Philips introduceert USB-C-monitor met ingebouwde hub

Door: Raymon Mens - 21 reacties

Hoewel het momenteel alleen op de 12-inch MacBook zit, is USB-C de aansluiting van de toekomst. Philips ziet dat ook en komt met een nieuw 25-inch scherm dat met één USB-C-kabel aangesloten kan worden en een boel connectiviteit biedt.

De 25-inch Brillance 258B6 heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels en de ingebouwde hub biedt naast USB-C drie USB 3.0-poorten, twee speakers, een audio in- en uitgang en ethernet. De adviesprijs is € 399.
258B6-ioNaast USB-C is het scherm ook via DisplayPort, VGA, DVI en HDMI aan te sluiten, maar dan werkt het ingebouwde dock natuurlijk niet. De monitor is voorzien van de SmartErgoBase, waardoor gebruikers het scherm kunnen kantelen, draaien en omhoog kunnen zetten naar een comfortabele positie. Het scherm is in horizontale of verticale modus te gebruiken.

Met een resolutie van 2560 x 1440 pixels en ongeveer 118 pixels per inch is het geen concurrentie voor de Retina iMac (218 ppi) of een 4K-scherm. De 12-inch MacBook kan echter geen 4K op 60 Hz produceren, dus deze monitor lijkt een prima match voor Apple’s dunnste laptop. Omdat USB-C stroom doorgeeft, blijft de MacBook tijdens het gebruik van de monitor opgeladen.


De Philips Brillance 258B6 is deze maand verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 399. Zoek bij je favoriete winkel of webshop naar typenummer 258B6QUEB.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Dit lijkt mij wel een heel mooi product niet?
  .
  Volgens mij zijn dit soort dingen ook precies de reden waarom Apple geen monitors meer kan gaan maken voor ons consumenten. Als Apple een vergelijkbaar product zou moeten maken aan deze monitor met al deze opties kost dat minimaal 750,- in de Apple/iMac stijl.
  En veel erger, 98% kans dat de monitor van Apple dan minder opties en aansluitingen heeft want als Apple een bepaalde aansluiting niet stoer genoeg vindt dan heb jij die niet nodig.
  .
  Deze gaat wel op mijn verlanglijst kijken wat er in de toekomst allemaal gaat komen.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  En hoe krijgt de Mac dan stroom?
  Blijf 1 usb-poort vreemd vinden.

 • Profielfoto
  Chiel1990

  Nu nog wachten op een beeldscherm met een echt stevige videokaart ingebouwd zodat de macbook 12″ wel 4k 60 hz kan weergeven.:)

 • Profielfoto
  Bandjar

  Is het poweren van de monitor naar MAcbook bevestigd?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Als je 4K wilt aansturen moet je een echte computer kopen en geen computer die gemaakt is om zo mobiel mogelijk te zijn.
  .
  We willen allemaal een Mac Pro in het formaat van een pakje sigaretten en de prijs van een Mac mini.
  Je moet blij zijn dat er al een Retina scherm in zo’n 12″ MacBook zit want dat vreet heel wat batterij. Het is al razend knap dat die Retina MacBook maar ongeveer 2 uur minder batterijduur heeft dan de Air.

 • Profielfoto
  Usain
 • Profielfoto
  Macteach

  Kleurruimte? (sRGB? Wide Gamut?)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  IAmRenzo

  De Mac krijgt stroom via de USB-C kabel (vanuit het scherm) die je in de USB-C poort van je Mac plugt.

  Het scherm krijgt stroom van het stopcontact (daar gaat nog steeds een kabel naar van het scherm naar het stopcontact).

  In datzelfde scherm zit een USB-C poort en als je daar dan de benodigde kabel voor inplugt en die naar je Mac doorlust krijgt die dus automatisch stroom via die kabel omdat USB-C dus ook stroom doorvoert, en niet alleen data zoals we nu altijd gewent zijn.

  Doet me een beetje denken aan PoE (of hoe je het ook schrijft) = Power Over Ethernet. MaW, hier krijgt je ethernet kabel die je inplugt in een apparaat, (bv een switch) ook stroom, als je die dan doorlust naar een bewakingscamera (of andere apparatuur die PoE ondersteund), dan krijgt die stroom via de ethernet kabel en hoef je dus geen extra stopcontact bij de hand te hebben voor bv je camera/router…

  Is nog al een uitleg voor eigenlijk iets simpel, maar hoop dat het iets of wat toch duidelijker voor je is:-)

 • Profielfoto
  F0nsie

  Er is een Terminal patch die ervoor zorgt dat je wel 60Hz weergave op 4K resolutie kan krijgen.

  http://9to5mac.com/2016/06/04/how-to-enable-4k-60hz-resolution-2016-macbook/

 • Profielfoto
  xaddict

  Alleen een 25 inch model?

 • Profielfoto
  Melle

  Alleen een 25 inch model? Dat dacht ik ook. En zit er een ethernet aansluiting op? Want dat is een van de zaken die een ACD zo fantastisch maakt

 • Profielfoto
  Melle

  Check voor die ethernet kabel

 • Profielfoto
  Melle

  iemand al een webshop waar je deze kan kopen?

 • Profielfoto
  Wauters

  Shit, heb juist een docking station gekocht voor een HP elitebook X2.
  De Philips was ideaal geweest

 • Profielfoto
  Melle

  ik heb nu toch zeker al 2,5 minuten gegoogled, maar ik vind geen (belgisch-nederlandse) webwinkel waar ik deze al kan kopen…

  iemand die dit beter kan als ikzelf?

 • Profielfoto
  Metten

  @Melle:
  Ik vond hem anders vrij vlot onder het kopje shopping bij Google.

  Inclusief Ethernet en USB 3.0 aansluitingen zou dit een perfect scherm zijn voor onze organisatie, we gebruiken nu voornamelijk Thunderbolt Displays. Het enige is dat ik die MacBook toch wat te underpowered inschat om in te zetten als werkplek, zeker als hij een jaar of 5 mee moet gaan. Dus toch nog even wachten tot Apple de MBA/MBP lijn van USB-C gaat voorzien:)

 • Profielfoto
  olafdejager

  @Metten
  Ik kan hem niet vinden hoor, ook niet bij shopping bij Google

 • Profielfoto
  maconly

  syphilips , een merk wat je altijd teleurstelt.

 • Profielfoto
  Metten

  @Melle en Olafdejager:
  Excuus, ik zie nu dat de Google Shopping search uitkomt bij de 258B6QJEB ipv de 258B6QUEB. Vrijwel hetzelfde scherm, maar dan niet met USB-C en Ethernet aansluiting

 • Profielfoto
  Melle

  geen probleem,

  ik ben wel nog steeds op zoek !

 • Profielfoto
  mjsmit

  Iemand al ervaring met deze Phillips aan de MacBook ?