BitTorrent Now: bonte content-mix op iOS en Apple TV

Door: Raymon Mens - 0 reacties

Als je een avondje outside the box wil denken en iets wil luisteren of kijken dat je niet dagelijks ziet, is er BitTorrent Now. Deze nieuwe app voor iOS en Apple TV biedt streaming legale muziek en video aan van weinig bekende, maar inventieve makers.

Makers kunnen zelf hun audio of video aanbieden en dit gratis, gefinancierd door reclame of of tegen betaling beschikbaar stellen. Het meeste is gratis. Prominente makers? The Onion, iHeartComix en Super Deluxe.

Alles kan, alles mag

BitTorrent ken je ongetwijfeld vooral als een manier om minder legale downloads mogelijk te maken, maar op BitTorrent Now is alles legaal. Uploaders hebben wel de vrijheid om alles te maken wat ze willen, zolang het maar legaal is. Dat maakt het een bonte mix van content.

Screen Shot 2016-07-15 at 13.15.56
Hoofdscherm van de Apple TV-app.
Screen Shot 2016-07-15 at 13.16.16
Honora is een maker van korte documentaires.

BitTorrent Now werkt verder als een gewone streamingdienst en de content wordt momenteel van de servers van BitTorrent Inc. geladen. In de toekomst gaat de app peer-to-peer-technologie gebruiken en komt er ook VR-content. Met streaming via p2p vanaf iOS en de Apple TV wordt momenteel al getest met de app Bittorrent Live, maar die is niet in Europa beschikbaar.

Zoekfunctie met suggesties.
Zoekfunctie met suggesties.

Reacties

0 reacties