WWDC op de Mac met onofficiële app

3 reacties

Apple brengt iedere jaar een mooie WWDC-app voor iOS uit, maar Mac-gebruikers moeten het met de browser doen. Dankzij een enthousiaste Braziliaanse ontwikkelaar is er dit jaar echter ook een WWDC-app voor de Mac. Natuurlijk onofficieel, maar het werkt prima.

Met WWDC for OS X heb je snel een overzicht van alle sessies die in de WWDC-week live zijn, kijk je ze achteraf terug en sla je ze offline op. Ordenen kan op jaar, technologie en besturingssysteem.

De app is open source en grotendeels in Swift gemaakt. Alle downloads worden centraal opgeslagen dus het is gemakkelijk om een sessie terug te vinden en offline te kijken. Het is ook goed om te zien dat OS X-ontwikkelaars niet alles oplossen door de webversie van een app in Mac-framework te stoppen (*kuch* WhatsApp Desktop *kuch*).

screenshot-schedule-fake
macOS?! Screenshot bevat niet de echte sessie-namen…

Na WWDC is de app handig als doorzoekbare naslag. Omdat Apple van alle sessies een transcript beschikbaar stelt, kun je snel op een onderwerp zoeken. Iets vinden over een vernieuwing van Game Center? Na een zoekopdracht kun je direct naar het moment in de presentatie springen. Alle sessie van 2012 tot en met nu zitten in de app.

Schermafbeelding 2016-06-08 om 15.30.56
Snel zoeken en naar het relevante moment springen.
 • WWDC for OS X is een gratis download en op GitHub te vinden ↩︎

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  koen

  Mooie tip, bedankt!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Stel je wilt straks gaan kijken naar dit event op mijn Apple TV in welke app moet je dan zijn. Die zwarte nieuwe WWDC app of kun je ook gebruik maken van de standaard events app die Apple vroeger standaard inbouwde in de Apple TV en die vanaf versie 4 te downloaden is in de App Store.
  Ik heb het gevoel dat straks elk event z’n eigen app krijgt en dat je alleen al 4 apps op je Apple TV moet installeren om zo’n keynote dinges te kijken.

 • Profielfoto
  Sander Lubberts

  Gewoon de standaard events app