iOS 10 waarschuwt voor nattigheid

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Hier is een inventieve nieuwe functie van iOS 10: een iOS-apparaat is in staat om de aanwezigheid van vocht in de Lightning-poort te detecteren en toont een waarschuwing. Het gaat geen duik in een zwembad voorkomen, maar kan helpen tegen ongelukjes.

De waarschuwing vraagt de gebruiker om de kabel los te koppelen en deze te laten drogen. Momenteel weten we dat het werkt op de iPhone 6s en SE. Het is niet bekend of het ook op oudere apparaten werkt.
ios10-nat-001
Iedere iPhone is uitgerust met een vloeistofschade-indicator, bij de iPhone 6s zit deze echter bij de simkaart en niet in de Lightning-poort. Dit is bovendien een stukje stof dat verkleurt bij aanraking met water en geen digitale sensor. Totdat iemand de Lightning-connector open maakt (hoi iFixit!) weten we niet precies hoe dit werkt.

(Update: OMT-lezer George meldt dat het ook op zijn iPhone 6 functioneert.)
iphone_6-water_damage

(Via: Engadget / Tipgever: Tobias)

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Lucas V

  Dat wisten we al een week

 • Profielfoto
  Martink

  Niet zo heel lastig lijkt me. Als verschillende pins met elkaar contact maken kan je er we van uit gaan dat het nat is:)

 • Profielfoto
  Xcode

  Interessant. Goed idee!

  @Lucas V
  Joh, moet dat nou? Voor mij is het in ieder geval een nieuwtje.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nu het toch komkommertijd is.. Misschien is het een idee om eens met jullie Apple Watch te testen hoe dat automatisch unlocken werkt?

  Bij de eerste beta zat deze functie nog niet in Sierra, nu wel, en in mijn ogen is dat een van de betere integraties/features die in macOS zitten.
  Jaren ‘zeuren’ wij hier dat er vingerprintscanners in onze trackpads en unibodies moeten komen en als Apple dan komt met iets totaal anders waar niemand over had nagedacht en dit weer een typisch Apple move is dan besteden we er geen aandacht aan.

 • Profielfoto
  Lucas V

  @Xcode dat wel maar ze zijn laat

 • Profielfoto
  Niels

  Misschien een voorbode van een waterdichte iPhone 7?

 • Profielfoto
  DutchGabber

  … en als Apple dan komt met iets totaal anders waar niemand over had nagedacht …

  Volgens mij bestaan er al een paar jaar apps voor de iPhone en de mac om je mac te unlocken als je iPhone in de buurt is (En zelfs voor Apple Watch zie ik nu)
  Bijvoorbeeld: https://macid.co

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat is allemaal rommel software en leuk geprobeerd maar niet levensvatbaar.. Allemaal al geprobeerd maar het is allemaal lomp en extra of het zit vast in de beperkingen van het sandbox gebeuren en dan gaan ze daar weer omheen proberen te werken waardoor het allemaal net niet werkt of functioneert zoals het zou moeten functioneren.

  Waar Apple juist zo goed in is, is dat lompe en extra laagje weghalen waardoor je niet in de gaten hebt dat het aanwezig is maar je er toch dagelijks gebruik van maakt.
  Ik hou daar wel van.. Dat wij allemaal denken dat het op X manier moet, dan is het bij Apple 3 jaar stil op dit front, wij beginnen te zeuren dat ze saai zijn en dan komt Apple na 3 jaar ineens met een eigen manier Z ( veel te laat maar goed ) en dan werkt het eigenlijk veel beter dan de X manier ooit heeft gedaan. En wij hadden nooit kunnen voorspellen dat Z manier bestond. Daarom zijn wij ook op OMT actief en werken wij niet bij Apple natuurlijk. Logisch.

  Dat is zoals ik Apple het liefst zie.

 • Profielfoto
  foxy

  Kreeg deze waarschuwing van de week. Vlak daar voor zag ik al wat water op mijn laadsnoer connector vallen maar gaf er geen aandacht aan en stopte het laadsnoer in mijn telefoon ….. beetje dom natuurlijk maar de telefoon tikte mij netjes op de vingers.