WhatsApp activeert nieuwe citeerfunctie

6 reacties

WhatsApp heeft een nieuwe, handige functie ingeschakeld die vooral in grote groeps­gesprekken goed van pas kan komen. Het is nu mogelijk om een bericht te citeren bij het antwoorden. Het werkt overigens ook bij een-op-een-gesprekken.

De werking is simpel: je houdt het bericht waarop je wil antwoorden lang ingedrukt, vervolgens verschijnt een menu met verschillende opties. Je kiest daar de optie ‘antwoord’ (of de pijl op Android).
citeer-001
Je typt vervolgens je reactie en deze zal inclusief een citaat van het bericht waarop je wilde antwoorden verschijnen. Dit werkt ook met foto’s, video’s en berichten met een PDF-bijlage.
citeer-002
Nog een tip, als je op het citaat tapt, schuift WhatsApp naar de locatie waar de originele tekst staat. Dat is handig bij een groepsgesprek waar berichten elkaar snel opvolgen.
citeer-003
Deze functie verscheen voor het eerst in beta op Android en is nu voor iedereen toegankelijk. Een update van de de app is niet nodig. Fans van Telegram zullen je vertellen dat deze functie al meer dan een jaar in de WhatsApp-concurrent zit. (Tipgever: Teunard)

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  burgsebastiaan

  Echter is de update van WhatsApp nog niet zichtbaar? Of werkt het niet met Force Touch?

 • Profielfoto
  Stan

  Stelletje copycats van Telegram…

 • Profielfoto
  THX-1138

  Bij mij werkt het gewoon. Ook op een iPhone 6 (geen ForceTouch)

 • Profielfoto
  whaha

  Alleen zal WhatsApp nooit de ‘bewerk-functie’ gaan krijgen, die Telegram nu heeft. Dat is erg prettig voor het corrigeren van spelfouten.

 • Profielfoto
  SvS

  @whaha je schrijft “nooit”. Hoezo niet? WhatsApp is laatste maanden alle nieuwe functies van Telegram een voor een aan het kopiëren! Dus waarom deze niet, denk je?

 • Profielfoto
  whaha

  Simpelweg omdat de chats niet in de cloud bewaard worden. Het is praktisch onmogelijk om achteraf op alle apparaten, die dan wellicht niet meer online zijn, de tekst in kwestie aan te passen.