NASA-app met livebeelden landt op Apple TV

2 reacties

Ruimtevaartorganisatie NASA heeft nieuwe Apple TV-app boordevol interessante content gelanceerd. Naast live-beelden vanuit het International Space Station is het ook mogelijk om het foto-archief te bekijken en de positie van satellieten live te volgen.

De NASA-app is al langer voor iPhone beschikbaar, maar op het grote scherm komen de beelden pas echt tot leven. Naast plaatjes kijken valt er ook wat te leren, iedere foto heeft een uitgebreide omschrijving.

Live vanuit ISS

Naast een aantal televisiekanalen met programma’s over astronomie en de ruimte bevat de app een HD-stream die live-beelden vanuit het internationale ruimtestation dat om de aarde cirkelt.

Bekijk de aarde live vanuit het ISS.
Bekijk de aarde live vanuit ISS.

Foto-archief met info

De app bevat meer dan 15.000 foto’s die allemaal van uitgebreide informatie voorzien zijn. Je kunt gewoon mooie plaatjes kijken en een slideshow starten met de play-knop op de Apple TV Remote, maar met een druk op het touchpad ook een omschrijving van wat er te zien is. Nieuwe foto’s worden dagelijks toegevoegd.

Screen Shot 2016-06-22 at 19.40.03
Klik/tap voor groter.
Screen Shot 2016-06-22 at 19.40.14
Klik/tap voor groter.

Wat zweeft er?

Satellieten, telescopen en andere onbemande voertuigen zweven permanent rond de aarde. De NASA-app laat onder het menu ‘missions’ is een overzicht van alle ruimtemissies te zien en vertelt als je je locatie deelt ook wanneer een ruimtevoertuig passeert.

Screen Shot 2016-06-22 at 19.42.14
Klik/tap voor groter.
Screen Shot 2016-06-22 at 19.40.43
Klik/tap voor groter.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Dydefox

    Echt heel erg goed en ik hoef niet meer te wachten totdat Discovery channel weer eens een reportage heeft…en natuurlijk heb ik nu een antwoord wanneer ik weer eens een UFO denk te zien, maar het ruimteschroot betreft.:lol:

  • Profielfoto
    SvS

    Erg mooi! Zal het gaan proberen, dank voor de tip!