Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 juli 2016

TV-serie ‘Carpool Karaoke’ exclusief naar Apple Music

Apple heeft de rechten op de serie Carpool Karaoke gekocht en zal nieuwe afleveringen aan abonnees van Apple Music beschikbaar stellen. In de serie maakt James Corden een ritje met bekende gasten, hij wisselt het gesprek af met onvervalste karaoke.

Carpool Karaoke begon als onderdeel van de Amerikaanse Late Late Show en wordt nu een losstaande serie. Afleveringen duren 15 minuten en in het verleden stapten Adele, Steve Wonder en zelfs Michelle Obama al in.

Wekelijks nieuwe aflevering

Via Apple Music wordt binnenkort iedere week een nieuwe aflevering beschikbaar gesteld. Wie de serie gaat presenteren is nog onduidelijk, de huidige presentator, James Corden, staat nog bij CBS onder contract en gaat waarschijnlijk niet mee. De premiere wordt later aangekondigd en Apple begint met de productie van 16 afleveringen.

Eddy Cue, bij Apple verantwoordelijk voor content, zegt het volgende: “We houden van muziek en Carpool Karaoke zet een artiest op een leuke en unieke manier in de spotlight. Het is een hit bij publiek van alle leeftijden en past perfect bij Apple Music. We bieden abonnees exclusief toegang tot hun favoriete artiesten en beroemdheden die instappen bij Carpool Karaoke.”

Apple werkt momenteel aan meer exclusieve series. Er is een reality­programma over apps (Planet of the Apps) in de maak en ook Dr. Dre werkt aan een ‘donker drama‘ over zijn leven dat op Apple Music en Apple TV te zien zal zijn. Ondanks al deze ambities is Apple duidelijk: content maken is geen core business en series dienen alleen als complementaire content. (Lees ook: Eddy Cue: “Apple wil niet concurreren met Netflix”)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
TV-serie ‘Carpool Karaoke’ exclusief naar Apple Music
Sluiten