HomeKit: Eve-sensor is klaar voor iOS 10

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Elgato was met zijn Eve-accessoires een van de eerste fabrikanten die HomeKit volledig omarmde. Het bedrijf houdt de vaart erin en heeft vandaag zijn eerste accessoire, de Eve Weather-sensor compatibel gemaakt met de Woning-app van iOS 10.

Na een firmware-upgrade wordt de sensor door iOS 10 herkend en verschijnenĀ deĀ buitentemperatuur en vochtigheid vanuit het bedieningspaneel en de Woning-app. Ook wordt automatisering mogelijk.

Andere Eve-producten volgen

Elgato zegt in een blogpost dat het binnenkort al zijn accessoires compatibel zal maken met iOS 10. De Franse firma maakt onder andere een slim stopcontact, een sensor voor binnenshuis, deur- en raamsensoren en een radiatorkraan om de temperatuur in huis te regelen.

eve-001
De sensor verschijnt na een firmware-update in iOS 10.

Opvallend is dat de automatisering-functie van iOS 10 nog niet met de nieuwe firmware werkt. De Eve Weather-sensor wordt door iOS niet als sensor gezien. Met automatisering is het mogelijk om bepaalde acties aan gebeurtenissen te koppelen. Bijvoorbeeld alle lichten uitĀ als je van huis gaat, eenĀ bericht sturen wanneer er iets beweegt en je niet thuis bent of accessoires laten reageren op de temperatuur buiten. Dit laatste is vanuit de Eve-app zelf al wel mogelijk, maar de Woning-app van iOS 10 weigert vooralsnog.

IMG_0040
Geen automatisering. Eve Weather wordt nog niet als sensor herkend.

Bezitters van de sensor kunnen de update installeren door de Eve-app te openen en vervolgens bij Settings ā†’ Eve Weather kiezen voor Update Firmware. De update naar firmwareversie 1.3.1 was in ons geval nogal rigoureus en vereiste opnieuw instellen van het apparaat.

Klik/tap voor groter.
De firmware-update uitvoeren. (Klik/tap voor groter)

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Polonium-210

    Geen homekit….mmmh…voor mij een reden uit te kijken naar iets anders of te wachten.

  • Profielfoto
    Polonium-210

    Sorry, reactie bij verkeerde artikel gezet?