WhatsApp binnenkort met grote emoji, voicemail en @mentions

7 reacties

Grote emoji zijn in! Facebook Messenger begon ermee en in iOS 10 gaat ook Apple overstag met drie keer zo grote emoji in iMessage. Natuurlijk kan WhatsApp niet achterblijven en zijn in een nieuwe beta van de chat-app ook grote emoji gespot.

Naast de grote emoji krijgt WhatsApp een aanvulling op de onlangs geïntroduceerde citeerfunctie ook de mogelijkheid om mensen te @mentionen en krijgt de chat-app een voicemail-functie.

Emoji en Voicemail standaard aan

De grote emoji en voicemail staan in de nieuwe versie standaard aan. De grote emoji spreken voor zich, de voicemail werkt wanneer een contact via WhatsApp gebeld wordt en niet opneemt. De beller kan een boodschap achterlaten die als audiobericht bezorgd wordt.

whatsapp-emoji-big
Klik/tap voor groter.

@Mentions koppelt met contacten

De mentions-functie is voornamelijk handig in groepsgesprekken. Deze laat je een andere deelnemer aan het gesprek direct aanspreken, het werkt net als op Twitter met een @teken voor de naam. WhatsApp kijkt naar de naam die in je contactpersonen opgeslagen staat en niet naar de naam die de gebruiker zelf heeft opgegeven. Als Samantha zich op WhatsApp bijvoorbeeld ‘Sam’ noemt is het nog steeds @Samantha en niet @Sam.

In volgende update beschikbaar

De veranderingen werden in een changelog gespot door het Twitter-account ‘wabetainfo’. De nieuwe functies komen in versie 2.16.7, momenteel is WhatsApp 2.16.6 in de App Store beschikbaar. Bij Apple moeten de emoji volgend jaar door een verspreking van software-chef Craig Federighi nóg groter worden.

Lol met Federighi en Schiller. "Volgend jaar gaan de emoji naar 4x!"

Geplaatst door One More Thing op maandag 20 juni 2016

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  SunKeeper

  Voicemail zou een uitkomst zijn als het ten minste duidelijk opgenomen wordt.

  De huidige belfunctie is het geluid zo zacht dat ik niemand kan verstaan. Onbruikbaar.

 • Profielfoto
  zigginl

  Ben benieuwd wanneer ‘group calling’ geïntroduceerd wordt…

 • Profielfoto
  jordi99

  Hoop dat ze ook de tap-to-replace emoji functie overnemen van Apple’s iMessage, werkt erg fijn

 • Profielfoto
  bartb112

  graag ook de optie bellen uitschakelen !

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Och heden…..na het bekijken van de Keynote wist ik een stuk zekerder dat ik (Apple) Messages niet of nauwelijks meer zou gebruiken, tenzij ik écht een sms-je moet versturen naar iemand die ik niet op WhatsApp heb. Of ik in een vlaag van verstandsverbijstering ineens de onweerstaanbare drang in me voel opkomen om iemand volledig te bombarderen onder enorme emoji’s, confettibommen en continue ontploffend vuurwerk. Als er iemand geslaagd is of zo. Maar verder niet.

  Maar ik hoopte dat WhatsApp verschoond zou blijven van dit soort nutteloos gekleuter. Helaas, het heeft niet zo mogen zijn. Als gebruiker van WhatsApp vanaf de allereerste dag doet me dat toch wat. Oh wat was het lekker rustig…. het heeft járen geduurd voordat iedereen er op zat…

  Hopelijk staan er vooral duidelijke knoppen om al die opgeblazen emoji onzin uit te zetten. En anders hoop ik toch familie, vrienden en kennissen eindelijk allemaal mee te nemen naar Telegram, want dat is een veel prettiger messenger.

 • Profielfoto
  whaha

  Telegram is tof, maar Signal heeft ook wel wat.

 • Profielfoto
  Hansi2124

  Grote Emoji zie ik net als typen met hoofdletters: geschreeuw. Ik zie dat absoluut niet zitten en ga het dan ook direct deactiveren…..