Tweetbot filtert Tweets nu on the fly

4 reacties

Onze favoriete Twitter-app Tweetbot is bijgewerkt naar versie 4.4 en introduceert een handige filter-functie. Het was al mogelijk om woorden, hashtags en gebruikers te filteren, maar de nieuwe filters dienen om tijdelijk lijsten en zoekresultaten te filteren.

De nieuwe filters zijn in te schakelen door op het trechtervormige icoon bovenaan een timeline, lijst of zoekresultaten te klikken. Standaard zijn er filters om alleen media en links te weergeven.

Eigen filters maken

Tot zover niet echt iets nieuws, maar Tweetbot onderscheidt zich met de mogelijkheid om eigen filters maken. Je kiest dan om alleen Tweets met bepaalde woorden te laten zien, of deze juist te filteren. Daarnaast kunnen retweets, quotes en vele andere criteria in- of uitgesloten worden.

tweetbot-filter-001
Klik/tap voor groter.

Een voorbeeld: je bent helemaal klaar met alle grappig bedoelde gifjes en retweets over de Brexit en wil alleen analyse of droog nieuws zoek. Maak een filter dat zoekt op Brexit en wel links, maar geen retweets of quotes weergeeft. Wat overblijft zijn gedeelde verhalen uit de media. Dit filter is vervolgens toe te passen op je eigen timeline, lijsten en zoekresultaten.

brexit-001
Klik/tap voor groter.

Tweetbot heeft ook een Mac-versie, maar deze bevat de filters nog niet. Dit kan in de toekomst wel gerealiseerd worden met iCloud-synchronisatie.

Andere nieuwigheden

Naast de filters zijn er ook nog andere nieuwigheden. Zo is het mogelijk om op meer plaatsen in de app Peek & Pop (3D Touch) te gebruiken, kunnen video’s van maximaal 140 seconden geüpload worden, wordt media in zoekresultaten beter weergeven en is de ondersteuning voor Voice Over verbeterd.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  Twexit!

  twitter is toch helemaal exit?!
  Aandacht schreeuwende mensen op twitter en over vol met bedrijven die reclame maken.
  2 seconden even niet op twitter en ze zijn je al vergeten.

 • Profielfoto
  koen

  Mooi altijd dat mensen die ergens op afgeven toch precies weten hoe het werkt :evil:

 • Profielfoto
  Edwin

  Dank Raymon voor het filter voorbeeld, zag zelf nog niet zo snel hoe dat nu werkte.

 • Profielfoto
  Moos

  @MEEUW

  Twitter wordt juist steeds meer professioneel gebruikt. Voornamelijk in de journalistiek is het onmisbaar.