Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 juni 2016

Politie waarschuwt: fraude door bug in Rabobank-app

Het zit de Rabobank niet mee. Eerst wordt hun nieuwe app in de App Store met de grond gelijk gemaakt en regent het 1-sterren-reviews. Nu zijn criminelen erin geslaagd een onvolkomenheid in de app te misbruiken om verkopers van auto’s op te lichten.

De oplichters maken bij de aankoop van tweedehands auto’s geld over via de app, die aangeeft dat de betaling in behandeling is. Omdat er niet genoeg saldo is, wordt de betaling later afgekeurd, dan is de auto al weg.

De truc wordt volgens de politie de afgelopen weken vaak toegepast. Op politie.nl lezen we: “Meestal geven de criminelen aan dat het een aantal uur kan duren dat het overgemaakt is, waarop de auto alvast op naam van de nieuwe eigenaar gezet wordt. Als de oplichters later door de politie geconfronteerd worden, zeggen ze het geld alsnog contant te hebben overgemaakt.”

Voor de Rabobank: Gratis bugfix

Omdat we graag ons steentje bijdragen aan het voorkomen van oplichting, hebben we een patch voor de Rabobank-app gemaakt.

if ($saldo

Simpel, toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie waarschuwt: fraude door bug in Rabobank-app
Sluiten