NS International start ondersteuning Apple Watch

Raymon op 30 juni 2016 2 reacties Laatste door Maikelw

De eerste Apple Watch-app van de NS is een feit. De internationale tak van het spoorbedrijf heeft nu ondersteuning voor de Apple Watch. De NS International-app geeft reisinformatie voor vertrek en toont alerts over bijvoorbeeld spoorwijzigingen op de Watch.

De app is alleen nuttig voor of tijdens het reizen zelf, als er geen reis geboekt is, heb je er weinig aan. Dat is geen nadeel want een reis boeken vanaf je pols is ondoenlijk. De app doet precies genoeg om nuttig te zijn.
nsintwatch-001
De vraag is of het Watch-component ook naar de NS Reisplanner Xtra-app komt. Deze wordt meer gebruikt dan de NS International-app. In het verleden zijn wel functies van de International-app naar Reisplanner Xtra overgewaaid. Denk aan digitale e-tickets in de app. De NS International app had dit al een tijdje en enkele weken geleden kreeg Reisplanner Xtra deze functie ook. Alternatieve binnenlandse trein-apps met ondersteuning voor Apple Watch zijn Railplanner en Snel!Trein.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

2 reacties

Profielfoto

Jochem De Jong op 30 juni 2016

Is dit een voorbode dat Apple Pay naar Nederland komt? Dat we dus straks met deze app kunnen inchecken bij de NS.

Profielfoto

Maikelw op 03 juli 2016

Dat is geen nadeel want een reis boeken vanaf je pols is ondoenlijk.

Dat ligt er maar net aan wat voor app er ontwikkeld word. In 4 stappen een reis boeken op je watch kan zo gemaakt worden. 4 stappen lijkt me niet zo ondoenlijk.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?