‘iPhone 7 komt week van 12 september’

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Wie Apple’s timing in een beetje in de gaten houdt, weet dat de nieuwe iPhone doorgaans in de tweede of derde week van september gelanceerd wordt. Met de iPhone 7 zal het dit jaar niet anders zijn, weet Evan Blass (@evleaks) op Twitter te melden.

Blass verwijst met de datum naar de start van pre-orders. Meestal wordt een nieuwe iPhone een week voor de start van de bestellingen gepresenteerd, reken dus op een Apple-event op 6 of 7 september.

Twee, geen drie modellen

Eerder meldde de regelmatige ‘leaker’ met een goede reputatie al dat de iPhone 7 net als de iPhone 6s in twee modellen komt en dat het gerucht over drie modellen naar de prullenbak verwezen kan worden. De codenamen voor de toestellen zouden “Sonora” en “Dos Palos” zijn, twee Californische steden.

In Nederland en België moeten we vaak twee weken langer op nieuwe iPhone-modellen wachten. De verkoop begint in de VS en grote Europese landen veelal de vrijdag na de pre-orders, dit jaar dus naar verluidt op 16 september. Wat wil zeggen dat de iPhone 7 volgens de actuele verwachtingen op 30 september in Nederland te koop zal zijn.

De iPhone 7 lijkt volgens de geruchten qua uiterlijk op de iPhone 6s, alleen zouden de antennestrepen minder aanwezig zijn. Wat verder verdwijnt is de minijack-aansluiting, in plaats daarvan zou de iPhone stereo speakers en een grotere accu krijgen. Het waarschijnlijk ook de eerste water- en stofdichte iPhone.

De grootste verbetering is naar verwachting de dual camera van de iPhone 7 Plus. Twee camerasensoren kunnen samen met een slim algoritme onder andere 2 tot 3x ‘optische zoom’ in een smartphone mogelijk maken.

iPhone-7-vs-iPhone-7Plus-Pro-Dummies
Chinese dummy-modellen geven een idee van iPhone 7 (Plus).

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Xcode

  Hopelijk ook een nieuwe Apple Watch!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wat mij opvalt is dat deze betrouwbare persoon geen iPhone 7 gebruikt maar iPhone 2016 release. Zou dit het teken zijn dat de iPhone een nieuwe aanduiding krijgt?

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Misschien “The New iPhone” zoals de de derde generatie iPad enkele jaren terug. Dan kunnen ze in 2017 (hopelijk) een compleet veranderde iPhone introduceren, dan wordt hij immers 10 jaar oud.

 • Profielfoto
  yasser

  @NoPlasticPhone ja da dacht ik ook , heb ik trouwens ook al eens gezegd onder een artielel

 • Profielfoto
  Nummer 34

  @Xcode, die kans is bijzonder groot.

  @Shmoo;NoPlasticPhones, de opvolger van de opvolger van de iPhone 6s wordt nu ook de iPhone van 2017 genoemd. Persoonlijk lijkt het mij weinig waarschijnlijk moest de opvolger van de iPhone 6s iPhone 7 heten. Aangezien het design niet echt verandert zou ik het op zich al verdacht vinden. Je moet ook rekening houden met de 3-jaarscyclus die zal ingevoerd worden. In plaats van iPhone X met opvolger iPhone Xs (2-jaarscyclus) zullen er dus nu 3 modellen met min of meer hetzelfde design verschijnen. Mijn persoonlijke gok voor de opvolger van de iPhone 6s zou iets als 6x of wat dan ook zijn.
  Het is natuurlijk de vraag wat er van die tik-tok-tokcyclus zal komen, lang zal ie niet blijven volgnes mij aangezien de technologie er zo’n vooruitgang op maakt.

 • Profielfoto
  Pappapaul

  Heeft iemand meer info of speculaties over die drie putjes in de iPhone in het model met de dubbele camera, draadloos opladen misschien?

 • Profielfoto
  Dydefox

  Pappapaul: dit is een render van een toestel waar de nieuwe aansluitingen van Apple (zoals op de ipad pro) zijn meegefantaseerd. Is niet draadloos, en afwachten wat het wordt, dus.

 • Profielfoto
  Di May

  Mogelijkheid :

  Na iPhone 6s komt 6t.
  ‘s’ van ‘second’.
  ‘t’ van ‘third’.

  ‘st’ van Steve …

  ‘ … die drie putjes in de iPhone … ” ?

  Als de waterdichte iPhone toch nog water maakt …
  kan het langs hier weer weg. Summum van moderne techniek.

 • Profielfoto
  Nummer 34

  @Di May, wie weet wel iPhone 6se :P, en ik weet niet of je ooit al een iPad Pro

 • Profielfoto
  Nummer 34

  … in handen hebt gehad maar de Smart Connector is toch wel waterdicht als je hem eens aandachtig bekijkt.

 • Profielfoto
  Di May

  Nummer 34 : Geloof je nu echt alles van mij ?