Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 juni 2016

VLC werkt aan ondersteuning Chromecast

Op de nieuwe Apple TV is VLC al enige tijd beschikbaar, maar casten vanuit de populaire mediaspeler kan nog niet. Daar komt snel verandering in nu het VLC-team een testversie van VLC voor Windows, Linux en OS X met Chromecast-ondersteuning heeft vrijgegeven.

Ondersteuning voor de HDMI-dongle staat gepland voor versie 3.0, waarvan de eerste testversie nu beschikbaar is. VLC toont in die versie een lijst van Chromecast-apparaten onder het menu ToolsRender Output.

De Amerikaanse techsite Ars Technica ontdekte de verandering en probeerde de testversie uit. Hoewel de Chromecast herkend werd, stopte het afspelen van de video voortijdig met een certificaatfout. Wij konden op OS X de functie geheel nog niet vinden, deze blijkt alleen in de testversie voor Linux en Windows van VLC te zitten.

Klik/tap voor groter.

VLC is een van de meestgebruikte mediaspelers die op veel platforms beschikbaar is en een groot aantal videoformaten ondersteunt. Chromecast-ondersteuning is nog in experimentele fase, maar zal in de 3.0-release van de open source-mediaspeler beschikbaar zijn in de desktop-versie. Of Chromecast-ondersteuning ook naar de iOS-versie van VLC komt is vooralsnog onbekend.

Reageer op artikel:
VLC werkt aan ondersteuning Chromecast
Sluiten