Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 juni 2016
Leestijd: 1 minuut

Kort: Spotify groeit, Samsung kopieert, Chrome zuigt


Kort nieuws van Spotify dat een mijlpaal bereikt, Samsung dat een weinig creatieve campagne voor de Galaxy S7 is begonnen en Chrome dat als absolute accuslurper uit een nieuwe browsertest komt.

Mijlpaal voor Spotify

Het klantenbestand van Spotify is het afgelopen jaar flink gegroeid. De streamingdienst heeft vandaag de mijlpaal van 100 miljoen actieve gebruikers bereikt. Vorig jaar waren dat er nog 75 miljoen. Hoeveel gebruikers betalen maakte het Noorse bedrijf niet bekend, maar in maart van dit jaar waren dat er 30 miljoen. Spotify is de oervader van de streamingdiensten. Het bedrijf ging in 2008 online en groeit hard. Inmiddels heeft het concurrentie van onder andere Apple Music, dat in een jaar 15 miljoen betalende klanten aan zich wist te binden.

Captured on Galaxy S7

Leert Samsung het nooit? Nope. Het bedrijf toont de capaciteiten van de camera van de Galaxy S7 in een videocampagne genaamd “Captured on Galaxy S7”. Dat doet meteen denken aan Apple’s succesvolle campagne: Shot on iPhone 6 waar het zelfs een prestigieuze reclameprijs mee won. Samsung’s video toont overigens geen werk dat Galaxy-bezitters gemaakt hebben, maar gewoon mooie beelden zonder de oorsprong te vermelden.

https://youtu.be/IVx6ZlksMJw

Chrome zuigt accu

Dat Chrome een energieslurper is, werd vorig jaar in een browsertest met OS X en een MacBook al aangetoond. Microsoft onderschrijft die conclusie in een nieuwe browsertest waarin Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Google Chrome en Opera met video-weergave werden getest.

Chrome houdt het op een Surface Book met Windows 10 4 uur en 19 minuten vol, Firefox stopt na 5 uur en 9 minuten, Opera had de accu na 6 uur en 18 minuten leeg en Microsoft’s nieuwe Edge-browser blijkt het 7 uur en 22 minuten vol te houden. Op zowel OS X als Windows geldt dus: de bij het OS geleverde browser geeft je de beste accuduur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kort: Spotify groeit, Samsung kopieert, Chrome zuigt
Sluiten