Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 juli 2016

Google Maps met nieuwe kaarten en tussenstops op iOS

Google heeft twee nuttige toevoegingen aan zijn Maps-app gedaan. Allereerst is het op iOS nu mogelijk om meerdere bestemmingen aan een routebeschrijving toe te voegen. Daarnaast is de visuele weergave van de kaarten op alle platforms vernieuwd.

Google gebruikt nu meer kleuren om gebieden met een veel activiteit of belangrijke hotspots aan te geven. Ook is visueel overbodige opsmuk weggehaald zodat kaarten overzichtelijker worden weergeven.

Meerdere bestemmingen toevoegen

Een groot gemis in de iOS-app was de mogelijkheid om via een bestemming van A naar B te rijden. Google heeft dit nu toegevoegd aan het kleine menu met drie puntjes rechts in beeld. De functie stop toevoegen wordt de komende dagen uitgerold. Het is ook mogelijk om de pitstop-functie hiervoor te ‘misbruiken’, maar deze beperkt zicht tot één tussenstop. Zet hiervoor navigatie aan en tik op het vergrootglas bovenin. Daarna kun je met de optie ‘zoeken’ iedere bestemming als pitstop toevoegen.

Klik/tap voor groter.

Nieuwe opmaak kaarten

De kaarten van Google Maps zijn op alle platforms (iOS, Android, web) visueel vernieuwd. Hotspots worden daardoor duidelijker aangegeven, een oranje kleur onderscheidt hen van minder drukke plaatsen zoals woonwijken. Dit kan handig zijn wanneer je niet bekend bent in een stad of wijk. Google zegt een algoritme te gebruiken om hotspots te identificeren, maar soms is menselijke interventie nodig in zeer dichtbevolkte steden.

Voor (links) en na (rechts) – Klik/tap voor groter.

Naast de toevoeging van hotspots zijn de kaarten ook visueel opgeschoond. Het lettertype is duidelijker en maakt meer onderscheid tussen  Wegen hebben geen randen meer en markeringen voor straatnamen en interessante plaatsen zijn nu verschillend (zwarte vs. bruine letters) om de duidelijk te onderscheiden. Onderstaand alle kleuren voor verschillende categorieën.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Maps met nieuwe kaarten en tussenstops op iOS
Sluiten