VLC werkt aan ondersteuning Chromecast

5 reacties

Op de nieuwe Apple TV is VLC al enige tijd beschikbaar, maar casten vanuit de populaire mediaspeler kan nog niet. Daar komt snel verandering in nu het VLC-team een testversie van VLC voor Windows, Linux en OS X met Chromecast-ondersteuning heeft vrijgegeven.

Ondersteuning voor de HDMI-dongle staat gepland voor versie 3.0, waarvan de eerste testversie nu beschikbaar is. VLC toont in die versie een lijst van Chromecast-apparaten onder het menu ToolsRender Output.

De Amerikaanse techsite Ars Technica ontdekte de verandering en probeerde de testversie uit. Hoewel de Chromecast herkend werd, stopte het afspelen van de video voortijdig met een certificaatfout. Wij konden op OS X de functie geheel nog niet vinden, deze blijkt alleen in de testversie voor Linux en Windows van VLC te zitten.

vlc-chromecast-001
Klik/tap voor groter.

VLC is een van de meestgebruikte mediaspelers die op veel platforms beschikbaar is en een groot aantal videoformaten ondersteunt. Chromecast-ondersteuning is nog in experimentele fase, maar zal in de 3.0-release van de open source-mediaspeler beschikbaar zijn in de desktop-versie. Of Chromecast-ondersteuning ook naar de iOS-versie van VLC komt is vooralsnog onbekend.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  mexmen2

  Ik zou echt Beamer app adviseren, geniaal klein programmaatje.
  Kan zogoed als alle formaten streamen via Chromecast en Apple TV.
  Daarnaast ook subtitle en playlist support.
  Alleen helaas niet gratis, maar wel meer dan waard.

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Waar is de test versie voor Windows te vinden?

 • Profielfoto
  McPherson

  Infuse voor iOS…fantastische app!

 • Profielfoto
  Mac-Eddy

  Beamer idd fijn.

 • Profielfoto
  Night

  De OSX versie heeft inderdaad geen tools menu….

  Voor de rest is dit helaas oud nieuws. Dit hele Chromecast verhaal loopt al vanaf mei vorig jaar…