Eve Core helpt HomeKit in het zadel

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Al jaren wachten we op de definitieve doorbraak van het in 2014 geïntroduceerde HomeKit. Nu iOS 10 een eigen Home-app heeft, lijkt er eindelijk schot in de zaak te komen. Accessoiremaker Elgato doet een extra duit in het zakje met de Eve Core.

De Core is een module die andere fabrikanten kunnen gebruiken on HomeKit-accesoires te maken. Apple stelt strenge eisen aan de hardware van HomeKit-apparaten en niet alle bestaande chips zijn compatibel.

Kant-en-klaar

Elgato biedt de module aan als kleine printplaat die is voorzien voorzien van een Bluetooth LE-module en een aantal in- en outputs. Het geheel werkt met dezelfde firmware als de Elgato Eve-producten en kan volledig versleuteld met HomeKit verbinden. Apple verplicht versleutelde communicatie, anders worden apparaten niet toegelaten op zijn Home-platform.

Apparaten die de Eve Core gebruiken, kunnen sneller ontwikkeld en door Apple goedgekeurd worden. Dat zorgt voor een groter aanbod. De fabrikant heeft ook een aantal eigen HomeKit-producten onder de naam Eve.
elgatocore-chip-001
Gaan je handen jeuken? Dan ben je aangewezen op een Rasperry Pi en HomeBrigde. Alleen fabrikanten met een MFi-licentie kunnen de Elgato Core aanschaffen.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  hokkie

  Mooi! Ben wel benieuwd of ze Domoticz (gratis) en KAKU (goedkoop) hiermee van de troon stoten. Lekker dichttimmeren die meuk en een Godsvermogen vragen voor MFi-certificaat. Goed bezig!

  Voorlopig volstaat Domoticz en KaKu (eventueel aangevuld met z-wave) bij mij meer dan voldoende!

  #send with domoticz…

 • Profielfoto
  knekkie

  Goed dat alles zo doordacht en encripted gaat. Jammer dat het allemaal zo traag gaat qua ontwikkelingen en go to market strategie.

  Je moet wel geduld hebben.

 • Profielfoto
  DosEquis

  Dit product is al een hele tijd beschikbaar hoor, het is zeker geen nieuwigheid. Waar ik zelf wel een beetje bezorgd om ben is de compatibiliteit van HomeBridge in combinatie met iOS10. Het werkt nu echt perfect met alle apparaten wat ik thuis heb, zoals KaKu, Eneco Toon, en ook de oude Hue 1.0 bridge, en hoop niet dat Apple in de toekomst de werking van HomeBridge zal tegengaan.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Apple’s wurggreep die uiteindelijk een project doet falen. Terwijl HomeKit zo veel belovend is!

 • Profielfoto
  Caszz

  HomeWizard werkt hier al jaren keurig, dus maakt mij niet uit