Sonos-app: nieuwe functies op iOS en Mac

7 reacties

Speakerfabrikant Sonos heeft zijn apps voor iOS en Mac vernieuwd met een aantal handige functies. De iOS-app brengt in versie 6.3 een veelgevraagde feature: bediening vanaf het vergrendelingsscherm. Ook worden snelle acties met 3D Touch toegevoegd.

Op de Mac zijn er minder grote verbeteringen. De Sonos Controller voor OS X integreert nu met het berichtencentrum en toont daar de laatst afgespeelde nummers in een overzicht.

iOS-app weer bij de tijd

Op iOS weergeeft de Sonos-app nu info over het nummer dat speelt op het vergrendelingsscherm. Je kunt daar voor pauzeren, vooruit- of achteruitspoelen zonder je iPhone of iPad te ontgrendelen. Ook het artwork en de naam van de kamer en actieve muziekdienst worden weergeven. 3D Touch op het icoon brengt nu snelle functies naar boven en met Peek en Pop is het mogelijk om binnen de app te navigeren. Op de iPad werkt Sonos nu ook in split screen-modus.

sonos63-001
Klik/tap voor groter.

Mac-app in het berichtencentrum

Ook de Sonos Controller voor Mac beschikt over nieuwe functies. Je krijgt nu een pushnotificatie wanneer een nieuw nummer begint met spelen. In het berichtencentrum worden de laatste 10 nummers bewaard met huidige nummer, de artiest en het hoesje.
sonos-osx-001

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  MajorApple

  Blijf het jammer vinden dat Sonos geen AirPlay ondersteund, maar deze manier maakt het iets dragelijker. Ze hebben ver uit de mooiste speakers van de markt (niet persee de beste), maar je zit gelijk aan het Sonos systeem gebonden als je er 1 koopt. Om die reden gaat mijn voorkeur nog altijd uit naar andere merken die meer vrijheid bieden.

 • Profielfoto
  fzelders

  Perfect!
  Nu alleen nog de mogelijkheid om vanuit de Sonos app nummers aan een iTunes/Muziek afspeellijst toe te voegen.

 • Profielfoto
  fzelders

  @MajorApple,

  Blijf het jammer vinden dat Sonos geen AirPlay ondersteund …

  Als je een Mac hebt gewoon even AirSonos installeren en op de achtergrond laten draaien.
  ~ http://stadt-bremerhaven.de/airsonos-airplay-unterstuetzung-sonos/

 • Profielfoto
  xaddict

  Ik wil gewoon vanuit mijn Google Play Music app muziek kunnen sonos’en. Op Android kan het gewoon. Heel irritant dat het dan op iOS niet kan. Al meerdere klachten en feature requests over ingediend maar geen reactie of wijziging. Ik hou gewoon niet van de sonos app moeten gebruiken voor alles.

  En airsonos heeft wel een stevige lag. Zeker als je Mac waar dat op draait boven staat en je sonos speakers beneden

 • Profielfoto
  langbeest

  Via Android wel????? Volgend mij niet.

 • Profielfoto
  xaddict

  Jep. Zoek maar eens op sonos Google play direct. Is zelfs een speciale pagina voor

 • Profielfoto
  langbeest

  Oke, thx wist ik niet