WeTransfer komt met handige Mac-app

26 reacties

Het gebruik van WeTransfer op de Mac is een stuk comfortabeler geworden. De uploaddienst heeft zijn eigen Mac-app gelanceerd die zich in de menubalk nestelt. Je sleept er direct bestanden naar toe en na het uploaden wordt een link op het klembord geplaatst.

De WeTransfer-app is gratis te downloaden in de Mac App Store en betalende gebruikers van WeTransfer Plus kunnen hun recente uploads ook in de app bekijken. Geen browser meer nodig.

De gratis versie van WeTransfer verzendt bestanden van maximaal 2GB, deze worden zeven dagen bewaard en kunnen door 20 ontvangers worden gedownload. De betaalde Plus-versie laat bestanden van maximaal 20GB toe en biedt 100GB permanente opslag voor bestanden die lang bewaard moeten worden. Het beheer hiervan kan volledig via de Mac-app.

wetransfer-mac-001
WeTransfer Plus-gebruikers kunnen hun account via de app beheren.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Dinosaurus bedrijf. Nog 3 jaar en ze zijn uitgestorven. Dit is vooral leuk voor mensen die bijv OS X downloaden van de piratensite en dan nog in 2007 leven dus geen idee hebben hoe ze een 5GB bestand moeten delen omdat ze dit nooit doen.

 • Profielfoto
  imathijs

  @Shmoo lol… af en toe reageer je ook maar om het reageren.

 • Profielfoto
  APlasmeijer

  Waauw! Je kan ook gewoon niet reageren als het niks vindt.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het is toch, deze dienst kost 120,- Dropbox Pro kost 99,- en dan krijg je 10 keer zoveel geheugen/opslag en 6 keer zoveel functies.
  Mensen die dit gebruiken weten niet hoe computers werken in 2016 en dat is veel erger dat er dus nog mensen zijn die die waarschijnlijk morgen al hun bestanden kwijt zijn wanneer er wordt ingebroken en alles techy wordt meegenomen.
  .
  Natuurlijk is het leuk als je even snel een 800mb bestandje moet sturen via de gratis versie naar iemand maar dat 800mb bestandje hoort al vooraf standaard in je Dropbox ( of welke clouddienst dan ook ) te staan daar gaat het dus al mis bij het begin want anders is het gewoon rechtermuisknop en delen.

 • Profielfoto
  Maccie23

  @Shmoo heb jij überhaupt een leven? ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  @Maccie23 nee helaas niet.;-)
  .
  Om dan nog iets positiefs over dit bedrijf te zeggen. Het schiet mij net te binnen dat ze wel extreem goed zijn, wat, de aller beste in het verkopen van fullscreen background reclames aan kunstenaars. Dat doet geen bedrijf WeTranfer na en daar zijn ze kampioen in.(y)

 • Profielfoto
  chrispis

  Ik mis de verzend- en downloadbevestiging. Dat maakt wetransferplus voor mij prima. Dus zal de online manier blijven gebruiken.

 • Profielfoto
  koen

  Ik gebruik Macs al sinds System 7 en zou ook zo 1-2-3 niet weten hoe een 5GB bestand te delen. :grin:

 • Profielfoto
  sedikit

  @Shmoo,
  Wat zeg je het hierboven toch goed. Allemachtig Shmoo, wat ben jij modern, innoverend, grensverleggend enz. en wat leef jij toch bij de tijd! Daarover geen enkel misverstand. Petje af! En wat een feilloze en genadeloze observatie van de gemiddelde Apple-gebruikers, die geen flauw benul hebben van hoe computers in 2016 werken! Dat harde oordeel van jou hebben ze verdiend, die losers! Stel je voor (ha ha ha): 2 GB uploaden/downloaden!! Bezopen!! Heel goed dat je dat even laat merken. Nog één ding Shmoo (uit te breiden naar believen met andere ontelbare voorbeelden): ik rijd in een auto van 1976 en één van 2011. Zou dat nog wel kunnen in 2016? Tel ik dan nog wel mee in 2016? :lol:
  Overigens vind ik WeTransfer fantastisch. Ik werk er graag mee, en heb zelden of nooit bestanden groter dan 2 GB (maar dat schijnt vreselijk ouderwets te zijn :lol: )

 • Profielfoto
  pannekoek

  Alles via de applicatie wordt opgeslagen in het 100Gb Online archief. Dat zit op deze manier om de haverklap vol. Da’s meer werk om telkens te schiften in wat er weg mag en wat niet. Dan beter 50x een browser openen. En die download-notificatie wil ik ook, die zit ook niet in de app.

  Die app is dus niet handig voor intensief gebruik, wat je van een Pro account wel zou mogen verwachten.

  Er zal vast snel een update komen… na een ijstijd of 4.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik gebruik Macs al sinds System 7 en zou ook zo 1-2-3 niet weten hoe een 5GB bestand te delen. :grin:

  .
  Jij hebt niet zoiets op je systeem?

  Dit is volgens mij echt niet iets waar Dropbox patent op heeft en kan met zo’n beetje elke clouddienst.

 • Profielfoto
  koen

  hap hap:evil:

 • Profielfoto
  Shmoo

  Haha.. **voeten in de poep**

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Ik gebruik Macs al sinds System 7 en zou ook zo 1-2-3 niet weten hoe een 5GB bestand te delen. :grin:

  3473 diskettes of 125 Syquest schijfjes. Take your pick.;-)

 • Profielfoto
  BomC

  Hee, da’s 3.5″ HD dus. Met mijn Apple //c 5.25″ SD kost dat wat meer.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Klopt, maar we draaien hier System 7 hè. Ik mag hopen dat je dan een Superdrive hebt.;!

 • Profielfoto
  Sneaky Ruud

  @Shmoo
  Ik ben sinds enkele minuten een nieuw lid hier.
  Delen? Ik wil niks delen. Ik wil heel grote bestanden sturen naar mijn drukker. 16 GB of zoiets, of soms nog veel meer. Met ‘WeTransfer’ zat je vast om het via een browser te doen en was vaak traag. Ik gebruik al heel lang ‘Hightail’. Een eigen verbinding buiten een browser en super snel. Okee, je moet er iets voor betalen, voor niets gaat de zon op.
  Delen via de ‘Cloud’ is leuk voor de thuis gebruiker, ik vind het geen optie voor een professional, hou het liever allemaal zelf in de hand. Ik doe dus helemaal niets via die allom ten onrechte geprezen ‘Cloud’.
  Noem mij daarom maar een ‘Dinosaurus’ , maar bij mij staat alles safe.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Welkom op OMT,
  .
  Als de drukkerij waar jij zaken mee doet geen eigen server of een of andere FTP -uploaddienst heeft waar je als klant op kunt inloggen om bestanden van dat formaat direct aan te leveren dan is dit bedrijf nog veel erger er toe dan WeTransfer!
  Kom op zeg..
  .
  Dat je geen clouddienst gebruikt moet je natuurlijk zelf weten, slim vind ik het niet maar goed iedereen z’n eigen manier. Als jij thuis of op het werk liever externe schijven hebt liggen om backups op te maken moet je dat vooral ook doen als je daar aan gewend bent. Persoonlijk kijk ik liever vooruit. Als mij iPhone en iPad een backup maken in de iCloud ( waardeloze dienst ) prima manier van backuppen dan vraag ik mijzelf af waarom doet mijn Mac dat dan niet op dezelfde manier? Waarom zit ik 80GB aan systeem en programmabestanden weg te schrijven op een externe schrijf via TimeMachine terwijl dat niet eens nodig is. Als mijn Mac stuk gaat koop je een nieuwe. Installeert OS X opnieuw. Activeert je clouddienst en gaat koffiedrinken. Als je klaar bent met koffiedrinken zijn al je bestanden weer gedownload en kun je verder waar je gebleven was.
  Dat soort dingen daar lopen mensen met een Mac ongeveer 2 jaar achter op mensen met een PC en dat is Apple fout omdat Apple geen idee heeft wat clouddiensten zijn zoals ze ook niet in de social media business moeten gaan.

 • Profielfoto
  Sneaky Ruud

  @Shmoo.

  Ik begrijp dat je geen benul hebt waar een professional mee bezig is. Ik maak ook zeker geen gebruik van ‘TimeMachine’ Ik heb hier 4 computers draaien en van elke heb ik een externe schijf via CarbonCopy Cloner, waarmee ik op elk moment na een eventuele crash opnieuw op kan starten, hoef geen halve dag te wachten op de ‘Cloud’ en als die ‘Cloud’ plat licht heb jij een probleem. Is al meerdere keren voorgekomen.
  Ga maar eens proberen om van 4 machines zo ongeveer 20 terra op te slaan en na een crash terug te halen. Gaat iets meer kosten dan een kopje koffie.
  Denk eens verder voorbij jouw eigen gebruik!
  En nog iets. Ik ben al heel lang een Mac gebruiker en heb eigenlijk nog nooit echt gebruik hoeven maken van mijn back-ups. Ze crashen gewoon niet, kom daar maar om bij een PC, waar is Apple dan fout? Deze machines staan dag en nacht aan en worden zeer intensief gebruikt, niet alleen een beetje mailtjes en surfen.
  Foto bewerking, audio editing, audio recording op soms 24 of meer sporen. Heb je enig idee over hoeveel data we het dan hebben? De ‘Cloud’ , ‘TimeMachine’ ? Laat mij niet lachen.

 • Profielfoto
  xaddict

  Infinit is nog steeds een betere keus. Al vanaf het begin een Mac app en je deelt gewoon rechtstreeks vanaf je computer of gelimiteerd met uploaden naar de dienst

 • Profielfoto
  bugboy

  @Shmoo
  Delen? Ik wil niks delen. Ik wil heel grote bestanden sturen naar mijn drukker. 16 GB of zoiets, of soms nog veel meer. Met ‘WeTransfer’ zat je vast om het via een browser te doen en was vaak traag. Ik gebruik al heel lang ‘Hightail’. Een eigen verbinding buiten een browser en super snel. Okee, je moet er iets voor betalen, voor niets gaat de zon op.

  Probeer anders eens TransferXL. Werkt vlot, ziet er modern uit en is van Nederlandse bodem:-)

 • Profielfoto
  bugboy

  @Shmoo
  Delen? Ik wil niks delen. Ik wil heel grote bestanden sturen naar mijn drukker. 16 GB of zoiets, of soms nog veel meer. Met ‘WeTransfer’ zat je vast om het via een browser te doen en was vaak traag. Ik gebruik al heel lang ‘Hightail’. Een eigen verbinding buiten een browser en super snel. Okee, je moet er iets voor betalen, voor niets gaat de zon op.

  Probeer anders eens TransferXL. Werkt vlot, ziet er modern uit en is van Nederlandse bodem:-)

 • Profielfoto
  sedikit

  @bugboy, sorry, je link werkt niet. Deze wel:
  https://transferxl.com/nl
  Overigens is WeTransfer ook van Nedelandse bodem.

 • Profielfoto
  pannekoek

  Wetransfer is van origine inderdaad een Nederlands product, maar voor een aardig bedrag is de ziel verkocht aan Amerikanen. Sindsdien staat het stil, en worden de alternatieven steeds aantrekkelijker.

 • Profielfoto
  Night

  Maar goed, om terug te komen op de WeTransfer app:

  Er een paar grote nadelen aan deze app. En dat zijn dat je – in tegenstelling tot zijn web-broertje –
  a) geen mappen kunt selecteren, alleen losse bestanden.
  b) Beperkt bent tot een max van 100GB (bij meerdere uploads zó bereikt)
  c) Geen melding krijgt dat de ontvanger het bestand heeft gedownload.

  Mijn mening: leuk geprobeerd, maar nog niet volwassen.

 • Profielfoto
  Jesper

  Vraag me nu wel af hoe het zit met het verdienmodel van WeTransfer als mensen deze App gaan gebruiken. Zie je dan in de App nog advertenties?