watchOS 3: Mickey en Minnie praten!

27 reacties

In watchOS 3 heeft de Mickey Mouse-wijzerplaat gezelschap gekregen van Minnie Mouse, maar Apple heeft nog een kleine verrassing in deze wijzerplaten verborgen. Mickey en Minnie Mouse kunnen praten en zeggen de tijd!

Een tik op de wijzerplaat met Mickey of Minnie laat de muizen in hun officiële stem de tijd zeggen. Het werkt in alle talen. Een kleine demo:

Zelf proberen? Vergeet niet het geluid van de Apple Watch in het controlecentrum te activeren. Nog een extra reden om Mickey of Minnie op je pols te toveren: het is mogelijk om de kleding van Minnie aan te passen zodat deze bij het bandje van de Apple Watch past. Mickey krijgt ook een ‘klassiek’ kostuum dat doet denken aan zijn vroegere jaren.

watchos3-mm
Klik/tap voor groter.

watchOS 3 is momenteel in beta voor ontwikkelaars. Naast Mickey en Minnie zijn er nog veel meer vernieuwingen en verbeteringen. (Lees: watchOS 3 focust op snelheid, simpele bediening en nieuwe watchfaces)

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  Je hebt toch wel echt een mentale achterstand als je hier mee om je pols gaat lopen en vervolgens mickey de tijd laat uitspreken.

 • Profielfoto
  Nummer 29

  https://m.sendspace.com/file/wr8sv0
  Voor zij die iOS 10 willen zonder developer account.

 • Profielfoto
  Nummer 29

  Werkt voor watchOS 3 ook trouwens

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Besta Usain, je hebt je waarschijnlijk niet verdiept in de Amerikaanse cultuur en levensstijl van de gemiddelde Amerikaan, want daarbij hoort een diepe loyaliteit en saamhorigheidsgevoel richting Disney en hun karakters zoals Mickey Mouse, die bij de Amerikaanse nationale identiteit horen zoals bijvoorbeeld oranje (en prularia) dat voor ons in Nederland doen bij WK’s, EK’s, Olympische Spelen en ander nationale (sport) evenementen waarbij iedere halve zool van een Nederlander in de meeste gekke oranje kleding, schoenen, klompen en hoeden, shawls e.d. zich uit dorst.

 • Profielfoto
  Nummer 29

  @Usain, dan heb ik liever een mentale achterstand dan vooroordelen. xxx

 • Profielfoto
  Gadget

  Sterker nog, die muizen zijn nog niet bijster slim, want in deze beta wordt de tijd nog foutief uitgesproken. Ben er nog niet helemaal uit wanneer, maar het lijkt er op dat ze zich nogal een vergissen tussen “voor half” en “over half”.

 • Profielfoto
  Robbie122

  Sterker nog, die muizen zijn nog niet bijster slim, want in deze beta wordt de tijd nog foutief uitgesproken. Ben er nog niet helemaal uit wanneer, maar het lijkt er op dat ze zich nogal een vergissen tussen “voor half” en “over half”.

  Als je goed luistert hoor je gewoon: ”Het is 14 voor half 6”. Denk dat het aan je gehoor ligt.;-)

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Het soms gaat nog wel fout hoor. Momenteel (18:22) hoor je: “het is acht over zes”.

 • Profielfoto
  Bandjar

  @Nummer 29 Het betreft hier geen vooroordeel, maar een zeer terecht oordeel. Mensen halen dat nogal eens door elkaar, zeker als ze een mentale achterstand hebben

 • Profielfoto
  Neowip

  @ushian @Bandjar

  “A conclusion is the moment in time you stop thinking”

  – Oscar Wilde

 • Profielfoto
  macpride

  ik vind het geweldig knap van die jongens en meisjes van Apple dat ze dit kunnen bedenken;-)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Hé, kijk… wat ik op mijn LG G Watch tegen kom.

  Die van mij kan echter gelukkig nog niet praten.

 • Profielfoto
  Melle

  Allemaal leuk. Maar als er tijd en geld en energie is voor deze zaken, dan is het echt bijzonder teleurstellend dat er geen tijd is om bv een werkend Apple scherm voor de MacBook te zorgen of een nodige update van de Mac pro, of van de MacBook pro of air.

 • Profielfoto
  Nummer 29

  @Bandjar, dus jij zegt openlijk onrechtstreeks dat ik een mentale achterstand heb (hoe oud ben je trouwens? Voor je gemak mag je het uitrukken in maanden, tenzij je van kommagetallen houdt natuurlijk…). Ga nog wat verder mensen uitschelden maar liefst niet op OMT.

 • Profielfoto
  Nummer 29

  @Melle, het zijn watchOS-engineers die dit gemaakt hebben, als zij nog wat tijd over hebben gaan ze leuke dingetjes zoals dit maken. Als de MacBook-engineers handen te weinig hebben is de enige optie uitstel. Een software-engineer kan namelijk niets beteken voor een hardware-engineer. En al zeker niet als het zulke verschillende apparaten betreft.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Je hebt toch wel echt een mentale achterstand als je hier mee om je pols gaat lopen en vervolgens mickey de tijd laat uitspreken.

  Toen ik dit voor het eerst zag vorig jaar dacht ik maar één ding. Kinderlokkers zullen bij Apple in de rij staan voor een Apple Watch.

 • Profielfoto
  Needler

  Godverdomme wat is het niveau toch laag op OMT.nl.

  @Raymon: is het niet mogelijk om meeuw, usain, schmoo etc te verbannen? Ze wekken alleen maar irritatie op.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Als je een reactie start met een woord als hierboven, dan is je niveau ook ietwat bedenkelijk.

  En nu gewoon weer lekker on-topic naar die grappige klokjes? Er zijn ook Disney-liefhebbers of kinderen die graag zo’n horloge kopen. Niets mis mee dus. Niets vreemder dan lopen met een horloge met een Ajax wijzerplaat o.i.d.

 • Profielfoto
  Wesdegroot

  Bij mij wil het helaas niet werken ? (een Mickey Mouse fan!)

 • Profielfoto
  Melle

  @nummer 29 – dat is zeker zo, maar het gaat er in een bedrijf net om hoeveel mensen je voorziet voor welke taken. En hoeveel tijd je ze geeft… Grappig om te denken dat de uitkomst van een bepaalde productgroep of onderdeel afhankelijk is van individuele personen… Dat is namelijk enkel afhankelijk van de CEO en raad van bestuur die in hun ivoren toren beslissen welke afdelingen welke budgetten krijgen…

 • Profielfoto
  Nummer 29

  @Melle, ik begrijp je punt, maar aan producten kunnen altijd last-minute wijzigingen worden aangebracht. Ook is het zo dat Apple niet even kan beslissen hun top-notch-engineers wat collega’s te schenken. Dat soort mensen vind je niet overal. Als je weet dat zelfs de FBI iOS niet kan kraken, weet je dat Apple’s software-engineers nog een pak beter zijn dan die van de FBI, hieruit kan je ook afleiden dat het niet simpel is om even je hardware-engineersbestand te verdubbelen wanneer je wat extra mankracht kan gebruiken:)

  @Needler, sommigen individuen moeten inderdaad echt wel eens leren dat OMT een plaats van vrede is hoor… meeuw irriteert me nog het meest. Shmoo weet waarover ie praat, maar praat zeer vaak pessimistisch… En Usain doet een mengelmoes ofzo…
  JULLIE MOETEN HERRIJZEN, NET ZOALS IK DAT HEB GEDAAN! Groetjes Helena

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik ben helemaal niet op een pestmissie..

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Fantastisch!!111

 • Profielfoto
  jooh-de-manne

  Je hebt toch wel echt een mentale achterstand als je hier mee om je pols gaat lopen en vervolgens mickey de tijd laat uitspreken.

  Dus jij hebt er klaarblijkelijk nu een om je pols!!! Proficiat ! ;-)

 • Profielfoto
  pannekoek

  Maak me gek. een kleuter klokje van 400 euro.

 • Profielfoto
  Macman

  @ Gadget. De tijd wordt inderdaad verkeerd uitgesproken, i.p.v. 14 over 6 zegt tie 14 voor half zes. Ik vind het wel geinig!

  Rob, met een mentale achterstand en ik vind het niet erg, ik heb ermee leren leven, nu andere mensen nog;)