TV-serie ‘Carpool Karaoke’ exclusief naar Apple Music

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Apple heeft de rechten op de serie Carpool Karaoke gekocht en zal nieuwe afleveringen aan abonnees van Apple Music beschikbaar stellen. In de serie maakt James Corden een ritje met bekende gasten, hij wisselt het gesprek af met onvervalste karaoke.

Carpool Karaoke begon als onderdeel van de Amerikaanse Late Late Show en wordt nu een losstaande serie. Afleveringen duren 15 minuten en in het verleden stapten Adele, Steve Wonder en zelfs Michelle Obama al in.

Wekelijks nieuwe aflevering

Via Apple Music wordt binnenkort iedere week een nieuwe aflevering beschikbaar gesteld. Wie de serie gaat presenteren is nog onduidelijk, de huidige presentator, James Corden, staat nog bij CBS onder contract en gaat waarschijnlijk niet mee. De premiere wordt later aangekondigd en Apple begint met de productie van 16 afleveringen.

Eddy Cue, bij Apple verantwoordelijk voor content, zegt het volgende: “We houden van muziek en Carpool Karaoke zet een artiest op een leuke en unieke manier in de spotlight. Het is een hit bij publiek van alle leeftijden en past perfect bij Apple Music. We bieden abonnees exclusief toegang tot hun favoriete artiesten en beroemdheden die instappen bij Carpool Karaoke.”

Apple werkt momenteel aan meer exclusieve series. Er is een reality¬≠programma over apps (Planet of the Apps) in de maak en ook Dr. Dre werkt aan een ‘donker drama‘ over zijn leven dat op Apple Music en Apple TV te zien zal zijn. Ondanks al deze ambities is Apple duidelijk: content maken is geen core business en series dienen alleen als complementaire content. (Lees ook: Eddy Cue: ‚ÄúApple wil niet concurreren met Netflix‚ÄĚ)

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Needler

  Tsja. Je moet wat met je miljarden.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Kortom nu gaat dit achter de Pay Wall en zal elk leuk filmpje op YouTube meteen worden verwijderd.

  Jammer

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Welke achterlijke CBS-bobo heeft bedacht dat het inzetten van een lachband wel een goed idee zou zijn?!

  Reden om na 22 seconden te stoppen met kijken. Het is geen 1973 meer hè!

 • Profielfoto
  puccini

  Nog meer van die Amerikaanse shit programma’s (n)

 • Profielfoto
  Dydefox

  Hmmm… ben best wel een fan hiervan, maar ervoor betalen? NOOIT!

 • Profielfoto
  knekkie

  Volgens mij was dit ooit bedoelt om kijkers naar de show zelf te trekken.
  Heel gaaf concept en soms zingt ie de sterren er uit.

  Zonde als dit achter een betaal constructie verdwijnt. Zodra deze filmpjes van Youtube verdwijnen denk ik dat er heel wat mensen boos/teleurgesteld zullen zijn.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik vond dit ook wel leuk om te zien. Adele, Sia en Stefke Mirakel kan ik mij nog herinneren.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik vind het vooral een afgrijselijk irritant programma, dat maar beter zo ver mogelijk achter welke muur dan ook weggemetseld mag worden.

  Wat een debieligheid zeg.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ga je kinderen voeren jij.. Hup Hup..