‘iPhone dit jaar zonder minijack, in 2017 zonder home-knop’

11 reacties

Aan iPhone-geruchten uit de Aziatische productieketen geen gebrek, maar nu bevestigt ook een doorgaans betrouwbare bron berichten over de iPhone 7. Volgens The Wall Street Journal verdwijnt dit jaar de minijack en volgend jaar de home-knop.

Volgens bronnen van de Amerikaanse krant met een keurige reputatie is het verdwijnen van de minijack de grootste verandering aan de iPhone 7. Verder zouden echt grote uiterlijke veranderingen pas in 2017 komen.

Make-over op tiende verjaardag iPhone

Deze verwachtingen sluiten aan bij eerdere geruchten over de toekomstige vernieuwingen van de iPhone. De iPhone 7 zou erg op de iPhone 6s lijken en alleen minder antennestrepen aan de achterkant hebben. Volgens WSJ plant Apple om op de tiende verjaardag van de iPhone in 2017 wél grote ver­nieuwingen. Er zou aan een OLED-scherm met geïntegreerde Touch ID-sensor gewerkt worden zodat home-knop overbodig wordt en scherm zo goed als edge-to-edge doorloopt.

iphone7-render
Concept van een iPhone zonder home-knop.

Wordt de iPhone 7 saai?

Tot nu toe heeft Apple zich altijd aan een tik-tok-cyclus gehouden waarbij iPhone met compleet nieuw ontwerp opgevolgd wordt door een model met alleen interne verbeteringen (de S-versie). Als de geruchten kloppen, is de iPhone 7 de eerste iPhone drie breekt met deze cyclus.

Naar verluidt krijgt de iPhone 7 wel een aantal grote interne verbeteringen, waaronder ruimte voor twee simkaarten, standaard 32GB capaciteit, camera met dubbele lens, stereo speakers, een drukgevoelige home-knop en een nieuwe, donkerblauwe kleur. Door het vervallen van de minijack-aansluiting wordt het naar verluidt de eerste water- en stofdichte iPhone. De iPhone 7 wordt in september verwacht.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Dashter

  Eigenlijk was de iPhone 3G dan de eerste ipv de iPhone 7, die tweede iPhone was de tweede ‘tik’ op rij, terwijl het een ‘tok’ had moeten zijn volgens het stramien dat in het artikel staat.

 • Profielfoto
  Bman

  Twee simslots –> alleen Aziatische markt.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  @Dashter: ze zijn gewoon begonnen met een ‘tok’, think different en zo…

 • Profielfoto
  Needler

  Op zich prima. Ik denk niet dat de form factor van de iPhone veel beter kan. Wel graag nieuwe kleurtjes om me toch nog een beetje het gevoel van vernieuwing te geven.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Bman, hoezo Aziatische markten? In Europa kan het toch ook. Als je bijvoorbeeld veel tussen twee landen werkt zoals Nederland en België. In dat geval is het goedkoper als je een Nederlandse en een Belgische provider en simkaarten neemt.

  Daarnaast geloof ik niet dat de volgende iPhone nummer 7 wordt. Ik geloof dat het weer een iPhone 6 wordt met wat letterextensies. Misschien de iPhone 6SE? Als de naam een grote verandering qua alles met zich meebrengt dan zou ik in 2017 pas de iPhone 7 introduceren.
  Nou ik ben benieuwd. M’n 5S is ook een beetje aan vervanging toe.

 • Profielfoto
  Nummer 29

  @IcyDragon68 denk ook niet dat het iPhone 7 zal worden aangezien men een 3 jarige cyclus zal invoeren. Ben erg benieuwd wat ze gaan doen, vermoedelijk iets met een 6 maar een 7 is erg onwaarschijnlijk. 6SE betwijfel ik, eerder een 6x of zoiets.

 • Profielfoto
  Boomfok

  Ik zou graag de opvolger van de iPhone 6 een stukje dunner zien. Dat maakt hem meer onderscheidend.

 • Profielfoto
  Boomfok

  En een batterij die wat langer meegaat. Vooral met 4G gaat het opraken van de accu mij nu wat te snel.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  DualSIM, goed idee. Ik zal nog vaak reizen tussen NL en Azië en verwelkom dit (weinig originele) idee!

  Minijack weg, slecht idee. Ik geloof niet dat een switch naar Lightning enige (hoorbare) verbetering in geluidskwaliteit zal brengen.

 • Profielfoto
  Tjerker

  Minijack opofferen lijkt me een rampzalig idee. Het lost geen probleem op, zoals met de floppy disk. En waterdichte maken kunnen anderen ook, mét minijack.

 • Profielfoto
  Nikita

  Ik zou graag de opvolger van de iPhone 6 een stukje dunner zien. Dat maakt hem meer onderscheidend.

  LOL

  @ Tjerker: inderdaad, maar daarmee kunnen ze geen nieuwe accessoires van € 29,- per stuk slijten om alsnog je koptelefoon aan te kunnen sluiten.