Logitech K780: Bluetooth-toetsenbord voor échte multitaskers

8 reacties

Logitech maakt al langer Bluetooth-toetsen­borden die met meerdere apparaten te verbinden zijn, maar de nieuwe K780 heeft een extraatje: een ingebouwd dock voor apparaten. Het toetsenbord is compatibel met OS X, iOS, Windows en Android.

Het toetsenbord heeft plaats voor een smartphone en tablet of één grote tablet zoals een iPad Pro. Het bevat een numeriek deel en knoppen om snel tussen maximaal drie apparaten te wisselen.

Naast het dock vallen de rubberen onderkant en ronde toetsen op. Dat eerste zorgt voor een degelijke uitstraling, de ronde toetsen zullen wellicht even wennen zijn. De toetsen zijn niet verlicht, maar daar zorgt het scherm van een geplaatste smartphone of tablet natuurlijk voor. De batterijduur is 24 maanden op twee AAA-batterijen en het toetsenbord heeft een automatische standby-modus en fysieke schakelaar voor in-en uitschakelen.
logitech-K7800-002
Het Logitech K780-toetsenbord is vanaf 12 juli verkrijgbaar bij Logitech en retailers voor een prijs van € 99,99. De bruikbaarheid van dit toetsenbord valt of staat met de snelheid waarmee tussen apparaten switchen mogelijk is. Dat gaan we testen zodra het verkrijgbaar is.

https://youtu.be/bZrlVLrwf6o

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  PatrickHopman

  Het artikel klopt niet, de k480 heeft ook een ingebouwd dock maar ziet er wel een stuk lelijker uit. http://www.logitech.com/nl-nl/product/multi-device-keyboard-k480

 • Profielfoto
  Spam

  Het artikel klopt niet, de k480 heeft ook een ingebouwd dock maar ziet er wel een stuk lelijker uit. http://www.logitech.com/nl-nl/product/multi-device-keyboard-k480

  En dit toetsenbord heeft een numeriek gedeelte en ondersteund naast BT de logitech unify techniek.

 • Profielfoto
  iRalf

  Goedkoper bij Logitech UK

 • Profielfoto
  App69

  Na 3 maand bleven bij mij de toetsen vastzitten.

 • Profielfoto
  IRTIMID

  Ik heb de k480 nu al een hele tijd in gebruik en ben er niet wild van.

  Het switchen tussen apparaten is inderdaad cool en handig, maar ik gebruik het eigenlijk bijna nooit.
  Ik gebruik het enkel met m’n iPad. Alle mails and iMessages komen daar ook op, dus waarom zou ik switchen naar m’n iPhone om daar te typen.
  Desalniettemin zullen er wel betere redenen zijn om het wel te doen.

  Ook heb ik problemen met het mappen van sommige keys (en/of functions keys)..

  Maar het grootste ongemak is dat ie gewoon niet leuk typt. Hij is voor mij te hoog (dik) en typt belang niet zo goed als een Apple keyboard.

  Deze ziet er wil iets dunner uit .. maar nog ..

  In overall, ben ik er niet echt tevreden van .. Ik had beter een gewoon draadloos Apple keyboard gekocht.

  cheers

 • Profielfoto
  joostvg

  Je vraagt je toch af wat een “pachtig” toetsenbord (einde van het filmpje) precies inhoudt..

  Overigens: zoals eerder opgemerkt: op mijn 480 (de voorloper van dit apparaat) blijven na een paar maanden gebruik nu ook de toetsen vast zitten.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ziet er wel fijn uit, zeker voor het gebruik bij berichten op de iphone, ik gebruik nog een iphone 5 en die touch kan het niet zo goed vinden met mijn vingers:P

  Joost, jij hebt de voorloper van dit ding dus misschien zijn in dit apparaat de foutjes eruit?

 • Profielfoto
  EGrafland

  “De bruikbaarheid van dit toetsenbord valt of staat met de snelheid waarmee tussen apparaten switchen mogelijk is.”

  Nee. Ik werd eerst heel hebberig – eindelijk weer eens leuke gadget! Het belangrijkste echter is dat het lekker typt, zeker als het voor de desktop computers moet gaan concurreren met toetsenborden waar mensen uren op kunnen én moeten werken.
  Doe mij maar een platte Apple-keyboard aan een draadje met een telefoondock eraan, en dan kom ik wel langs in de winkel.