Withings Body Cardio: nieuwe weegschaal maakt een Health-snapshot

12 reacties

Withings maakt al jaren slimme weegschalen met iPhone-app en introduceert vandaag zijn meest uitgebreide variant. De Body Cardio meet niet alleen je gewicht, BMI, spiermassa, hydratatie en botmassa maar ook het welzijn van je hart.

Dit doet de schaal door de pulse wave veldcity (PWV) te meten. Simpel gezegd: de snelheid waarmee bloed door je aders vloeit. Een hoge snelheid wijst op weinig flexibele aderen en verhoogt de bloeddruk.

https://youtu.be/LBacjVz4Ulc

De bijgeleverde app geeft een complete indicatie van de belangrijkste metingen en data kan ook naar de Health-app van Apple gestuurd worden. Door iedere ochtend even op de weegschaal te gaan staan, maakt je een Health-snapshot met data die de Apple Watch of iPhone niet kunnen meten.
withings-001
De Withings Body Cardio verschijnt op 7 juli in de winkels en is via de website van de fabrikant al vooruit te bestellen in het wit of zwart. De prijs is € 180 en de schaal gaat een jaar op accu mee. De app is er voor iOS en Android.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  A KLERK

  Veldcity=velocity

 • Profielfoto
  A KLERK

  Overigens verkocht de Lidl onlangs een digitale weegschaal met Bluetooth die ook BMI, vet en vocht meet en via een eigen App met Apple Health is verbonden… Iets goedkoper denk ik!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Pics or it didn’t happen…

 • Profielfoto
  Zybbor

  Ben benieuwd hoe het werkt als je diabeet bent met een slechte doorbloeding van je voeten.

 • Profielfoto
  jasper050

  Ik wacht de recensies even af. Ik vind deze wegschaal er mooi uit zien. Zal prachtig staan in de badkamer van ons nieuw huis.

 • Profielfoto
  Afroman

  Hierbij vind ik Bluetooth en de HealthKit dingen echt een nuttige toepassing.

 • Profielfoto
  steveb

  ziet er veel belovend uit
  net als meerdere van de withings producten

  dat apple er maar rap in slaagd om een groot deel van die sensoren in de apple watch te duwen.

 • Profielfoto
  xaddict

  @raymon: misschien handig om de snelle charge via micro USB erbij te vermelden?

 • Profielfoto
  evkruining

  ‘k heb al jaren zo’n wifi weegschaal van withings. Super mooi en nuttig ding. Deze nieuwe heeft alweer meer toeters en bellen. Heel mooi allemaal maar na het lezen van de gebruiksovereenkomst van de withings app heb ik toch maar alle smart functies van dat ding uitgeschakeld. Wat mij betreft werd er toch iets teveel persoonlijke informatie door die weegschaal verzameld. Niet alleen van mijzelf, maar van alle gezinsleden die op dat ding gaan staan. En die hebben nooit de gebruiksvoorwaarden gelezen, laat staan geaccepteerd.

  Nu heb ik dus een hele mooie digitale dump-scale ?

 • Profielfoto
  Needler

  Heel tof. Maar spiermassa en lichaamsvet is niet nauwkeurig te meten met zo’n soort weegschaal.

 • Profielfoto
  H3b

  Heb er ook een van 150 euro 3 jaar gelden gekocht. Werkte super ! Top de nieuwe iOS kwam en ze waren vergeten de weegschaal te voorzien van een update… Toen werkte de Bluetooth verbinding niet meer… En een oplossing of ondersteuning kwam niet meer… Nieuwe app werkte ook niet meer met mij toen 1 jaar oude weegschaal van 150 euro… Erg jammer. Was voor mij een goede les nooit meer iets van withings kopen

 • Profielfoto
  MrJvG

  Overigens verkocht de Lidl onlangs een digitale weegschaal met Bluetooth die ook BMI, vet en vocht meet en via een eigen App met Apple Health is verbonden… Iets goedkoper denk ik!

  Ja die was € 25,- en werkt perfect!! De Sanitas SBF-70 was dat.