Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 juli 2016

HERE WeGo: Nokia Maps herboren met nieuwe naam

Onder de navigatie-apps is geen gebrek aan vernieuwing. TomTom kwam eerder dit jaar met een nieuwe app en Google Maps kreeg onlangs compleet nieuwe kaarten. Nu is het de beurt aan HERE Maps, dat niet meer van Nokia is en verder gaat als Here WeGo.

HERE werd vorig jaar gekocht door een consortium van Duitse auto­fabrikanten. Het goede van HERE Maps zoals offline kaarten is gebleven en HERE WeGo voegt een aantal nieuwe functies toe.

Wat bij het plannen van een route meteen opvalt is het nieuwe vergelijking­scherm dat verschillende route-opties weergeeft. Deze zijn ook te personaliseren en in ongeveer 15 steden heeft HERE nu ook de beschikking over taxitarieven. Hier zitten nog geen Nederlandse of Belgische steden tussen, maar aan uitbreiding wordt gewerkt.

Klik/tap voor groter.

Daarnaast is de OV-informatie uitgebreid naar 1300 steden en bij fietsroutes worden nu ook hoogteverschillen weergeven. De navigatie-module is grondig vernieuwd en biedt naast gesproken navigatie verbeterde turn-by-turn-weergave, zo zijn snelheidsbeperkingen en nog te nemen afslagen duidelijker in beeld. De mogelijkheid voor offline navigatie en kaarten kunnen per continent of land opgeslagen worden. Een gekke bug is nog steeds aanwezig: hoewel de app Nederlands is, staat de navigatiestem standaard op Engels. Een Nederlandse stem is vanuit de app te downloaden.

Waarom de naam HERE WeGo? In een blogpost over de naamsverandering schrijft het consortium: “De naam HERE Maps was te algemeen en zorgde voor weinig onderscheid. Bovendien wordt onze app niet geopend op naar een kaart te kijken, maar om ergens naartoe te gaan en de snelste manier te vinden om dit te doen. Dat hebben we centraal in de nieuwe naam gezet, zodat mensen beter begrijpen waar de app voor is en wat te verwachten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HERE WeGo: Nokia Maps herboren met nieuwe naam
Sluiten