Problemen met publieke beta iOS 10 op iPhone SE? Zo opgelost!

Door: Raymon Mens - 6 reacties

We ontvangen de afgelopen dagen veel berichten van lezers die moeite hebben met het installeren van de publieke beta van iOS 10 op een iPhone SE. Na wat onderzoek lijkt dit een probleem bij Apple te zijn. Via een kleine omweg is het eenvoudig op te lossen.

De server die de Europese downloads van iOS 10 public beta 1 verzorgt, heeft blijkbaar een corrupt bestand waardoor de download onverwacht stopt. Via de Amerikaanse server lukt het wel, zo doe je dat:

Gebruik Opera VPN

Apple stuurt Nederlandse (en Belgische) betatesters automatisch door naar de Europese server, maar dit werkt niet. Om te zorgen dat je op de Amerikaanse server terecht komt, gebruik je een VPN-verbinding. Als je zelf een VPN-app met server in de VS hebt, kun je die gebruiken, maar wij raden het gratis Opera VPN aan.

Na installatie van de app zet je VPN aan en kies je rechtsboven de regio Verenigde Staten. Als alles goed is gegaan verschijnt rechtsboven in de app het teken [US] en staat in de bovenste balk van je iPhone voor de tijd een icoon [VPN].

opera-us-001
Klik/tap voor groter.

Update opnieuw starten

Je kunt nu de update opnieuw starten en omdat je de Amerikaanse server via de VPN-verbinding gebruikt, zal deze wel slagen. Na installatie van de publieke beta van iOS 10 kun je Opera VPN weer verwijderen.

ios10after
Klik/tap voor groter.

(Dank voor de e-mailberichten: Marc, Theun, Ingeborg, Morris, Kevin, Wietze)

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  wienjo

  In eerste instantie (en poging 2, 3, 4 etc) kreeg ik telkens foutmelding bij aanvragen update. Vervoglens de VPN uitgezet bij ophalen download en halverwege de download de VPN aangezet.

  Installatie is op dit moment bezig. Top, bedankt voor tip!

 • Profielfoto
  markveldhuis

  Werkt ook voor de 9.7″ iPad Pro, waarmee soortgelijke problemen gemeld worden.

 • Profielfoto
  Spam

  Waarom fixed apple dat corrupte bestand niet gewoon?

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Bedankt voor de tip

  Is deze app ook beschikbaar voor osx El Capitan?

 • Profielfoto
  Geux

  Overige devices (SE, Mini4, 5S) waren al probleemloos voorzien van de beta, alleen de iPad Pro 9.7 gaf dit probleem vreemd genoeg?

  Maar nu opgelost. Thanks.(y)

 • Profielfoto
  Edwin

  Thanks opgelost! Voor zowel de Developer Beta 2 als de Public Beta 1 trad dit probleem op bij mijn iPhone SE.