Opvolger Thunderbolt Display tóch in de maak?

11 reacties

Vorige week werd duidelijk dat Apple gestopt is met de productie van het inmiddels hoogbejaarde Thunderbolt Display. Over een opvolger werd niets gezegd en tijdens WWDC zagen we ook geen nieuwe hardware. Toch is een nieuw scherm in de maak.

John Paczkowski, een journalist die uitstekende bronnen achter de schermen van Cupertino heeft, zegt in een tweet dat Apple op dit moment een nieuwe generatie scherm met een geïntegreerde GPU ontwikkelt.

Dit gerucht is niet nieuw en ging ook vlak voor WWDC rond. Tijdens de ontwikkelaarsconferentie was de focus echter software en werd geen nieuwe hardware aangekondigd. Een mogelijke verklaring is dat Apple het nieuwe scherm samen met een nieuwe MacBook Pro wil aankondigen. Naar verluidt wordt het een 5K-paneel en is de geïntegreerde GPU geen overbodige luxe om de weinig krachtige grafische chips van MacBooks te complementeren. (om verder te lezen: ‘5K Apple-scherm krijg ingebouwde GPU’)

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Niels

  Dat zei ik vorige week al, toen werd op macrumors en 9to5mac al bericht dat waarschijnlijk alleen de naam thunderbolt display met pensioen gaat en worde vervangen door Apple 5K display of iets dergelijks.

 • Profielfoto
  GodzillaNinja

  Old but still pretty ?

  Hogere resolutie zou wel gewenst zijn in die prijsklasse ookal hopen we natuurlijk dat ‘ie wel een paar honderdjes goedkoper wordt.

 • Profielfoto
  Laiven

  “uitstekende bronnen achter de schermen van Cupertino heeft” ?

 • Profielfoto
  Martink

  Tourlijk komt er een nieuw scherm. Je denkt toch niet dat apple een mac pro verkoopt. en dan advies geeft of er een mooi samsung scherm bij te kopen?

 • Profielfoto
  Pixeldude

  Gezien een dergelijke combinatie waarschijnlijk niet goedkoop gaat worden voor nu maar eerst even een Dell (U2515H) gekocht.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik hoop alleen dat het niet is omdat de Macbook Pro zijn GPU minder krachtig zal zijn en net zo dun moet worden als de Macbook dat je daarom dan het scherm zou moeten kopen met krachtigere GPU. Dat zou ik al veel minder vinden want dan maak je van je Macbook Pro eigenlijk een kreupele Macbook Pro. Nu ja, het zijn allemaal geruchten dus ben benieuwd hoe dit zal uitpakken.

 • Profielfoto
  Zzyzx_Rd

  Toch wel toch niet toch wel toch niet

 • Profielfoto
  Jorik

  Ik ga ervanuit dat het ook als USB-C hub dienst zal doen. Dat lijkt me wel logisch gezien de MacBook met maar 1 USB-C aansluiting. Philips heeft op zich al een vrij nette usb-c monitor, maar komt niet in de buurt van 5K (of zelfs 4K):
  http://www.onemorething.nl/2016/06/philips-introduceert-usb-c-monitor-met-ingebouwde-hub

 • Profielfoto
  Sosumi

  laten we het hopen dan komt er ook een update voor de mac pro

 • Profielfoto
  Bryan

  Met ingebouwde Apple en Hdmi aansluiting? ^_^

 • Profielfoto
  Bryan

  Met ingebouwde Apple TV en Hdmi aansluiting? ^_^*