Apple Maps weet nu ook alles van parkeerplaatsen

Door: Raymon Mens - 23 reacties

Apple Maps is voorzien van uitgebreide informatie over parkeerplaatsen. Zowel kleine parkeerplaatsen in wijken en dorpen als grote parkeergarages. De nieuwe functie werkt in 75 landen, waaronder Nederland, België en de meeste Europese landen.

Voorheen toonde de Kaarten-app alleen de locatie van parkeergelegenheden. Nu is er ook informatie over de openingstijden, capaciteit, toegankelijkheid, betaalmogelijkheden en oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Nieuw in Apple Maps: kijken hoeveel parkeerplekken een parkeergarage heeft #tipvanomt

A post shared by One More Thing (@onemorething.nl) on


De informatie wordt aangeleverd door Parkopedia, dat informatie over meer dan 40 miljoen parkeerplaatsen in 75 landen heeft. In de toekomst moet het ook mogelijk zijn om prijzen te vergelijken en de goedkoopste parkeerplaats in de buurt te zoeken.

Parkeerinformatie is direct beschikbaar op zowel iOS 9 als de (publieke) beta van iOS 10. (Tipgever: Joost)

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  Zakske

  Nu nog iets van kaarten.:angel:

 • Profielfoto
  Betinker

  Apple Maps is waardeloos. Hoe kun je parkeerplaatsen vinden hier in het dorp als de hoofdstraat een heel ander naam heeft. Al 3 x melding van gemaakt maar er gebeurt niks.

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Niet mee eens betinker bij mij werkt ie prima. Als jij een slechte ervaring hebt betekent dat nog niet dat het waardeloos is

 • Profielfoto
  Hydræ

  Offline kaarten mis ik eigenlijk nog.

 • Profielfoto
  Shmoo

  @Zakske Haha.. En hoeveel Pokemons je er kunt vangen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Offline kaarten mis ik eigenlijk nog.

  Zolang Apple het niet voor elkaar krijg om je cache te legen op iOS laten we die offline kaarten maar lekker voor wat het is. Ik zie het nu al weer voor me. Download je 300mb aan kaarten op je device van een bepaalde plaats waar je toevallig moet zijn en dan zit die 300mb heel iOS 9 in het systeem vast.

  Ik heb me een tijdje geleden eens voor een weekje geabonneerd op een Podcast, nu is de Podcast app ineens 245mb zwaar terwijl er geen aflevering of abonnement meer in zit. Ik heb alles gewist, toch krijg je dat geheugen niet meer terug van iOS.

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik zie het nu al weer voor me. Download je 300mb aan kaarten op je device van een bepaalde plaats waar je toevallig moet zijn en dan zit die 300mb heel iOS 9 in het systeem vast.

  Niet overdrijven; een offline map is nooit 300MB, ik denk dat een grote Nederlandse stad nog geen 40MB is.

 • Profielfoto
  maconly

  Slechtste apple appooit wat een bagger verhaal is dat kaarten, gewoon tomtom over moeten nemen.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Op zich werkt het best wel, maar een wat snellere reactie op fouten of aanvaullingen die je doorgeeft zou fijn zijn……en het zou de kaarten veel beter maken.

 • Profielfoto
  iquik

  @maconly…. De kaarten zijn van TomTom.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Apple was toch zo groen bezig? Waarom geen fietsroutes!!!!! Ik ben verder dol op Apple hoor maar mis steeds meer dingen die logisch zijn.

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Jammer dat het niet aangeeft of er nog plekken vrij zijn, dat zou pas een geweldige toevoeging zijn.

 • Profielfoto
  computer space

  Kwam er laatst achter dat je in Antwerpen gewoon 3€80 betaalt voor 24h straatparkeren. Gewoon ouderwets annoniem met paar muntjes. DRIE EURO TACHTIG. Dat is volgens mij nog niet eens uurtarief Amsterdam.

  Wel netjes de neus in rijrichting, belgen doen daar moeilijk over.

 • Profielfoto
  jordi99

  Bekendste parkeergarage staat er hier niet in…
  Melden aan Apple of Parkopedia?

  Verder zou het mooi zijn als Apple ipv parkeerplaatsen, live de pompprijzen laat zien bij de tankstations

 • Profielfoto
  Needler

  Super chill. Ik was bij de introductie super kritisch op Apple Maps. Maar tegenwoordig werkt het echt heel goed. Ik heb mijn bedrijf aangemaakt en een week of 2 later kreeg ik de bevestiging dat mijn bedrijf in Apple Maps zit.

  In iOS 10 kunnen 3rd party apps content toevoegen aan Maps. Dan heb je in 1 klap vrijwel alles. Hopelijk komt Foursquare met een update voor iOS 10 zodat de kaarten rijk gevuld worden.

  Finally, Apple has opened up iOS 10 Maps to developers with new extensions. This means apps like OpenTable can integrate bookings right into Maps, and services like Uber and Lyft can make it easier for users to book a ride, without ever leaving the Maps app.

 • Profielfoto
  Laminar

  Hoe krijg je die functie te zien? Ik kan niks vinden (nieuwste versies).

 • Profielfoto
  Shmoo

  Kwam er laatst achter dat je in Antwerpen gewoon 3€80 betaalt voor 24h straatparkeren. Gewoon ouderwets annoniem met paar muntjes. DRIE EURO TACHTIG. Dat is volgens mij nog niet eens uurtarief Amsterdam.

  Wel netjes de neus in rijrichting, belgen doen daar moeilijk over.

  Mooi man, wat heb je gekocht in Antwerpen of ben je alleen lekker gaan eten?

 • Profielfoto
  wouter57

  Kwam er laatst achter dat je in Antwerpen gewoon 3€80 betaalt voor 24h straatparkeren. Gewoon ouderwets annoniem met paar muntjes. DRIE EURO TACHTIG. Dat is volgens mij nog niet eens uurtarief Amsterdam.

  Wel netjes de neus in rijrichting, belgen doen daar moeilijk over.

  parkeren

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Goede aanvulling. Apple Maps wordt inderdaad steeds slimmer. Kleine wegafsluitingen en files in dorpjes worden ook aangegeven. Tijdens vakantie in Duitsland vorige week reed ik op files af en kreeg ik vanzelf de mededeling in beeld: er is een andere route beschikbaar die 30 minuten korter is, wilt u die volgen?
  Dan kan je ja of nee drukken. Ik heb het gedaan en direct werd ik naar een handige en rustige omleidingsroute gevoerd. Wat wel altijd lastig blijft: hij weet de positie van je auto niet. Lijkt me toch niet zo moeilijk. Kwestie van GPS/kompas info gebruiken.
  Dan zegt ie als je weg wilt rijden: “rijdt in Noordelijke richting…”. En hoe weet je dan waar je heen moet. Dat moet Maps zelf vertellen! Ook is vaak onduidelijk wanneer je precies moet afslaan, vooral als wegen dichtbij elkaar liggen. Daar gaat het nog regelmatig fout. Hij noemt de naam van de weg die je in moet (is vaak helemaal niet nodig) maar zegt niet op het preciese moment “nu rechts”. Dat zou handiger zijn.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Handig wel. Alle verbeteringen in Maps zijn altijd welkom. Er blijft nog veel te verbeteren. Genoemd zijn al de ontbrekende Fiets-route optie en op een of andere manier vind ik het altijd lastig om te zien welke kant ik op moet lopen bij aanvang.

  Verder zou ik graag willekeurig startpunt willen kunnen instellen en niet altijd “vanaf hier”. Misschien zie ik iets over het hoofd.

 • Profielfoto
  maconly

  @maconly…. De kaarten zijn van TomTom.

  Ja maar de app van apple en ik erger mij er dood aan wat een kut programma

 • Profielfoto
  HHi Mac

  @Betinker
  Ik heb dezelfde ervaring, idem al een aantal keer wijzigingen doorgegeven.
  Maar correctie en updates gaan maar heeeeeeeeeel langzaam en moeizaam daar bij Apple

  @LT Barclay
  Als jij een goede ervaring hebt wil dat eveneens niet zeggen dat het Kaarten top is.
  Kijk maar eens naar volgende om jezelf te overtuigen:
  Piscaderabaai, Willemstad, Curaçao en zoek hetzelfde op bij Google

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Ahenket: het is inderdaad lastig dat je niet een route kunt instellen vanaf een ander punt. Soms wil je gewoon een route bekijken, hoe ver het is of hoe lang rijden. En volgens mij kan dat ook niet. Alleen: “vanaf hier”.
  Wat ook lastig is, dat je niet een ‘via’ punt kunt instellen bij een route. Als je bijvoorbeeld via Hilversum naar Arnhem wilt en niet via Utrecht, dan kan je dat volgens mij niet instellen, tenminste: ik heb het nog niet gevonden dat dat kan.