Microsoft brengt Sharepoint voor iOS uit

8 reacties

Niet spannend, wel handig. Microsoft heeft Sharepoint voor iOS uitgebracht, daardoor kunnen alle gebruikers van het intranet gemakkelijk vanaf hun iPhone en iPad informatie uitwisselen, contacten opzoeken en hun teamsites bijwerken.

Sharepoint voor iOS werkt zowel met servers die intern bij bedrijven draaien als met Office 365, dat bij Microsoft in de cloud gehost is.

De app koppelt met andere apps van Microsoft zoals OneDrive en mobiele Office-apps zoals Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Zo is niet alleen het bekijken van documenten, maar ook het bewerken mogelijk.

sharepoint-ios-001
Klik/tap voor groter.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ben nog in geen enkel bedrijf een succesvolle Sharepoint implementatie gezien. Meestal wildgroei, volledig onduidelijk waar welke info te vinden is. Ligt niet alleen aan Sharepoint maar organisaties zijn niet in staat hier iets zinvols mee te doen.
  Het laatste wat ik op mijn Apple apparaten wil is Sharepoint. Er zijn veel betere oplossingen om info te delen.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Helemaal mee eens! Ook ik ben nog nooit scholen tegengekomen waar men tevreden is over Sharepoint. Het wordt óf niet gebruikt óf er wordt op gemopperd. En goed implementeren gebeurt al helemaal niet in het onderwijs: dat komt omdat er een gespecialiseerd bedrijf voor nodig is om het te doen: zo complex is het.
  Daarentegen kom ik wel veel scholen tegen die Google (Drive en apps) naar tevredenheid hebben geïmplementeerd. Gewoon door een paar ICT’ers van de school zelf. En daar wordt het ook, jawel, gebruikt…

 • Profielfoto
  MrHammond

  Bij ons op m’n werk wordt het ook gebruikt, maar ik snap het hele nut er niet van… Werd al meteen veel praktischer toen iemand me liet zien hoe ik die hele SharePoint-Sites gewoon als bestandssysteem in de Explorer kon openen…
  Google-Apps daarentegen: geen gezeur met gelockte documenten, iedereen kan gewoon tegelijkertijd in één bestand werken, dat is het gewoon al waard!

 • Profielfoto
  knekkie

  Spreken jullie uit ervaring van een ver triest verleden?
  Je maakt mij niet wijs dat vanwege een paar bedrijven waar het slecht geïmplementeerd is sharepoint gelijk voor iedereen ruk is.

 • Profielfoto
  MrHammond

  Ik spreek over vandaag de dag, sinds een half jaar ben ik bij een afdeling die SharePoint gebruikt, de afdeling waar ik daarvoor zat niet.
  Zoals ik al zei: ik zie het nut er niet van in bovenop “gewone” shares.
  Qua slechte interpretatie: wij schijnen daardoor vast te zitten aan een niet meer ondersteunde versie van Internet Explorer, we hebben ook een moderne Chrome voor GMail, maar die kun je niet als standaard browser instellen…

 • Profielfoto
  wimbers

  Ook hier een sharepoint implementatie in een bedrijf waar vrijwel uitsluitend apple wordt gebruikt. ER is serieus veel moeite in gestoken om het te laten werken maar niemand in dit bedrijf is er blij mee.
  Het gevolg is dat de wat slimmere afdelingen zoals digital nu mooie wel werkende initiatieven zoals Trello en of Slack zijn gaan gebruiken. Werkt als een trein, geen IT afdeling nodig om de boel op te zetten, en doordat mensen het prettig vinden wordt het daadwerkelijk gebruikt met meerwaarde voor de teams..

 • Profielfoto
  knekkie

  Jammer dat het niet werkt voor jullie. Aan de andere kant goed dat er voldoende alternatieven zijn.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Als een soort van file sharing gebruikt voor excel sheets bij een grote organisatie. Ik snap het nut niet t.o.v. een gedeelde server via Finder or Explorer. En voor delen mail je toch gewoon even, of zit ik er nou helemaal naast?