Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 juli 2016
Leestijd: 1 minuut

Multi-messenger Franz ondersteunt nu Gmail, Tweetdeck en meer

Eerder dit jaar schreven we al over Franz, een handige Mac-app die meerdere chatdiensten in één combineert. Nu is de app van de Oostenrijkse ontwikkelaar Stefan Malzner aanzienlijk uitgebreid met ondersteuning voor in totaal 23 diensten en 40 nieuwe talen.

Naast WhatsApp, Facebook Messenger, Slack en Telegram is er nu ook ondersteuning voor Gmail, Outlook, HipChat en zelfs Tweetdeck. Nederlands is een van de nieuwe talen waarin Franz beschikbaar is.

Veilig inloggen

Het idee achter Franz is simpel: iedere dienst heeft wel een webinterface en die wordt met voor de desktop aangepaste styling en pushnotificaties in Franz gebruikt. Dat zorgt ervoor dat inloggen veilig is en je niet via een service van een derde verbinding hoeft te maken. Notificaties zijn per dienst in- of uit te schakelen en worden in het notificatiecentrum van OS X weergeven.

Deze diensten ondersteunt Franz momenteel. (klik/tap voor groter)

Nederland in top 5

De ontwikkelaar van Franz deelde enkele statistieken met ons. Nederlanders houden van Franz, want ons land staat in de top 5 Franz-gebruikers. Wekelijks gebruiken ongeveer 90.000 mensen wereldwijd de app en in Nederland zijn WhatsApp, Slack, Facebook Messenger en Google Hangouts de populairste diensten. Wereldwijd worden WhatsApp, Facebook Messenger, Skype, Slack en Google Hangouts het meest gebruikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Multi-messenger Franz ondersteunt nu Gmail, Tweetdeck en meer
Sluiten