Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 juni 2016
Leestijd: 1 minuut

WWDC-app hint naar Dark Mode in iOS 10

Op 13 juni begint WWDC waar Apple onder andere iOS 10 en OS X 10.12 uit de doeken zal doen. Een veelgehoorde wens is een donkere modus binnen iOS en het zou zomaar kunnen dat de WWDC-app van dit jaar de komst van deze modus verraadt.

De WWDC-app heeft dit jaar een geheel donkere lay-out en bevat elementen die Apple zo kan gebruiken in zijn standaard-apps. Daarnaast wordt verwacht dat ook Apple Music een nieuwe, donkere lay-out krijgt.

Apple is al langer bezig om het gebruik van iOS-apparaten in het donker prettiger te maken. Zo kreeg de leesweergave van Safari in iOS 9 al een eigen nachtmodus. In iOS 9.3 introduceerde Apple onlangs Night Shift, een technologie die de blauwtinten uit het scherm haalt, zodat het in het donker prettiger is voor de ogen. Een donker iOS-thema zou een logisch vervolg zijn.

Donkere agenda-weergave in de WWDC 2016-app.

De WWDC 2016-app bevat naast de nieuwe lay-out ook ondersteuning voor Apple Watch en Apple TV 4. Ontwikkelaars kunnen via de app de hele week live sessies volgen en deze terugkijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WWDC-app hint naar Dark Mode in iOS 10
Sluiten