WhatsApp binnenkort met gifjes, nu met opmaak op het web

6 reacties

Twee nieuwtjes over WhatsApp. Allereerst zou er binnenkort ondersteuning komen voor gif-animaties. Dit staat in een changelog van een betaversie van de app die momenteel getest wordt. De webversie van WhatsApp is nu al uitgebreid met tekstopmaak.

De iOS-versie van WhatsApp ondersteunt al enige tijd tekstopmaak. Je kunt tekst dikschuingedrukt of doorgehaald maken door middel van leestekens. Geanimeerde gifjes zouden nieuw zijn voor de chat-app.

Tekstopmaak WhatsApp Web

Sinds maart kunnen smartphone-gebruikers tekst in WhatsApp opmaken. Op WhatsApp Web en WhatsApp Desktop was dit echter nog niet het geval. De webversie van WhatsApp laat nu wel opmaak zien en verwacht wordt dat de onlangs gelanceerde Dekstop-app snel volgt omdat dit in weze een ingepakte webversie is. Dit zijn de mogelijkheden:

 1. Vette tekst maar je door sterretjes rondom de tekst te zetten: *dik*
 2. Schuine tekst maak met de underscore: _cursief_
 3. Doorstrepen gaat door middel van een friemeltje tilde: ~doorgestreept~
 4. Combineren kan ook: _*schuinendik*_

whatsapp-opmaak

Gifjes

Gifjes zijn al eeuwen oud, maar ook hip. Veel chat-apps zoals Facebook Messenger en Telegram ondersteunen de bewegende afbeeldingen al en ook WhatsApp gaat ze ondersteunen. In een chagelog dat door het account WABetaInfo werd gepubliceerd, staat dat links naar gifjes als geanimeerde afbeelding weergeven zullen worden. WhatsApp krijgt dus (nog) geen standaard collectie gifjes waar je uit kunt kiezen, maar het internet staat natuurlijk vol met gifjes.

De betaversie met ondersteuning voor gifjes is versie 2.16.7.1 en in de App Store is momenteel 2.16.6. Het kan dus nog even duren voordat de gifjes werken. Tijd genoeg om linkjes te verzamelen. Wij beginnen: dancing_banana.gif, cat_hugs.gif, disgusted baby.gif. Iemand zijn collectie glitterplaatjes nog bij de hand?

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  Dat noem ik nog eens een nutteloze ? update van een app

 • Profielfoto
  koen

  Of nog beter: een update van een nutteloze app :evil:

 • Profielfoto
  nk22

  Nu pas?

 • Profielfoto
  tav

  nutteloze app zou ik het niet noemen ……..

 • Profielfoto
  nicj56

  Nou nutteloos is die wel… De functies die het heeft tekts opmaken enz

 • Profielfoto
  Lauwrence

  WhatsApp blijft gewoon teveel achterlopen op de concurrentie.

  Over 2 weken keer ik terug naar ons kikkerlandje en wat zal ik WeChat gaan missen!