Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 1 juli 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Apple wil muziekdienst Tidal overnemen’

Is Apple op overnamepad? Volgens The Wall Street Journal heeft de iPhone-maker zijn oog laten van op Tidal, de streamingdienst van rapper Jay-Z. Tidal onderscheidt zich van Apple Music en Spotify door lossless Hi-Fi audio te streamen.

Apple zou de dienst willen kopen ter verbetering van Apple Music, dat inmiddels een jaar bestaat. Tidal heeft goede banden met een aantal artiesten en claimt de inkomsten uit streaming eerlijker te verdelen.

4,2 miljoen abonnees

Tidal heeft momenteel 4,2 miljoen betalende gebruikers en geen gratis variant. Apple Music heeft 15 miljoen betalende abonnees en Spotify heeft er 30 miljoen. De muziekdienst van Jay-Z heeft goede banden met onder andere Usher, Rihanna, Nicki Minaj, Madonna, Deadmau5 en Kanye West. Een aantal van deze artiesten heeft een klein aandeel in Tidal en er zijn regelmatig exclusieve samenwerkingen. Tidal is tevens de enige streamingdienst die de muziek van Prince aanbiedt.

Hoewel WSJ goede bronnen binnen Apple heeft, is het nog lang niet zeker of er een overname komt. Woordvoerders van Tidal ontkennen dit vooralsnog. Tidal vraagt net als Apple Music € 9,99 per maand voor een standaard-abonnement. Een Hi-Fi-abonnement met ongecomprimeerde audio kost € 19,99 per maand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple wil muziekdienst Tidal overnemen’
Sluiten