Live Foto’s binnenkort ook in WhatsApp

4 reacties

Bijna een jaar na introductie worden Live Foto’s van de iPhone 6s en iPhone SE op steeds meer plaatsen geaccepteerd. Facebook en Tumblr weergeven de bewegende foto’s al en Google bracht onlangs een app uit voor het bewerken van Live Foto’s.

Binnenkort volgt ook WhatsApp, blijkt uit een nieuwe betaversie. De chat-app gaat Live Foto’s overal weergeven, ook op platforms die officieel geen ondersteuning bieden, zoals Android en Windows Phone.

Native en gif

In de changelog van de betaversie lezen we dat WhatsApp de bewegende foto’s native gaat sturen naar de iPhone 6s en iPhone SE en dat het bij apparaten die geen officiële ondersteuning hebben automatisch gifjes gemaakt worden. Zo pakken de meeste apps het aan.
live_photo.0

Meer nieuwe functies op komst

Naast Live Foto’s gaat WhatsApp in een volgende versie ook het opnemen van video verbeteren. Snel in- en uitzoomen kan straks door je vinger over het scherm omhoog en naar beneden te bewegen. Ook gaat de populaire chat-app Facebook Messenger en iMessage in iOS 10 achterop met grote emoji.

Onlangs werd bekend dat WhatsApp meer dan honderd miljoen telefoontjes per dag via zijn voip-functie afhandelt. Dat zijn meer dan 1100 oproepen per seconde. Binnenkort wordt de voip-functie uitgebreid met een voicemail wanneer een contact dat WhatsApp gebeld wordt niet opneemt. De beller kan een boodschap achterlaten die als audiobericht bezorgd wordt. WhatsApp heeft wereldwijd een miljard actieve gebruikers. (Via: WaBetaInfo)

imessage-bigemoji
Grote Emoji in iMessage op iOS 10, binnenkort ook in WhatsApp.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Pheaunics

  Ik vind Live Foto’s helaas weinig toevoegen, maar wel goed om te zien dat er breder wordt gereageerd op iets van Apple. Dat is, volgens mij, ook alweer een tijdje geleden namelijk.

  @Raymon: Ik wil niet heel vervelend zijn, maar je bent erg hardnekkig in het verkeerde gebruik van het woord “weergeven”. Dat wordt namelijk vervoegd als “ik geef weer, zij geven weer”. Dus ook “Facebook en Tumblr geven weer” en niet “Facebook en Tumblr weergeven”.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Eerste wat ik op mijn iPhone SE heb gedaan is Livefoto’s utschakelen. Totaal geen behoefte aan. Maar ja, wie ben ik?

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Waar ik op hoop is dat apps zoals whatsapp met een bel-functie straks op iOS 10 integreren met het lockscreen om gesprekken aan te nemen en met de telefoon app om gesprekken te starten…

 • Profielfoto
  Tys Brenets

  Whatsapp hoeft van mij echt niet te weten waar ik over bel; en hoe mijn stem klinkt ik neem die gesprekken nooit op.

  On-topic: Deze functie vind ik leuk, ben heel benieuwd.