Adobe Lightroom arriveert op Apple TV

3 reacties

Adobe Lightroom is nu ook beschikbaar voor de Apple TV 4. De app kan gratis gedownload worden in de tvOS App Store en werkt op de laatste generatie van de settopbox. De functionaliteit is beperkt tot het bekijken van je persoonlijke Lightroom-collectie.

De app kan foto’s als diavoorstelling of individueel tonen. Er is een zoomfunctie die vergroten tot 200 procent toestaat. Nuttig voor wie zijn werk op een groot scherm wil tonen aan klanten, vrienden en familie.

lr-tv-001
Scherm met collecties uit Creative Cloud.

Lightroom voor Apple TV synchroniseert foto’s via Adobe Creative Cloud. Een abonnement is dan ook vereist om de app te kunnen gebruiken. Net als Lightroom voor iOS, ondersteunt de tvOS-versie het synchroniseren van Smart Collections nog niet, maar Adobe laat weten dat dit een van de meestgevraagde functies is en prioriteit heeft.

lr-tv-002
Filmstip-weergave voor snel scrollen.
lr-tv-003
Zoom tot maximaal 200 procent met de Apple TV Remote.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Kiljon

  Gave toevoeging! Alleen jammer dat je er toch weer de Creative Cloud versie voor nodig hebt….. Ik ben maar een amateurtje die LR met plezier gebruikt door de eenmalige aanschaf in plaats van het abonnement.

 • Profielfoto
  freewel

  Leuke feature, maar zoals @Kilkon ook al zegt liever geen creatieve cloud. En daarnaast heb ik liever dat Adobe zich richt op de snelheid van Lightroom (foto’s laden, archiveren en catalog laden, etc)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het begint heel langzaam wat te worden met die Apple TV. Als we zo doorgaan hebben we over 3 jaar een must have kastje voor in de woonkamer dat 99,- kost.