Facebook omarmt Swift en breidt Instant-artikelen uit

3 reacties

Nieuws van Facebook. Het grootste sociale netwerk ter wereld omarmt Apple’s open source-programmeertaal Swift en heeft een Swift SDK voor ontwikkelaars uitgebracht. Daarnaast brengt het Instant Articles naar Facebook Messenger.

Ontwikkelaars die Swift gebruiken, kunnen via de SDK vier verschillende Facebook-diensten integreren: Facebook Login, Facebook Analytics voor Apps, Content Sharing en de Social Graph API.

De Swift SDK is nog in bètafase en op GitHub te vinden. Belangrijk is dat deze SDK geschikt is voor Swift 2.2.1 en 2.3, zodat deze nu al in apps in de App Store kan worden gebruikt. Als Apple Swift 3 af heeft, zal de SDK voor de nieuwe versie worden bijgewerkt.
fb-instant-16x9
Tot slot is er nog nieuws over Instantartikelen. De native artikelen die uitgevers op Facebook kunnen publiceren, komen ook naar Messenger. Momenteel werken deze alleen in de Facebook-app zelf. Instantartikelen (Instant Articles in het engels) zijn voor Facebook geoptimaliseerd en laden in een fractie van een seconde in de Facebook-app zelf.

Instantartikelen werden eerst ingeschakeld in Messenger voor Android en worden nu langzaam naar alle gebruikers op alle smartphones uitgerold. De voor Facebook geoptimaliseerde inhoud is te herkennen aan een klein bliksem-icoon i de hoek van de uitgelichte afbeelding. De uitrol zal over enkele weken voltooid zijn.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Multimediaknaller

  Facebook…

  Dat is al op zijn retour en steeds meer zijn het geen keuze’s maar draagt men het gewoon aan je op.

  “Kijk op onze Facebook voor meer informatie”
  “De rest van dit item kunt u volgen op onze Facebookpagina”

  En voor diegenen die niet direct de verwijder link kunnen vinden…

  https://www.accountkiller.com/nl/facebook-account-verwijderen

 • Profielfoto
  KR1275

  Is dit de perssite van Apple??

 • Profielfoto
  Alicia Allen

  Moment Articles is an element from long range informal communication organization Facebook for use with working together news and substance distributers, that the distributer can use for articles they select. At the point when a distributer chooses an article for Instant Articles, http://www.courseworklabs.co.uk individuals perusing Facebook in its portable application can see the whole article inside Facebook’s application, with arranging fundamentally the same as that on the distributer’s site.