Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 juli 2016
Leestijd: 1 minuut

iOS 10 waarschuwt voor nattigheid

Hier is een inventieve nieuwe functie van iOS 10: een iOS-apparaat is in staat om de aanwezigheid van vocht in de Lightning-poort te detecteren en toont een waarschuwing. Het gaat geen duik in een zwembad voorkomen, maar kan helpen tegen ongelukjes.

De waarschuwing vraagt de gebruiker om de kabel los te koppelen en deze te laten drogen. Momenteel weten we dat het werkt op de iPhone 6s en SE. Het is niet bekend of het ook op oudere apparaten werkt.

Iedere iPhone is uitgerust met een vloeistofschade-indicator, bij de iPhone 6s zit deze echter bij de simkaart en niet in de Lightning-poort. Dit is bovendien een stukje stof dat verkleurt bij aanraking met water en geen digitale sensor. Totdat iemand de Lightning-connector open maakt (hoi iFixit!) weten we niet precies hoe dit werkt.

(Update: OMT-lezer George meldt dat het ook op zijn iPhone 6 functioneert.)
(Via: Engadget / Tipgever: Tobias)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 10 waarschuwt voor nattigheid
Sluiten