Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 juni 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Netflix activeert eind dit jaar offline kijken’

Netflix laat naar verluidt eind dit jaar een veelgehoorde wens in vervulling gaan: het offline opslaan van films en series om deze later te kijken. Dat claimt een topman van Penthera, dat techniek levert voor het beveiligd offline opslaan van videostreams.

Volgens Dan Taitz, operational manager bij Penthera, is het een ‘publiek geheim binnen de industrie’ dat Netflix aan zo’n functie werkt. Hij stelt tegenover vaksite LightReading dat het eind dit jaar gaat gebeuren.

Analist Dan Rayburn vult aan en zegt gehoord te hebben dat Netflix momenteel met distributeurs en productiemaatschappijen onderhandelt over het offline beschikbaar maken van content. Het is dus mogelijk dat niet alles voor offline kijken op te slaan zal zijn, maar de series die Netflix zelfs produceert -de Netflix originals- zouden hier sowieso voor in aanmerking komen.

Netflix-CEO zei in april al dat het offline opslaan van content het overwegen waard was omdat de streamingdienst ook beschikbaar is in gebieden waar snel internet nog niet zo wijdverspreid is. Met een beetje geluk kijk je het volgende seizoen House of Cards, Orange is the new Black of Unbreakable Kimmy Schmidt ook in het vliegtuig of tijdens een treinreis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Netflix activeert eind dit jaar offline kijken’
Sluiten