Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 juni 2016
Leestijd: 1 minuut

Steeds dichterbij: ‘Apple Pay 13 juni in Zwitserland’

Apple Pay is tot nu toe alleen te gebruiken in de VS, Canada, Australië, China, Singapore en UK, maar tijdens WWDC op 13 juni kan daar wel eens verandering in komen. Volgens onbevestigde berichten van de site finews.ch komt Apple Pay naar Zwitserland.

Apple zou een overeenkomst met de Zwitserse Cornèr Bank Gruppe hebben bereikt en de betaaldienst op 13 juni lanceren. Verwacht naast iOS, OS X, en Siri ook nieuws over Apple Pay tijdens Apple’s ontwikkelaarsconferentie.

Zwitserland is een land met ongeveer 8 miljoen inwoners en Apple laat met de mogelijk aanstaande lancering zien niet bang te zijn om in een relatief klein land met één bank in zee te gaan. Dat schept hoop voor Nederland en België.

Apple wil een snelle uitrol in Europa

Onlangs zei Apple Pay-chef Jennifer Bailey nog dat de iPhone-maker streeft naar een snelle uitrol in Europa en Azië. Bij het bepalen van landen die de betaaldienst krijgen, speelt onder andere de verspreiding van credit- en debetkaarten en infrastructuur voor contactloos betalen mee.

Naast Zwitserland is al bevestigd dat Apple Pay dit jaar naar Spanje komt. Het Europese vaste land is voor Apple dus geen onbekend terrein meer. Wie weet worden we tijdens WWDC verrast met een aankondiging die ook Nederland noemt. OMT-lezer Taco heeft op zijn Medium-blog (leestip) in ieder geval al uiteen gezet waarom Apple Pay ook in Nederland een goed idee zou zijn.

(Foto: Engadget, nabewerking: OMT)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steeds dichterbij: ‘Apple Pay 13 juni in Zwitserland’
Sluiten