Apple’s lightning-naar-minijack-adapter duikt op

Door: Raymon Mens - 36 reacties

Met de iPhone 7 in aantocht, is Apple’s accessoire-afdeling zich voor aan het bereiden op een toekomst zonder minijack. Op nieuwe foto’s en een video zien we waarschijnlijk de adapter die Apple gaat verkopen om ‘oude’ hoofdtelefoons toch aan te kunnen sluiten.

De adapter is volgens de Vietnamese site Tinhte afkomstig van een lokale Foxconn-fabriek. De foto’s zijn van hoge kwaliteit, net als de afwerking van de adapter. Het gaat hier waarschijnlijk om een legitiem exemplaar.

De schrijver legt uit dat een iPad met iOS 9 zegt dat de accessoire niet wordt herkend. Een iPhone met de betaversie van iOS 10 geeft echter geen problemen.

3830208_Lightning_3.5mm_adapter_iphone_7_tinhte.vn
Klik/tap voor groter.
3830200_Lightning_3.5mm_adapter_iphone_7_tinhte.vn-6
Klik/tap voor groter.
3830206_Lightning_3.5mm_adapter_iphone_7_tinhte.vn-8
Klik/tap voor groter.

De Apple-adapter ziet er een stuk compacter uit dan modellen die andere fabrikanten onlangs toonden. Nu de prijs nog. Wij zetten in op € 19, maar hopen dat de prijs lager zal uitvallen. Bij de iPhone 7 worden waarschijnlijk Lightning EarPods geleverd.

Reacties

36 reacties
 • Profielfoto
  GT1988

  Mag toch hopen dat ze die bij de verpakking in doen…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  En hop; weer zo’n ding erbij in de lange rij van onnodige – maar het verkoopt zo lekker – kabeltjes.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  En hop; weer zo’n ding erbij in de lange rij van onnodige – maar het verkoopt zo lekker – kabeltjes.

  HE-LE-MAAL mee eens, MAAR!!!! ALS Apple de wereld af wil helpen van de mini jack en over wil gaan naar een moderne, digitale aansluiting zoals lightning en voor android/windows waarschijnlijk mini/micro USB of USB C/c mini etc. dan is helaas zo’n verloop kabeltje een NOODZAKELIJK kwaad. Zeker gezien veel Apple gebruikers zoals jij en ik nog verschillende niet-lichting hoofdtelefoons/koptelefoons/oortjes hebben. En daarvan een groot deel zelf nog jaren lang door Apple verkocht werden/worden, neem de mooie P5’s van B&W of de Audeze EL-8 of die van Apple’s Beats Studio, Solo etc zelf. Als Apple geen verloopje zou maken/uitbrengen dan is dat niet alleen een snee in Apple’s portemonnee (immers worden dan alle traditionele mini jack koptelefoons onverkoopbaar), maar ook een steek in het milieu als iedereen massaal zijn oude koptelefoon dumpt op de steeds groter wordende berg e-Waste. Ik zie liever dat als we over een aantal jaar gewend zijn aan enkel de lightning poort de relatief kleine, en waarschijnlijk redelijk recyclebare verloopjes op die berg komen dan alle ontelbare duizenden, honderd duizenden zo niet miljoenen koptelefoons die dan afgedankt zou worden.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dit is wel de echte Apple adapter, dat zie je meteen aan de afwerking.

  Je wilt toch niet zeggen dat dit een taal is, hoe kunnen die mensen elkaar verstaan. Moet je eens je ogen sluiten en alleen luisteren naar de klanken van dat filmpje. Die mensen maken maar gewoon een beetje geluid richting elkaar.

 • Profielfoto
  bitrip

  Ja echt Apple ja…not.
  Die foto waar ie op het randje ligt zit de connector helemaal scheef erop.

  Ik zeg China Finest.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Wéér een adapter. De telefoon is zo klein maar ondertussen zeul je vanalles mee… Want ja, opladen en afspelen kan zo nog steeds niet…

 • Profielfoto
  arno1975

  Shmoo
  “Je wil toch niet zeggen dat dit een taal is, hoe kunnen die mensen elkaar verstaan. Moet je eens je ogen sluiten en alleen luisteren naar de klanken van dat filmpje. Die mensen maken maar gewoon een beetje geluid richting elkaar.”

  Weet je ook meteen hoe die Chinezen aan hun ogen komen?

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Ach, de koptelefoonindustrie past zich binnen een jaar aan Apple aan. Toen de eerste iPhone uitkwam zat het gaatje te diep, daardoor pasten koptelefoons met dikkere aansluitingen er niet in. Iedereen zeuren, iedereen met adaptertjes zeulen en een jaar later was er niets aan de hand omdat fabrikanten kleine stekkertjes waren gaan gebruiken. En toen kwam de 3G natuurlijk…:grin:

  Die kennen een paar mensen hier vast nog wel!:wink:

 • Profielfoto
  Vilscon

  Waarom een adapter met zon ‘kabel’ erbij? Dat maakt ‘m absoluut niet functioneler in gebruik. Waarom letterlijk niet een plug lightning naar Aux? Dan heb je een dingetje zo groot als een vingertopje (excl lightning ding dat wegvalt in je iPhone). Het kan stuk compacter. Loop je niet met zo’n dom ding te zeulen a la formaat thunderbolt adapter..

 • Profielfoto
  Pappapaul

  Ik zie hier weer een kabel van Apple waarvan de kwaliteit zeer dubieus te noemen is; denk aan de oplaadkabel die ook slechts een beperkte tijd mee gaat. Zucht!

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Voor de duidelijkheid. Dit is een domme Thai en geen chinees. Chinezen uit china praten als piraten en binnensmonds.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Ik vind het niks. Die lange uitstekende plug knakt zo in mijn broekzak. Het werkt alleen als hij net zo plat tegen de telefoon aan zit als de eerste generatie MagSafe anders niet. Wordt toch Bluetooth dan.

 • Profielfoto
  icegodd

  Die lange uitstekende plug knakt zo in mijn broekzak

  Zo gevoel??

 • Profielfoto
  KarelWillem

  De foto’s zijn van hoge kwaliteit, net als de afwerking van de adapter.

  .
  Ja, hij is prachtig. .;-)
  .

 • Profielfoto
  marcelnijman

  Waarom twee onderdelen die met een kort kabeltje aan elkaar zitten? Dat blijft dus haken achter je kleding ed. Waarom niet gewoon een klein stekkertje zonder kabeltje? Zucht.

 • Profielfoto
  Nummer 34

  @marcelnijman;Blackvibes omdat de kans op schade aan de Lightning-poort (bij vallen of stoten) aanzienlijk groter zou worden, je iPhone wordt langer en stugger, bovendien gaan je EarPods door dit soort adapters minder snel beschadigd geraken aan het begin van het snoer.
  Vertel me nu eens waarom zo’n robuust all-in-1 stuk beter zou zijn, je moet weten dat deze toch wel een 3 cm lang zou moeten zijn wat erg vervelend kan zijn bij het opbergen van je iPhone. (Zie afbeelding Waffle)

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  @icegodd: dat gevoel ja. Als ik hem oplaad, zit ie niet in mijn zak maar ook de normale oplaadstekker moet ik al niet in mijn zak hebben.

  @karelwillem: op die foto zit de lightning plug toch niet symmetrisch in zijn huls of is dat vertekening?

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Als dit echte foto’s zijn, is het wel een ongelooflijk klein adaptertje! De elektronica van de DAC moet dus in het Lightning stekkertje ingebouwd zitten…

 • Profielfoto
  Vilscon

  Als dit echte foto’s zijn, is het wel een ongelooflijk klein adaptertje! De elektronica van de DAC moet dus in het Lightning stekkertje ingebouwd zitten…

  Hoezo klein? Hoe groot denk je dat de DAC in de iPhone zelf is..? Die is denk ik Zelfs nog kleiner.

 • Profielfoto
  petje1

  Wat jammer van dat kabeltje want alle kabeltjes van Apple zijn RUK. Je hebt ontzettend snel kabel breuk en vervanging is knetter duur

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Anyway… zolang er nog zo’n gaatje in je telefoon zit, gebruik je die gewoon en niet dit lelijke kabeltje.

  En vanaf de iPhone 7 wordt Apple eindelijk verstandig en stapt zoals iedereen op USB over. Dat miljard minder omzet, omdat ze je niet meer met specifieke kabeltjes kunnen afzetten, moeten ze dan maar voor lief nemen.

 • Profielfoto
  yasser

  Anyway… zolang er nog zo’n gaatje in je telefoon zit, gebruik je die gewoon en niet dit lelijke kabeltje.

  En vanaf de iPhone 7 wordt Apple eindelijk verstandig en stapt zoals iedereen op USB over. Dat miljard minder omzet, omdat ze je niet meer met specifieke kabeltjes kunnen afzetten, moeten ze dan maar voor lief nemen.

  Dat geloof je zelf toch niet? Apple zal zeker niet van Lightning naar USB gaan.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Zeker niet..

  Maar ik geloof wel dat Apple twee weken geleden de mal van het Thunderbolt stekkertje heeft begraven onder hun nieuwe UFO hoofdkantoor. Thunderbolt verbinding is klaar, die gaan we niet meer terugzien.

  Ik zie Apple wel ‘overstappen’ naar een meer gangbare verbindingen in het algemeen. Dus dat alle Macs alleen nog maar USB-C poorten krijgen, 1, 2, 4 of 5 stuks afhankelijk van welke computer je koopt en alle iOS devices enkel een Lightning poort.

  Dus al het Magsafe en eigen -poespas verbindingen die gaan allemaal verdwijnen.

 • Profielfoto
  jordi99

  Ik denk dat ze zo’n kabeltje los erbij verkopen of los in de doos doen..
  Hij mag dan wel 19/29 euro kosten, maar voor Apple zelf lang niet, dus kleine moeite om hem in de doos erbij te doen..

  Daarbij verwacht ik dat als ze echt op lightning earphones overwillen in de toekomst, ze heus wel lightning earpods erbij leveren..

  Daarbij hoop ik nog steeds dat ze komen met ‘Airpods’.
  Bijgeleverd of niet, als ze er maar komen:)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …En vanaf de iPhone 7 wordt Apple eindelijk verstandig en stapt zoals iedereen op USB over….

  .
  Dat geloof je zelf toch niet? Apple zal zeker niet van Lightning naar USB gaan.

  .
  Haha. Nee, natuurlijk niet.
  Maar ik hoop dat zelfs de grootste Apple-adapt wel ziet dat er iets vreemds aan de hand is als Apple overal USB-C in gaat proppen, maar voor de iDevices blijft vasthouden aan hun eigen afwijkende connector.

 • Profielfoto
  yasser

  …En vanaf de iPhone 7 wordt Apple eindelijk verstandig en stapt zoals iedereen op USB over….
  .
  Dat geloof je zelf toch niet? Apple zal zeker niet van Lightning naar USB gaan.
  .
  Haha. Nee, natuurlijk niet.
  Maar ik hoop dat zelfs de grootste Apple-adapt wel ziet dat er iets vreemds aan de hand is als Apple overal USB-C in gaat proppen, maar voor de iDevices blijft vasthouden aan hun eigen afwijkende connector.

  true maar dit hebben ze ook gewoon gedaan met de 30-pin connector , toen is apple ook niet overgegaan op mini usb …..

 • Profielfoto
  ArMac

  Dus ik kan straks geen koptelefoon meer inpluggen als mij telefoon aan de oplader ligt? Dat zou wel echt de meest debiele actie ever zijn!!!!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Er bestaat ook nog zoiets als BT koptelefoons, schijnt dat die dingen heel erg in trek zijn.

  Los daarvan, als jij je iPhone aan het laden bent dan ben je in de meeste gevallen in de buurt van je Mac of ergens waar je meer opties hebt.

  Dit soort dingen levert altijd een hoop kabaal en drama op. Uiteindelijk zal je zien dat het allemaal heel erg meevalt en dat bijna niemand er last van heeft.
  Terugkijkende in de geschiedenis. De DVD speler die verdween uit de Mac, dat leverde itaalnse B film drama op. Mensen reageerde alsof ze bestolen werden. Terwijl al die DVD spelers het nooit langer dan 8 maande uithielden voordat ze stuk waren. Uiteindelijk had niemand er problemen van.

  OS X dat alleen maar digitaal verkrijgbaar was. Drama, we wilde ineens allemaal schijfjes. Nu weten we niet beter.

  RAM geheugen solderen. Nog net geen brandbom bij Apple naar binnen gegooid en tot op heden heeft nog niemand een Mac moeten afschrijven omdat er te weinig RAM in z’n machine zat.
  Software blijft ook steeds langer functioneren op je Mac, er zijn computer uit 2007 die nog steeds gewoon de laatste versie van OS X kunnen draaien. Dat is bijna 10 jaar geleden. Ik wil wel eens van iemand hier horen of ze iemand kennen met een Windows PC uit 2007 die Windows 10 draait.

  Wij hebben het allemaal niet zo slecht.

 • Profielfoto
  yasser

  …..Los daarvan, als jij je iPhone aan het laden bent dan ben je in de meeste gevallen in de buurt van je Mac of ergens waar je meer opties hebt. …..

  En wat als ik op de bus zit en muziek wil luisteren maar ik mijn iPhone aan het opladen ben met een externe batterij? Wil dit dan zeggen dat ik geen muziek meer mag luisteren . Dit is gewoon bulshit . Naar mij mening zo apple beter een smart connector op zowel de iPhone 7 als de 7 plus doen . En dan een soort MagSafe voor de iPhone maken en hem dus opladen via de smart connector zodat je de Lightning poort kan gebruiken om oortjes op aan te sluiten

 • Profielfoto
  Shmoo

  En wat als ik op de bus zit en muziek wil luisteren maar ik mijn iPhone aan het opladen ben met een externe batterij?

  Daar zeg je het al, als jij een externe batterij (pack) nodig hebt, dan heb jij geen probleem dat je nog een extra poort mist maar een fundamenteel probleem met de manier waarop jij je telefoon gebruikt en omgaat met energie.

  Elke telefoon heeft voor de meeste mensen voldoende power om een hele dag door te komen. Als je dat niet hebt en je hebt standaard een externe batterij nodig om bij te laden dan is er of iets mis met je accu of je hebt een verkeerd device (telefoon) in je handen voor het geen dat je aan het doen bent. Mogelijk zou je dan een iPad of MacBook nodig moeten hebben. Daar zit meer power in en kun je meer productiviteit uithalen.

  Externa batterijen zijn hulpmiddelen in noodgevallen. Geen must have koppelingen om Pokemon te kunnen spelen. Als Pokemon niet te spelen is zonder externe batterij dan zit er iets fundamenteel fout in dat spelletje en niet andersom.

 • Profielfoto
  yasser

  Daar zeg je het al, als jij een externe batterij (pack) nodig hebt, dan heb jij geen probleem dat je nog een extra poort mist maar een fundamenteel probleem met de manier waarop jij je telefoon gebruikt en omgaat met energie.

  Elke telefoon heeft voor de meeste mensen voldoende power om een hele dag door te komen. Als je dat niet hebt en je hebt standaard een externe batterij nodig om bij te laden dan is er of iets mis met je accu of je hebt een verkeerd device (telefoon) in je handen voor het geen dat je aan het doen bent. Mogelijk zou je dan een iPad of MacBook nodig moeten hebben. Daar zit meer power in en kun je meer productiviteit uithalen.

  Externa batterijen zijn hulpmiddelen in noodgevallen. Geen must have koppelingen om Pokemon te kunnen spelen. Als Pokemon niet te spelen is zonder externe batterij dan zit er iets fundamenteel fout in dat spelletje en niet andersom.

  Hmm oke ik gebruik de batterij meestal niet, maar wanneer ik hem toch eens nodig heb vind ik wel dat ik m’n telefoon moet kunnen opladen en oortjes gebruiken tegelijkertijd. En bij mijn weten is eer geen andere smartphone die iOS gebruikt. Dus in dat opzicht heb je niet veel keuzen he . En ja oke ik heb mijn Macbook meestal wel bij me maar toch ik vind dat het gaat om het principe . Er zijn heelwat mensen die geen Mac of zelfs geen pc hebben maar wel een iPhone. Neen , ik snap gewoon niet waarom apple soms zo moeilijk wil doen. oké het verwijderen van de aansluiting Prima maar verzin dan ook iets om je telefoon op te laden en muziek te luisteren tegelijk. Van mij mogen ze mn idee best hebben hoor. ;

  En owja ik speel geen pockemon GO;-)

 • Profielfoto
  --help

  Ik mag hopen dat dit niet echt gaat gebeuren. Zoals afgelopen vakantie maak je de hele dag foto’s enzo en later op de avond nog ff een filmpje/serie kijken met oplader aangesloten … dan kan je dus geeneens oordopjes er meer in doen. Hoezo ‘form over function’ to the max. Zucht, Apple!:(

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Bluetooth lost alles op:

  – dure adapter
  – lelijke adapter
  – kwetsbare adapter
  – zit in de weg voor opladen adapter
  – haakt achter deurklink kabel

 • Profielfoto
  sciletto

  Ik heb liever bluetooth omdat je dan geen kabels hebt want een kabel aan een kabel vind ik nog irritanter:)

 • Profielfoto
  yasser

  Ik heb liever bluetooth omdat je dan geen kabels hebt want een kabel aan een kabel vind ik nog irritanter:)

  Maar het nadeel aan bluetooth is dan weer dat de batterij leeg gaat en je hem moet opladen

 • Profielfoto
  Caszz

  Dus ook weer een voordeel, want hij kán nu opladen, door de Bluetooth. ?