Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 6 juni 2016

iPhone 7 op recordkoers, iPhone 8 met gebogen OLED-scherm

Wie denkt dat de rek uit de smartphonemarkt is en de iPhone-verkopen alleen maar zullen dalen heeft het mis, de iPhone 7 ligt op recordkoers en gaat alle vorige records verbreken. Dat heeft analist Tim Long becijferd aan de hand van het aantal upgraders.

Long vertelt zijn eenvoudige theorie tegen Business Insider. Maar liefst 25 procent van de iPhone-gebruikers heeft in september een apparaat van meer dan twee jaar oud en wil waarschijnlijk upgraden.

Bij de lancering van de iPhone 6 bedroeg het aantal iPhones van meer dan twee jaar oud 23 procent en bij de iPhone 6s was dit 19 procent. Een theorie die we kunnen volgen en aansluit bij de huidige dip in verkoopcijfers.

Klik/tap voor groter.

iPhone 8: de sprong naar OLED?

Nog een interessante theorie. Vorig week ging het gerucht dat Apple de iPhone niet meer na 24 maanden, maar driejaarlijks grondig wil vernieuwen. Dat wil zeggen dat de iPhone 7 aan de buitenkant erg op de iPhone 6s zal lijken, maar we in 2017 een compleet nieuw ontwerp zien.

IHS-analist Kevin Wong verwacht dat Apple daarom in 2017 geen iPhone 7s, maar een iPhone 8 uit zal brengen en dat deze een gebogen OLED-scherm heeft. Volgens zijn bronnen is de iPhone-maker bezig met de productie van OLED-schermen voor de iPhone op te schalen. We hoorden al eerder berichten over een samenwerking tussen Apple, Samsung en LG om snel kwalitatieve OLED-schermen voor de iPhone te maken. Dat het ontwerp op de Galaxy S7 Edge zal lijken, lijkt ons dan weer sterk.

Ook met gebogen OLED-scherm: de Samsung Galaxy S7 Edge.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 7 op recordkoers, iPhone 8 met gebogen OLED-scherm
Sluiten