heel gek deze 16/32GB varianten. Ik hou persoonlijk heel veel van Apple, maar dit is sowieso iets dat ze dringend moeten veranderen.

  “oblomov 10 uur geleden
  Ik begrijp niet waarom het interessant is dat Stern bekend is met Apple’s plannen voor een sprong naar 32GB. Ook heb ik de heisa rondom die 16GB uitvoering(en) nooit begrepen. Koop een iPhone met de hoeveelheid opslaggeheugen die je verwacht nodig te hebben in de komende 2 tot 4 jaar.”

  Niet iedereen kan 1000€ neerleggen voor een iPhone met 128GB. Dat snap je toch zelf ook wel? Dus waarom dan ook maar de zin maken van dat je maar een iPhone moet kopen met geheugen die voldoet voor jou. Ik zit ook met een 16GB iphone 5, dat was toen 699€, dat is gewoon heel veel geld. En dat kunnen we niet steeds neertellen…

 • Profielfoto
  Nummer 34

  Die laatste zin is een hoog concentraat van pure onzin. Zo’n 32GB-module kost de dag van vandaag minder dan de 16GB in de tijd van de iPhone 6 bv.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Ja , echter verwacht Apple dat je de 64GB upgrade koopt , en maken ze hier op weer extra winst.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Yasser: het lijkt me niet onze taak om te verzinnen hoe Apple de grootst mogelijke winst kan maken. Maar vooral om te bedenken wat gebruikers het liefst zouden willen. En hoe we onze iPhones het liefste zouden willen hebben.
  En trouwens: als Apple vooral winst denkt te moeten maken door iPhones met minder opslag te vullen en zodoende extra bij te schnabbelen met extra geheugen, is dat maar een zielige zaak, vind ik. Die ook helemaal niet zoveel oplevert. Je kunt allerlei soorten rekensommen maken.

  Stel: Als ze nu in 1 klap naar standaard 64GB opslag zouden gaan, kan het wel zijn dat ze zomaar 5 miljoen meer iPhones verkopen dan ze anders zouden doen, omdat er heel wat Androids over zouden kunnen overstappen vanwege het grote geheugen. Dan heb je zomaar 3.500.000.000 oftewel 3,5 miljard meer omzet te pakken. Tel uit je winst. Ze hebben echt geen voordeel van het zuinig doen moet die opslag! Zonder veel technische hoogstandjes kan je er veel extra klanten mee trekken.

 • Profielfoto
  Nummer 34

  @MacAanZee, Apple kan wat geen enkel ander bedrijf kan, hun keuzes betwisten is redelijk dom. Er zijn duizenden guys die het beter weten en overtuigd zijn van hun aanpak in een bepaald complex, hoe dan is Apple, zonder de raad van de vaak uiterst intelligentste adviseurs toch maar een bedrijfje uit duizenden.

 • Profielfoto
  Caszz

  Scheelt mij weer wat overstapdreigementen van m’n zakelijke abo bij de provider. Om de 64gb te krijgen voor de prijs van de 16gb.
  Al was ik al blij geweest met 32gb, maar ja die is er niet. ?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wat een onzin van al dat soort ‘deskundigen’ om te roepen dat het geen goed moment is om een nieuwe iPhone te kopen. Lariekoek! Het is áltijd een goed moment om een nieuw model iPhone te kopen, maar het hangt er net vanaf wanneer je er een nodig hebt. Elke iPhone is beter dan de vorige, heeft nieuwe mogelijkheden, is sneller en nu – en dát werd tijd! – waarschijnlijk eindelijk ook standaard 32GB opslag. Als Apple slim is halen ze ook 64GB eruit en gaan ze voor een extra bedrag meteen naar 128GB. En ik hoop – eindelijk – ook op stereo speakers. Dat maakt zéker uit in een smartphone. Mijn zoon had het 10 jaar geleden al op zijn Nokia en dat klonk prima!