Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 juli 2016
Leestijd: 1 minuut

Apple Music wordt meer als iTunes Match

Apple gaat een van de grootste problemen van Apple Music en iCloud-muziekbibliotheek aanpakken. De dienst die je bestaande muziek­bibliotheek naar iCloud upload en met muziek in de iTunes Store vergelijkt, wordt een stuk nauwkeuriger.

Tot nu toe keek Apple Music simpelweg naar de metadata zoals artiest, titel en album. Nu wordt dat vervangen door ‘fingerprinting’ waarbij ook de muziek zelf wordt geanalyseerd. Ook komt DRM te vervallen.

Terug naar iTunes Match

Apple probeert bij het uploaden van een bestaande muziekbibliotheek nummers die ook in de iTunes Store staan te koppelen aan bestaande nummers. Dat scheelt weer uploaden en versnelt het proces. De onnauwkeurige herkenning van muziek veroorzaakte de afgelopen tijd echter ook problemen. Apple Music-gebruikers zagen zeldzame live-opnames van nummers vervangen worden door albumversies en de bestanden werden van DRM voorzien wanneer ze opnieuw werden gedownload.

Apple Music gaat nu weer net als het oude iTunes Match werken. Deze dienst van € 24,99 per jaar bestond al lang voor Apple Music en analyseert muziek nauwkeuriger aan de hand van acoustic fingerprinting. Bovendien is er geen DRM. Deze voordelen komen nu ook naar Apple Music. Het bedrijf vertelt tegen The Loop dat het momenteel 1 tot 2 procent van de Apple Music-gebruikers per dag overzet.

Hoewel dit goed nieuws is voor Apple Music-abonnees, kan het mogelijk slecht uitpakken voor iTunes-gebruikers die wel iTunes Match, maar geen Apple Music willen. Nu de volledige functionaliteit van iTunes Match onderdeel wordt van Apple Music, zou het zomaar kunnen dat het losse iTunes Match binnenkort uitgefaseerd wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Music wordt meer als iTunes Match
Sluiten