Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 juni 2016

Siri werkt in het Nederlands op tvOS 10

Een aangename verrassing in tvOS 10 die Apple niet tijdens de WWDC Keynote heeft vermeld. Siri werkt met tvOS 10 ook in het Nederlands op de Apple TV en kan alles wat de al langer beschikbare Engelse variant van de virtuele assistent kan.

Siri kan app openen, zoeken naar films in iTunes en Netflix en muziek in Apple Music starten. Simpele vragen als “wat is het weer” zijn geen probleem en zoekopdrachten kunnen gedicteerd in plaats van getypt worden.

Algemene vragen en muziek

We vroegen Siri wat algemene dingen zoals het weer en om muziek van een artiest af te spelen. Het was even wennen om tijdens het spreken de Siri-knop op de Apple TV ingedrukt te moeten houden, maar Siri verstond ons goed en werkt ook in de Muziek-app.

Zoeken naar films

Siri kan direct zoeken naar films in de iTunes Store, maar ook binnen Netflix. Het opgeven van specifieke criteria is ook mogelijk, zo kun je vragen naar actiefilms, maar ook naar actiefilms met Tom Cruise uit de jaren 90. Namen van acteurs werden feilloos herkend, hoofdletters en samenstellingen van woorden gaan nog fout, maar het natuurlijk is een eerste beta.

Zoekvelden  en wachtwoorden invullen

Siri kan gebruikt worden om zoekvelden in te vullen in alle apps, niet alleen de standaard Apple TV-apps. Zo kun je gemakkelijk iets op YouTube zoeken met je stem. Ook wachtwoorden zijn via Siri te spellen. De virtuele assistent is op de hoogte van de inhoud van verschillende apps. Vraag je naar House of Cards, dan wordt automatisch naar Netflix verwezen en de app geopend.

Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.

tvOS 10 is momenteel is beta en biedt naast Siri ook een donkere interface. De definitieve versie wordt in september verwacht.

Reageer op artikel:
Siri werkt in het Nederlands op tvOS 10
Sluiten