Kaartjes kopen nu direct vanuit de NS-app

Door: Raymon Mens - 18 reacties

De NS-app heeft een update met een nuttige functie gekregen. Het is nu direct vanuit de app mogelijk om een kaartje te kopen dat bovendien niet geprint hoeft te worden en vanaf het smartphone-scherm gescand kan worden om ov-chipkaartpoortjes te openen.

Hoewel het plannen van de reis in de app gebeurt, moet er nog via een webinterface en iDeal afgerekend worden. Gekochte e-tickets kunnen daarna wel in de app geïmporteerd worden.

Omdat iDeal met de meeste apps van banken werkt, gaat het mobiel kopen van een kaartje vrij probleemloos. NS vraagt een naam, geboortedatum, e-mail adres en reisdatum bij het aanschaffen van een e-ticket. Als je recent een e-ticket hebt gekocht, kan deze ook in de app worden geïmporteerd via het menu Mijn Tickets. Tickets blijven binnen de NS-app en verschijnen niet in Apple Wallet/PassBook.
ns-kaartje-001
Tijdens onze test ging het kopen van een kaartje vrijwel probleemloos, al waren we niet zo gecharmeerd van de standaard aangevinkte opties “ik wil graag serviceberichten en aanbiedingen per e-mail ontvangen.” Netter zou zijn om dit standaard uit te zetten en de gebruiker de keuze te bieden. Hoe dan ook, een printer is voor iOS- en Android-gebruikers die e-tickets bij de NS kopen vanaf nu overbodig.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Werkt het ook met Passbook? De enige app die ik heb op mijn telefoon die werkt met Passbook is Pathe.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Nee, het werkt niet met Passbook. Ik vul het artikel aan.

 • Profielfoto
  Flesh

  Begrijp ik het nu goed dat dit een OV chipkaart overbodig maakt?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Vast niet want de OV chipkaart zal iemands brood zijn en dan zou dit natuurlijk niet kunnen.;-)

 • Profielfoto
  MrHammond

  Jammer weer van iDeal, mooi systeem voor Nederlanders, maar voor erbuiten niet… Bij de DB en de SBB kan het al jaren gewoon met een creditcard.

 • Profielfoto
  Afroman

  Ik vraag me af hoe groot het probleem van iDeal is. Hoeveel buitenlanders en toeristen downloaden dit soort apps. Ik download nooit apps van het OV of vliegtuigmaatschappijen als ik naar het buitenland ga. Puur omdat ik er niet aan denk, er weinig gebruik van maak etc. En je hebt internet nodig vaak en dat heb ik niet in het buitenland.

 • Profielfoto
  koen

  Ik neem aan dat toeristen nog steeds een gewoon kaartje aan het loket kunnen kopen?

 • Profielfoto
  pimmink

  Zou chill zijn als je NS-Abbonement er ook in kan..

 • Profielfoto
  Koning Frank

  Dus als de conducteur eraan komt kan ik lastminute een kaartje kopen?

 • Profielfoto
  BAJHAbbink

  “Als je recent een e-ticket hebt gekocht, kan deze ook in de app worden geïmporteerd via het menu Mijn Tickets.” – Hoe kun je dit doen?

 • Profielfoto
  Speedooo

  Hoe werkt dit i.c.m. de gesloten poorten op Rotterdam CS?

 • Profielfoto
  BAJHAbbink

  @Speedooo Een aantal van de poorten hebben een glazen scherpje ipv grijs. Daar kun je de qr-code voorhouden.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  @Afroman: ook als Nederlander heb ik gewoonweg de pest iDeal. Ik zou willen dat creditcard in NL net zo normaal werd als in de rest van de wereld. Het pinpas/ov/iDeal eiland dat we hier vormen is een onzinnige barrière. De kunstmatige prijsopdrijving die winkels rondom creditcard altijd doen is mij ook een raadsel.

  iDeal == zwaar irritant vanwege de eDentifier die je nooit hebt waar iDeal hem vraagt. Creditcard kan ik allang met CVC/pin/vingerafdruk. Opzouten met die eDentifier, verbranden, opknopen etc!

 • Profielfoto
  Davidv

  Jongens in heel nederland wordt zo een beetje iDeal gebruikt! Dus ik vind dit niet zo zeer slecht van de ns. Ik vind dit echt een mooie zet in de goede richting, nu nog hopen dat er ooit een moment komt dat je je ov-chipkaart op deze manier in je telefoon kan hebben (net zo als in Engeland kan) dan wel met NFC of QR.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Prima dat iDEAL hoef nooit een Edentifier te gebruiken, gaat met TouchID en pincode via de ING app. Misschien overstappen naar een andere bank.

 • Profielfoto
  Shmoo

  iDEAL is een voorbeeld voor zoveel landen het enige irritante eraan is dat het niet internationaal werkt verder is het met twee vingers in de neus het allerbeste en fijnste manier van betalen die wij nu op dit moment hebben.

 • Profielfoto
  Needler

  Idd. iDEAL is een zege. Een stuk eenvoudiger en vooral veel veiliger dan het CC systeem.

 • Profielfoto
  Spam

  Vrij waardeloze implementatie: je wordt gewoon naar een website geredirect om de betaling te doen. En zelfs al ben je ingelogd met je NS account moet je nog een keer je naam ingeven. Als er nu mogelijkheid was voor Paypal support dan had NS het duidelijk begrepen….tss