Pebble Core krijgt zijn eigen Siri

4 reacties

Pebble gaat zijn hardloop-wearable, de Pebble Core, voorzien van een virtuele assistent. Alexa komt uit de koker van Amazon en maakt de overstap van de Echo-speaker naar de kleine wearable die Pebble onlangs op Kickstarter lanceerde.

De Core is het eerste Pebble-product dat geen smartwatch is. De wearable lijkt op een iPod Nano, maar bevat 3G, GPS, stappenteller en Spotify-integratie. Door Alexa komen daar een boel voicediensten bij.

Dit kan Alexa

Alexa ondersteunt momenteen alleen Engels gesproken commando’s en werkt het best met een Amazon-account. Omdat Amazon in Nederland en Belgie nog geen producten verkoopt, werken niet alle functies. We hebben ze met een sterretje gemarkeerd.

 • Nummers en playlists afspelen van onder meer Spotify.
 • Recente nieuwskoppen laten voorlezen.
 • Dagelijkse Pebble Health-samenvatting voorlezen: hartslag, aantal stappen en verbrande calorieën.
 • Cadeaus of andere dingen die je nodig hebt shoppen op Amazon. *
 • Weer- en verkeersupdates voorlezen.
 • Een timer instellen voor je workouts.
 • Smart home-apparaten bedienen, zoals verlichting, thermostaat en sloten.
 • Pizza’s bestellen tijdens het gamen. *

Het leuke aan Alexa is dat ontwikkelaars er zelf op kunnen aansluiten door zogenaamde Skills te ontwikkelen. Die variëren van op commando een scheetgeluid maken tot de actuele beursinformatie voorlezen en integratie met de Nest-thermostaat.

De Pebble Core wearable richt zich op hardlopers en staat geheel los van een smartphone. In het kleine apparaatje kan van een simkaart voorzien worden en is in weze een kleine Android-computer met GPS, 3G en een stappenteller. De Core is vanaf 69 dollar verkrijgbaar via Kickstarter en wordt vanaf januari 2017 verzonden.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  iFlorens

  Als Amazon op deze manier Alexa aan andere merken gaat uitlenen zal dat nog weleens heel groot kunnen worden denk ik…

 • Profielfoto
  vincej

  Als ze nou eens Talkback in Android Wear gaan inbouwen wordt het pas echt interessant, want Apple is de enige die het op dit moment goed voor elkaar heeft met de toegankelijkheidvan de Smartwatch.

  Maar Alexa is inderdaad een erg mooi systeem.

 • Profielfoto
  Papjes

  Ook de CoWatch op indiegogo heeft Alexa.

 • Profielfoto
  snipper

  Ah, een Kickstarter, die ‘vanaf’ januari volgend jaar hopelijk misschien wel geleverd wordt. Nee dank u feestelijk. Grote kans dat de levertijd een jaar of meer wordt en je tegen die tijd al lang iets beters voorbij hebt zien komen.

  Bij kleine, armlastige opstartende bedrijfjes begrijp ik nog dat ze er een Kickstarter van maken maar een bekende naam met toch een bepaalde aanhang en omzet?