YouTube brengt livestreaming naar iPhone

1 reactie

Na Periscope en Facebook stapt ook YouTube in de mobiele livestreaming. Het grootste videoplatform ter wereld begint vandaag met de uitrol van livestreaming in zijn apps voor iOS en Android. Aanvankelijk hebben alleen YouTube Creators toegang.

Het grote verschil met Periscope en Facebook is dat op YouTube vooral artiesten, vloggers en andere bekendheden live zullen streamen. Zij krijgen als eerst de rode live-knop onderaan in de app te zien.

Voordat het cool was…

Of het voor alle YouTube-gebruikers mogelijk wordt om live te streamen is nog onduidelijk. Om de avonturen van je vrienden live te zien, ben je voorlopig nog aangewezen op Periscope of Facebook Live. In de aankondiging wijst Google’s videoplatform er even op dat het de hype ver voor was: “We bieden op YouTube al sinds 2011 livestreaming aan, voordat het cool was.”
youtube-live-001
De interface lijkt op die van Periscope en biedt een chatbox bij de live-video. Bij het uitzenden kan gekozen worden om publiek of alleen voor een selecte groep te streamen. Daarnaast is de chat in- en uit te schakelen. Als je op de kanalen van The Young TurksAIBSacconeJolys of Alex Wassabi volgt, ontvang je vandaag al pushnotificaties van livestreams. Deze kanalen testen de live-functie namelijk al tijdens VidCon.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Dydefox

    Ik stream al jaren live en chat ook daarbij, alleen krijg ik dan wel rare reacties in het herentoilet…