‘Apple wil muziekdienst Tidal overnemen’

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Is Apple op overnamepad? Volgens The Wall Street Journal heeft de iPhone-maker zijn oog laten van op Tidal, de streamingdienst van rapper Jay-Z. Tidal onderscheidt zich van Apple Music en Spotify door lossless Hi-Fi audio te streamen.

Apple zou de dienst willen kopen ter verbetering van Apple Music, dat inmiddels een jaar bestaat. Tidal heeft goede banden met een aantal artiesten en claimt de inkomsten uit streaming eerlijker te verdelen.

4,2 miljoen abonnees

Tidal heeft momenteel 4,2 miljoen betalende gebruikers en geen gratis variant. Apple Music heeft 15 miljoen betalende abonnees en Spotify heeft er 30 miljoen. De muziekdienst van Jay-Z heeft goede banden met onder andere Usher, Rihanna, Nicki Minaj, Madonna, Deadmau5 en Kanye West. Een aantal van deze artiesten heeft een klein aandeel in Tidal en er zijn regelmatig exclusieve samenwerkingen. Tidal is tevens de enige streamingdienst die de muziek van Prince aanbiedt.
tidal-macbook
Hoewel WSJ goede bronnen binnen Apple heeft, is het nog lang niet zeker of er een overname komt. Woordvoerders van Tidal ontkennen dit vooralsnog. Tidal vraagt net als Apple Music € 9,99 per maand voor een standaard-abonnement. Een Hi-Fi-abonnement met ongecomprimeerde audio kost € 19,99 per maand.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Deadmau5*

  Beetje moeite in je tekst is echt niet zoveel werk…

  Anyhow, jammer dit. Zorgt er weer voor dat er minder concurrentie. Is wel duidelijk dat het niet best gaat met Apple Music.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Dead Mouse vervangen door Deadmau5. Dank.

  Correcties op teksten ontvangen we overigens bij voorkeur per Direct Message, die kun je sturen door op een username te klikken en te kiezen voor ‘privĂ©bericht’

 • Profielfoto
  Afroman

  Oke, zal daar de volgende keer rekening mee houden!

 • Profielfoto
  BensApple

  tis te hopen dat Apple niet de Hifi stream om zeep gaat helpen bij Tidal, precies voor de HIFI Kwaliteit ben ik weggegaan bij Apple en naar Tidal verhuisd.

 • Profielfoto
  Webbiker

  Correcties op teksten ontvangen we overigens bij voorkeur per Direct Message

  Correcties op teksten heb ik bij voorkeur voordat je op Publish klikt. Je artikel een keer nalezen voordat je het publiceert zou elke ‘redactieninja’ standaard moeten doen.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  @BensApple: Je haalt me de woorden uit de mond. Laat Tidal maar lekker blijven waar hij is. Werkt prima met Roon samen en steeds met meer serieuze hardware waaronder dus niet Sonos en Bose etc…

 • Profielfoto
  Pheaunics

  Correcties op teksten ontvangen we overigens bij voorkeur per Direct Message

  Correcties op teksten heb ik bij voorkeur voordat je op Publish klikt. Je artikel een keer nalezen voordat je het publiceert zou elke ‘redactieninja’ standaard moeten doen.

  Hear hear, het kan niet vaak genoeg gezegd worden.

  On-topic: is dit in het kader van “als we het zelf eigenlijk niet kunnen, dan kopen we het maar”? Al weet ik niet of Tidal dan gaat helpen om Spotify bij te kunnen halen..

 • Profielfoto
  polansky

  Apple heeft blijkbaar nog niet geleerd van het redelijke fiasco dat Apple Music mag heten. Natuurlijk het heeft een paar miljoen gebruikers, maar niemand die er echt 100% tevreden over is. Met name het zoeken blijft prut.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Apple heeft blijkbaar nog niet geleerd van het redelijke fiasco dat Apple Music mag heten. Natuurlijk het heeft een paar miljoen gebruikers, maar niemand die er echt 100% tevreden over is. Met name het zoeken blijft prut.

  dat heeft Spotify ook, dus je argument slaat de plank een beetje mis.
  Het blijft jammer dat Apple de concurrentie weg wil kopen. Aan de andere kant exclusives zijn killing: want zeg nu zelf stap je over naar Tidal voor Prince? Ik niet, dan wordt die op welke manier dan ook toegevoegd aan Apple Music.

 • Profielfoto
  Elduderino

  polansky
  Apple heeft blijkbaar nog niet geleerd van het redelijke fiasco dat Apple Music mag heten. Natuurlijk het heeft een paar miljoen gebruikers, maar niemand die er echt 100% tevreden over is. Met name het zoeken blijft prut.

  Waarom is het meteen een fiasco? Je doet net of andere diensten nou zo geweldig zijn of waren. Spotify heeft toch heel lang zijn gebreken gehad en heeft toch een flink tijdje geduurd totdat het het product werd wat het nu is. En in mijn ogen steeds nog al wat op aan te merken.
  Apple Music heeft zeker zijn gebreken maar ook zijn sterke punten, net zoals Spotify en anderen. Fiasco is enorm overdreven, bij elk ander bedrijf welke na 1 jaar 15 miljoen gebruikers heeft, was het een enorm succes genoemd,