Pixel Cup Soccer 16: retro-voetbal op iOS en Apple TV

0 reacties

Een week voor het begin van Euro 2016 is Pixel Cup Soccer 16 uitgebracht. Een voetbalgame voor iOS en Apple TV in arcade-stijl. Compleet met korrelige graphics, 8-bits muziek en een eenvoudige gameplay, maar zeker niet simplistisch.

Verschillende eigenschappen zoals het podium, het weer, de duur, snelheid en de moeilijkheidsgraad van de tegenstander kunnen aangepast worden. Je kunt in diverse wedstrijden, competities en teams spelen.

Competities en party penalty’s

De game bevat een modus voor vriendschappelijke wedstrijden, simulatie van competities, penalty’s schieten en oefenmodus. Penalty’s zijn eenvoudige met de Apple TV Remote te nemen en dat maakt het ook een leuke party modus. Je kunt alle bekende competities spelen, inclusief Euro 2016 en zelfs een speciale competitie voor vrouwen.

Klik/tap voor groter,
Klik/tap voor groter,

Op de Apple TV raden we aan een gamepad te gebruiken. Spelen met de Remote is te doen, maar niet erg praktisch. Alleen en penalty kicks zijn vrij probleemloos met de afstandsbediening te spelen. Je loopt daar automatisch en gebruikt het touchpad om een draai aan je schop te geven en de play-knop om op het juiste moment te schoppen.

In de Euro 2016 cup spelen Nederlanders natuurlijk als #teambelgie #euro2016
In de Euro 2016 cup spelen Nederlanders natuurlijk als #teambelgie.

Mooie graphics en geluid

Na een half uurtje gespeeld te hebben, zijn we blij verrast. De graphics zijn mooi en grappig en de geluidseffecten en achtergrondmuziek passen feilloos bij het spel zonder te irriteren. Ander pluspunt: er zijn geen in-app aankopen. Minpunt: lokale multiplayer is niet mogelijk.

Screen Shot 2016-06-03 at 14.15.10
Klik/tap voor groter.

Voor de prijs van € 2,99 bied Pixel Cup Soccer 16 erg veel spelplezier met leuke graphics en goede gameplay. Perfect om het EK meer door te komen nu Nederland zich niet heeft gekwalificeerd.

Reacties

0 reacties