Steeds dichterbij: ‘Apple Pay 13 juni in Zwitserland’

10 reacties

Apple Pay is tot nu toe alleen te gebruiken in de VS, Canada, Australië, China, Singapore en UK, maar tijdens WWDC op 13 juni kan daar wel eens verandering in komen. Volgens onbevestigde berichten van de site finews.ch komt Apple Pay naar Zwitserland.

Apple zou een overeenkomst met de Zwitserse Cornèr Bank Gruppe hebben bereikt en de betaaldienst op 13 juni lanceren. Verwacht naast iOS, OS X, en Siri ook nieuws over Apple Pay tijdens Apple’s ontwikkelaarsconferentie.

Zwitserland is een land met ongeveer 8 miljoen inwoners en Apple laat met de mogelijk aanstaande lancering zien niet bang te zijn om in een relatief klein land met één bank in zee te gaan. Dat schept hoop voor Nederland en België.
Apple Pay Starbucks

Apple wil een snelle uitrol in Europa

Onlangs zei Apple Pay-chef Jennifer Bailey nog dat de iPhone-maker streeft naar een snelle uitrol in Europa en Azië. Bij het bepalen van landen die de betaaldienst krijgen, speelt onder andere de verspreiding van credit- en debetkaarten en infrastructuur voor contactloos betalen mee.

Naast Zwitserland is al bevestigd dat Apple Pay dit jaar naar Spanje komt. Het Europese vaste land is voor Apple dus geen onbekend terrein meer. Wie weet worden we tijdens WWDC verrast met een aankondiging die ook Nederland noemt. OMT-lezer Taco heeft op zijn Medium-blog (leestip) in ieder geval al uiteen gezet waarom Apple Pay ook in Nederland een goed idee zou zijn.

(Foto: Engadget, nabewerking: OMT)

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Imade

  Hopelijk valt NL er ook onder.. als ik mijn iPad air 2 opnieuw installeer (toen ik hem kocht 2 maal gedaan :P) vraagt hij of ik Apple Pay wil configureren.. terwijl hij (logisch) op NL staat.
  Dus wie weet.. ga wel mijn bank kaart toevoegen zodra dat kan:P

 • Profielfoto
  JWB

  Ik hoop dat de kop ‘Steeds dichterbij’ niet slaat op de geografische afstand!;-)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Van wat ik begrepen hebt werkt dit vooral via een creditcard, dus je krijgt van een bank een credicard en dan kun je die koppelen niet je bankrekening zelf. Geen idee hoe dat precies zit. !?

 • Profielfoto
  Zakske

  Cornèr Bank Gruppe is groot geworden met het uitgeven van credit cards, het is een bank die leeft van persoonlijk krediet met een hoge rente. Ook in Spanje gebruiken ze absurd veel credit cards. Het voordeel voor Apple is dat de marge hoog is (3% tot 4,5% van de aankoopsom), dus daar valt geld aan te verdienen. Het probleem met de rest van Europa is dat iedereen hier een pinpas gebruikt, en daar valt voor Apple bijna niks aan te verdienen. Daarnaast hebben de banken weinig zin om de paar cent die ze per transactie verdienen met Apple te delen.

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Als het niet gebruikt kan worden met mijn pinpas, is het voor mij een zinloze toevoeging, net als Siri en Apple music.

 • Profielfoto
  Jurr

  Functies als Apple Pay zouden het voor mij in ieder geval meer aantrekkelijk maken om mijn 5s te verruilen voor een nieuwe(re). De koppeling met creditcard maakt voor mij niet uit. Laat maar komen!

 • Profielfoto
  Webbiker

  Verwacht het nog niet te snel in NL, wat ook meetelt is de commissie die Apple vraagt aan banken om Apple Pay te mogen gebruiken. Het schijnt dat de Nederlandse banken Apple nog te duur vinden en vooral bezig zijn met hun eigen draadloze oplossingen…

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ik krijg steeds meer het gevoel dat de ontwikkelingen gebaseerd zijn op de welbekende reclamekreet “niet omdat het moet, maar omdat het kan”. Wat mij betreft kan dit meteen, stomme gedoe met pasjes en cash geld moest maar eens over zijn. Die marge mogen ze van mij hebben voor het gebruiksgemak, de garantie en de beveiliging, als is een relatieve maximering wellicht te overwegen (transactie van 5 Euro en 1.000 Euro marge laten meebewegen, dus 0,2 % en 4%).

 • Profielfoto
  MrHammond

  Benieuwd of dat überhaupt hier aanslaat:
  – Apple heeft in Zwitserland een zeer sterke positie, zowel in de smartphonemarkt als voor de Mac
  – er zijn al enkele andere draadloze betaalsystemen van verschillende banken, die hebben echter nauwelijks aandeel, want:
  – elektronisch betalen is nog lang niet zo ingeburgerd als in veel andere landen: voor de meeste transacties gebruiken we hier nog gewoon cash

 • Profielfoto
  Imade

  Ik krijg steeds meer het gevoel dat de ontwikkelingen gebaseerd zijn op de welbekende reclamekreet “niet omdat het moet, maar omdat het kan”. Wat mij betreft kan dit meteen, stomme gedoe met pasjes en cash geld moest maar eens over zijn. Die marge mogen ze van mij hebben voor het gebruiksgemak, de garantie en de beveiliging, als is een relatieve maximering wellicht te overwegen (transactie van 5 Euro en 1.000 Euro marge laten meebewegen, dus 0,2 % en 4%).

  Cash geld moet wel blijven.. ik heb namelijk gevoeld wat de macht van de bank is.. had daardoor keer in feite 7 dagen geen toegang tot mijn bank geld ivm een blokkade.
  Moest wachten op een heractivatiecode.